spot_img

Po’boys BBQ: Level up στην ποιοτική κρεατοφαγία, 5 χρόνια μετά

Με τόσα μπεργκεράδικα κάπου κοντά στο σπίτι σου, αν μας ρωτήσεις πόσο αξίζει να τραβηχτείς στου Ψυρρή για ένα Oklahoma Fried Onion Smashed burger, θα σου απαντήσουμε να το κάνεις. Για να ζήσεις ένα λουκούλλειο κρεατοφαγικό όργιο καταμεσής μιας κινηματογραφικής ατμόσφαιρας, σ’ αυτήν την ολοζώντανη γειτονιά της πόλης, κάπου ανάμεσα στον περαστικό, τον τουρίστα, τον ντόπιο και όλες τις φυλές της καρδιάς μιας πρωτεύουσας.

Κλείνοντας αισίως την πρώτη 5ετία του, το Po’ Boys έχει εξελιχθεί σε ορόσημο: Ο ψαγμένος chef Βασίλης Σπόρος κέρδισε το «στοίχημα» και συνεχίζει να πειραματίζεται, να εξελίσσεται και να δημιουργεί γαστρονομικές εμπειρίες κι έχει πλέον εγκαθιδρύσει στο αθηναϊκό κοινό ότι η αμερικάνικη κουζίνα είναι πολλά περισσότερα από το τρίπτυχο μπέργκερ-χοτ ντογκ-τηγανητό κοτόπουλο, επανερχόμενος με ανανεωμένο μενού που τολμά να «βουτήξει» ακόμα πιο βαθιά στην πολιτισμική κουλτούρα του αμερικάνικου φαγητού.

Εδω πρώτα θα απολαύσεις περιβάλλον: Με την πιο όμορφη άποψη, αυτό το american τοπίο ενός ωραίου diner με τον πολύ κόσμο τριγύρω, τα neon signs που παραπέμπουν στα 50’s, τις παλιές αφίσες από συναυλίες του Λιτλ Ρίτσαρντ, του Έλβις Πρίσλεϊ και του Τζίμι Χέντριξ. Η χαρά της παρέας, της κοινωνικότητας, του συντρώγειν χαλαρά, μ’ένα μενού που έχει κάτι για όλους. Η καλή αρχή γίνεται με την καινούρια εκδοχή της φημισμένης Po’ Poys Πατατοσαλάτας που συνοδεύεται από burnt ends από pork belly κατευθείαν από το custom made smoker αλλά και τη ναυαρχίδα των ορεκτικών: Hash Browns & Hot Links που συνδυάζει τραγανές πατατοκροκέτες, σιγοκαπνιστά λουκάνικα chorizo και κορεάτικη μαγιονέζα.

Είσαι λάτρης των premium steaks και των κοπών; Το Po’boys βάζει το πιο γευστικό «τσεκ» με κρέατα ξηράς ωρίμανσης 3-4 εβδομάδων. Βασιλιάς, το καινούριο Porterhouse με ιδανική αναλογία φιλέτου και κόντρα φιλέτου ενώ το Flatiron επιστρέφει με τον γνωστό umami χαρακτήρα του. Από κοπές ξηράς ωρίμανσης 3+ εβδομάδων είναι και η καινούρια προσθήκη στην κατηγορία των burgers, το Steakhouse που συνδυάζεται με τραγανό prosciutto και παρμεζάνα σε αφράτο ψωμάκι brioche για να αναδείξει τα αρώματα και τη γεύση του κιμά. 

Στην ίδια κατηγορία προστίθεται και το Oklahoma Fried Onion Smashed Burger στο οποίο ο μοσχαρίσιος κιμάς και άφθονα λετποκομμένα λευκά κρεμμύδια μαγειρεύονται και καραμελώνουν ταυτόχρονα προσφέροντας ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα. Για τους πιο φανατικούς των classic American Diners, το Μorning Glory, ένα ιδιαίτερο burger με αφράτο ελληνικό λουκουμά αντί για ψωμάκι, δύο λεπτά μπιφτεκάκια, cheddar, bacon, τηγανητό αυγό και σιρόπι σφενδάμου, είναι το απόλυτο γευστικό ταξίδι στη..Νέα Υόρκη.

Must try σε πιο fusion ταμπεραμέντο, το Bao Buns Sampler με 4 επιλογές σε ψωμάκια ατμού bao με καραμελωμένα κρεμμύδια, Creole mayo, coleslaw, bourbon glaze, γλυκόξινο αγγούρι και επιλογή από brisket, pulled pork, pork belly και fried chicken. Τo αγαπημένο πλέον Po’ Boys Ramen Βοwl επίσης μετατρέπεται σε ένα κλασσικό πιάτο της Ν. Ορλεάνης, το Ya-ka-mein. Το brisket είναι και πάλι πρωταγωνιστής σε μία εκδοχή που συνοδεύεται από noodles, μοσχαρίσιο ζωμό με σόγια και creole seasoning, γαρίδες, μελάτο αβγό, φρέσκο κρεμμύδι και baby καλαμπόκι.

Η μικροζυθοποιία εδώ εκπροσωπείται από 40 ετικέτες που πλαισιώνουν το σύνολο υπέροχα, ενώ το γλυκό φινάλε έχει ισάξια αξία με τη μηχανή παγωτού δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Στους μεγαλύτερους ανασύρει μνήμες από το παρελθόν και οι νεότεροι ενθουσιάζονται από την απαλή υφή του παγωτού μηχανής που πλέον συνοδεύει όλα τα γλυκά ή σερβίρεται σε χωνάκια με ευφάνταστα toppings. Χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο; 

Po’ Boys Slow Smoked BBQ
Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή, τηλ. 2103234672 
www.poboysbbq.gr | Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Αγαπημένα Ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα: Εκεί όπου η τέχνη συναντά τη γεύση

Το καλό γλυκό είναι ένα πάντρεμα φυσικών και μεταφυσικών στοιχείων, μια αλχημία απαιτητική, που προϋποθέτει αρμονία των υλικών, ιδανικές...

Μήλος: Ένα νησί πέρα από τα συνηθισμένα

Το ετερόκλητο των τοπίων της αλλά και η ομορφιά που εκπέμπει από άκρη σε άκρη, είναι τα στοιχεία που...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot