spot_img

Άραξος: Παγωτό και γαλακτοκομικά προϊόντα φτιαγμένα με την τεχνογνωσία του σήμερα και την ποιότητα της παράδοσης

Η γαλακτοκομία είναι μια τέχνη τόσο παλιά όσο ο χρόνος. Ακούγεται κλισέ αλλά έτσι είναι: η μαγική στιγμή που τρώμε ένα ωραίο ρυζόγαλο, ένα ολόφρεσκο γιαούρτι, μια κρέμα σοκολάτα ή ένα παγωτό είναι μια στιγμή ιερή και καθόλου δεδομένη. Είναι μια γιορτή του κύκλου της ζωής – του αρμέγματος, της αριστοτεχνικής επεξεργασίας του γάλατος, της μετουσίωσής του σε τόσες νοστιμιές. Η οικογένεια Πετρόπουλου, αυτό το γνωρίζει καλά. Και το τιμά, με μια ιστορία που ξεκινά από το μακρινό 1987.

Η Άραξος ξεκίνησε με την ίδρυση τυροκομείου στην Πάτρα από τον πατέρα του τωρινού ιδιοκτήτη – Νίκου Πετρόπουλου – ο οποίος σπούδασε στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, για να αναλάβει τα ηνία της επιχείρησης ολοκληρωτικά το 2009. Μετά από μια λαμπρή πορεία στα τυριά, η Άραξος το 2011 έκανε μια μεγάλη στροφή στο στραγγιστό γιαούρτι, το οποίο διαθέτει σε ένα δίκτυο χώρων μαζικής εστίασης σε χονδρική μέχρι σήμερα.

Το ευρύτερο κοινό όμως άξιζε κι αυτό την γνωριμία με τα προϊόντα της Άραξος επωνύμως, και στην «πρώτη γραμμή», τη λιανική. Έτσι, μόλις τον περασμένο Απρίλιο μας συστήθηκε με ένα καλαίσθητο γαλακτοπωλείο νέας γενιάς στην συμβολή των οδών Διδότου και Μαυρομιχάλη στα Εξάρχεια, μια από τις πιο ζωντανές και trendsetter γειτονιές της Αθήνας, όπου ήδη γίνεται το αδιαχώρητο μπροστά από τα ψυγεία του μέχρι αργά το βράδυ, αυτή τη φορά για παγωτό.

Στην Άραξο θα αντιληφθείς τι σημαίνει αληθινό γάλα, αληθινό παγωτό, αυθεντικό, φτιαγμένο με όλα τα πρότυπα της σύγχρονης artigianale παραγωγής, με τις καλύτερες πρώτες ύλες όπως επώνυμες βελγικές σοκολάτες, πραγματικό φυστίκι και αμύγδαλο, ολόφρεσκα φρούτα. Το καταλαβαίνεις άλλωστε με την πρώτη μπουκιά, στη μαγική βελούδινη υφή, τη φρεσκάδα του γάλακτος ημέρας. Must είναι και το παρφέ τους, από παραδοσιακή συνταγή με υπέροχη κρέμα. 

Από εκεί και πέρα, στην Άραξο θα βρεις όλη τη χαρά και την απόλαυση που περιέχεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα: κρέμα σοκολάτα, βανίλια και ανάμεικτη, ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου – πιστοποιημένο από τους μαστιχοπαραγωγούς του νησιού – στραγγιστό γιαούρτι (σακούλας) που στραγγίζεται όπως παλιά σε βαμβακερό ύφασμα «τσαντίλες», στην απόλυτη διαφάνεια, λίγα εκατοστά από τα μάτια του επισκέπτη, σε ειδικό ψυγείο. 

Μερικοί το προτιμούν μαζικής παραγωγής – εμείς το προτιμούμε χειροποίητο και ποιοτικό. Αν συμφωνείς και θες να βιώσεις τι θα πει χρόνια θητείας πάνω στο γάλα, η Άραξος προσφέρει προϊόντα που είναι αδύνατον να τα περιγράψεις με λόγια σε ένα άρθρο. Εδώ τον λόγο έχει η καρδιά και το συναίσθημα που ξυπνά.  

Άραξος Γαλακτοκομικά
Διδότου 30 & Μαυρομιχάλη, Εξάρχεια, τηλ. 2103627949
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Beer-ό-τσαρκα στην Αθήνα: 9 διευθύνσεις που πρέπει να γνωρίζεις αν είσαι λάτρης του ζύθου

Supernova απόλαυσης. Αυτή είναι η εντύπωση που αφήνουν οι νέας γενιάς μπύρες, και οι μπυραρίες και τα taprooms της...

Εξάρχεια: Η πιο ζωντανή (και πολυσυλλεκτική) γωνιά της πόλης είναι ένα ψηφιδωτό προτάσεων για όλους

Κατ’ εξοχήν… επαναστατική, µε έντονο ταµπεραµέντο, γεµάτη γκαλερί, τυπογραφεία, κέντρα τέχνης και πολιτισµού, µια πόλη µέσα στην πόλη που...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot