Όπως το Kick έβαλε την έννοια του third wave καφέ στο λεξιλόγιο μας, έτσι και το Flake – το microbakery που προσφάτως αυτονομήθηκε από τα μετόπισθέν του δημοφιλούς coffee spot στην Κυψέλη – ήρθε να μας συστήσει στη νέα γενιά των φούρνων.
Φωτεινό, διαφορετικό, με μίνιμαλ αισθητική που μιξάρει το κλασικό με το μοντέρνο (βλέπε μωσαϊκό vs πορτοκαλί προθήκες), το Flake έχει καταφέρει με τον τρόπο του να γίνει ο πυρήνας μιας γειτονιάς που μονίμως επανεφευρίσκεται και συνεχώς σκαρφίζεται νέους τρόπους να μας μαγνητίζει, αυτή τη φορά με το πιο παλιό και θεμελιώδες προϊόν απ΄όλα: το ψωμί.
Με την πυξίδα στραμμένη λοιπόν στην ποιότητα, την πρωτοπορία, την αργή ωρίμανση, τις φρέσκιες ιδέες και την εποχικότητα, το Flake ανοίγει τον διάλογο για το πως είναι πραγματικά η πιο νόστιμη foccacia, το πιο ωραίο sourdough toast, το πιο άρτιο προζυμένιο ψωμί. Ο chef Θανάσης Ζαμπούνης κι η ομάδα του τα δίνει όλα στη γεύση, το αντιλαμβάνεσαι στη πρώτη μπουκιά ενός υπέροχου babka με πραλίνα σοκολάτα και φουντούκι, στη focaccia με παντζάρι, χούμους, καρότο, κρέμα κάσσιους, πίκλα, κόκκινο κρεμμύδι και μυρωδικά.
Όλα τα παραπάνω, οφείλονται στην πρώτη ύλη και την τεχνική. Τα πάντα καταφθάνουν ολόφρεσκα από τον κάτω όροφο – όπου βρίσκεται η κουζίνα-παρασκευαστήριο – κάποια από τα ψωμιά μένουν πίσω για να χρησιμοποιηθούν σε προτάσεις brunch, σετάρονται με αυγά και προϊόντα από εγχώριους μικροπαραγωγούς.
Το Flake είναι ιδανικό σημείο αγκυροβόλησης για τους digital nomads που θέλουν ένα ήσυχο περιβάλλον με wifi σφαίρα και ωραία snacks, αλλά και σε όλους θέλουν τον καφέ τους κορυφαίο, δεδομένης της όσμωσης με το Kick. Σύντομα θα έχει και delivery.
Flake
Σποράδων 24, Κυψέλη Instagram