Για το Sirocco έχουν γράψει οι μεγαλύτεροι διεθνείς ταξιδιωτικοί οδηγοί, έχει προβληθεί στα πιο γκουρμέ άρθρα, οι επισκέπτες του πίνουν νερό στ’όνομά του. Ο λόγος είναι το άγγιγμα της φύσης -η ίδια η ηφαιστογενής γη που «ψήνει» τις πεντανόστιμες προτάσεις του στο ζουμί τους και τα αρώματά τους – αλλά και το μεράκι στη μαγειρική, το ιδιόκτητο μποστάνι της οικογένειας Τσερώνη από το οποίο συγκεντρώνονται τα βιολογικά λαχανικά, η μηλέϊκη θάλασσα που προσφέρει απλόχερα τους θησαυρούς της.
Μετά είναι το ίδιο το εστιατόριο: Παραθαλάσσιο, με θέα το απέραντο γαλάζιο, φιλόξενο, μοντέρνο και καλαίσθητο, ο τουρισμός στον 21ο αιώνα. Ένα ειδυλλιακό τοπίο που μένει αλησμόνητο για πάντα. Το υπέδαφος μπροστά από το εστιατόριο είναι ηφαιστειογενές, και από τον Μάϊο αρχίζουν να αναπτύσσονται σε κάποια σημεία θερμοκρασίες γύρω στους 100 °C, ότι πρέπει δηλαδή για να σιγοψήσεις κάτι στο ζουμί του και τα αρώματά του! Η οικογένεια το αντελήφθη το 1999, κι έκτοτε τιθασσεύουν την φύση θάβοντας ψάρια, κρεατικά και λαχανικά στην άμμο (προστατευμένα με γάστρα ή αλουμινόχαρτο), από την οποία βγαίνουν τα πιο νόστιμα πιάτα που θα γευτείς στο νησί.
Κι όλα τα παραπάνω, με μια μοναδική wine list με επίκεντρο τον ελληνικό αμπελώνα, ακόμα και cocktails για την ξαπλώστρα σου.
Sirocco Volcanic All Day Restaurant
Παλιοχώρι, Μήλος, τηλ. 2287031201
www.siroccomilos.gr | Facebook