Τα τελευταία χρόνια μπορούμε να πούμε με αυτοπεποίθηση πως τρώμε το καλύτερο παγωτό στην ιστορία των παγωτών, κι όλο αυτό χάρη σε ανθρώπους που το σπούδασαν, μυήθηκαν στα μυστικά του και διακονούν σε αυτό καθημερινά, για να μας το προσφέρουν στην ιδανική του εκδοχή. Ένα από αυτά τα λαμπρά παραδείγματα είναι το Oggi στην Βουλής. Ολόδροσο σαν μαστιχωτό scoop και ζεστό σαν αγκαλιά, το Oggi δεν είναι άλλο ένα παγωτατζίδικο όπως το έχεις καταγεγραμμένο στο συνειδητό ή ασυνείδητό σου.
Η ιστορία του είναι γεμάτη από ευτυχείς συμπτώσεις, συγχρονικότητα και μεράκι: Ο Χριστόφορος, ο Νίκος και η Αιμιλία διδάχτηκαν το παγωτό στο Πανεπιστήμιο Παγωτού της Bologna δίπλα στον Carmelo Chiaraminda – ιδιοκτήτη του παγκόσμιου brand Oggi – το οποίο έχει κατακτήσει τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου. Επί τρεις μήνες, εργάστηκαν μάλιστα στην ομώνυμη gelateria στην Ιταλία, μέχρι που η μαγιά «έδεσε» και συμφωνήθηκε από κοινού η δημιουργία του πρώτου Oggi στην Ελλάδα το 2020.
Εδώ, θα γευτείς λοιπόν παγωτό με έξαψη, δημιουργικότητα, πρωτοτυπία, φτιαγμένο με τα πιο αγνά και εξαιρετικά υλικά, ολόφρεσκα φρούτα, επώνυμη σοκολάτα, κατά τις επιταγές των αυθεντικών ιταλικών gelato, στα οποία η ποιότητα είναι αδιαπραγμάτευτη. Με πολλά από τα προϊόντα τους να καταφθάνουν από Ιταλία – όπως τα Σισιλιάνικα φυστίκια και τα φουντούκια Piemonte – στο Oggi η γεύση έχει αύρα από τη χώρα των Καισάρων και την ίδια, ατόφια, πολύχρονη παράδοση.
Τα σορμπέ του είναι απόλυτα σουξέ, με τη γεύση των φρούτων άσπιλη, διαυγή, τρως τον λαχταριστό χυμό τους, το καρπούζι, το πεπόνι, το μάνγκο, όπως δεν τα έχεις ξαναδοκιμάσει. Μετά είναι το υπέροχο μασκαρπόνε, η pulcinella, ένας μοναδικός συνδυασμός από φρέσκια ρικότα, καθαρές νιφάδες σοκολάτας Modica με φιστίκι και φλούδα πορτοκαλιού, η ανυπέρβλητη terza nota cacao, που αποτελείται από ρούμι και μαύρη σοκολάτα, μια αποκάλυψη!
Η artigianale φυσιογνωμία του θα σε κάνει να ανεβάσεις πολύ τον πήχη των προτιμήσεών σου – ναι είναι τόσο καλό – ενώ σημαντικό είναι επίσης να ξέρεις ότι από το εργαστήριό τους βγαίνουν και γλυκά όπως αφράτο tiramisu, εκμαυλιστική flan tart – αέρινη, ελαφριά σαν σύννεφο – mela mascarpone, ένα υπέροχο, ρουστίκ κέϊκ που συνοδεύει μοναδικά τον καφέ. Φτιάχνουν και brunch, το οποίο είναι μια καθημερινή ιεροτελεστία μέχρι τις 16.00.
Oggi Athens
Βουλής 17, Αθήνα, τηλ. 2103246995
Facebook | Instagram