Η οικογένεια Αλεξάκη είναι ο καλύτερος πρέσβης της ελληνικής, νησιώτικης κουζίνας στο ελληνικό και το ξένο κοινό που επισκέπτεται την Σέριφο από το 1981. Μια ιστορία που έχει γραφτεί πάνω από πολλά τραπέζια, πολλές συνταγές και πολλά φιλόξενα χαμόγελα και συνεχίζει ακάθεκτη μέχρι σήμερα με ωραίους νεωτερισμούς που αναβαθμίζουν κάθε πτυχή του εστιατορίου τους.
Με βασικό συστατικό της κουλτούρας του Τάκη το χειροποίητο και το ολόφρεσκο, η γραφική ταβέρνα στο Λιβάδι μοιράζει το μενού της ανάμεσα σε ωραία ψαρικά από ντόπια αλιεία, μαμαδίσιες νοστιμιές όπως παστίτσιο, μουσακάς και αρνάκι στο φούρνο αλλά και κοπές premium κρεάτων, από ribeye και σταβλίσια, μέχρι ψαρονέφρι. Όλο τον πλούτο της θάλασσας και του κάμπου δηλαδή, δοσμένο με μεράκι και ουσιαστική αγάπη για την περιποίηση του επισκέπτη.
Ανάμεσα στις γενναίες μερίδες που θα δεις να σερβίρονται, είναι η σπεσιαλιτέ αστακομακαρονάδα τους – μια πραγματική απόλαυση – τα ωραία χυλωμένα risotti, τα ψάρια ψημένα στις προδιαγραφές που τα λαχταράς. Εξαιρετικά και όλα τα ορεκτικά – ανάμεσά τους βελούδινες αλοιφές όπως ταραμοσαλάτα, τζατζίκι, φάβα, τυροκαυτερή – όλα χειροποίητα, με φόντο ένα μαγευτικό περιβάλλον που δροσίζει κι αποσυμπιέζει το νου.
Στα ατού, η σβέλτη – όλο χαμόγελο – εξυπηρέτηση αλλά και η καθαριότητα, που εδώ δεν διαπραγματεύεται επουδενί το απόλυτο.
Τάκης
Λιβάδι, Σέριφος, τηλ. 2281051159
Facebook | Instagram