spot_img

Φέτος το καλοκαίρι, στο Monroe θα βρεις την οινική σου όαση με θέα το ηλιοβασίλεμα

Για τον Λουιζίδη στη Βουλιαγμένη δεν χρειάζονται συστάσεις: Με μια ιστορία άνω των 60 χρόνων, και όντας λίγα βήματα από τη θάλασσα, το εμβληματικό εστιατόριο των νοτίων έχει σερβίρει κόσμο και κοσμάκη, από τους πρώτους κατοίκους και χτίστες της περιοχής, μέχρι διασημότητες και διεθνείς αστέρες, πάντα με πίστη στην παράδοση και τις καλύτερες πρώτες ύλες. 

Η τρίτη γενιά που βρίσκεται στο τιμόνι του – και συγκεκριμένα ο χαρισματικός και προσηνής chef Χρήστος Λουιζίδης – δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Ο ίδιος αναπιάνει το μενού, ο ίδιος αξιοποιεί το πλούσιο γαστρονομικό του background στον Λουιζίδη, αφού μεγάλωσε κυριολεκτικά μέσα στην κουζίνα του. Όντας νέος, δημιουργικός και με φρέσκιες ιδέες, αποφάσισε να αξιοποιήσει τον επάνω όροφο του εστιατορίου, στήνοντας μόλις τον περασμένο μήνα ένα project που θα συζητηθεί. 

Και το όνομα αυτού Monroe, μια cave à manger που περίμενε με ανυπομονησία ο hip νότος. Με οροφή που ανοίγει, προσφέροντας απρόσκοπτη θέα στον αττικό ουρανό, με design που γαληνεύει το νου και προσφέρει την απαραίτητη απόδραση από την φορτωμένη καθημερινότητα, το Monroe ήδη εξελίσσεται στην όαση του λάτρη του κρασιού, με το πλεονέκτημα της συνοδείας υπέροχων πιάτων που σετάρουν ιδανικά με αυτό. 

Η λίστα του έχει την πυξίδα στραμμένη στον ελληνικό κυρίως αμπελώνα, με 50+ μέχρι στιγμής ετικέτες, τις οποίες ο ιδιοκτήτης του φιλοδοξεί να ανανεώνει συχνά-πυκνά για να κρατάει το ενδιαφέρον των επισκεπτών του ακονισμένο. Αρκετές από αυτές μπορεί κάποιος να τις απολαύσει και by the glass, ενώ σερβίρει και cocktails και premium ποτά – σύντομα και signatures, αφού βρίσκεται σε φάση δοκιμών.

Στα του φαγητού, εδώ θα ανακαλύψεις όσα περίμενες και προσδοκούσες από τους ανθρώπους που σου έχουν προσφέρει τόσα χρόνια τα καλύτερα: κρέατα σε premium κοπές, όπως tagliata από κρέας picanha, ωραιότατη pinsa με ζυμάρι αργής ωρίμανσης και ωραίους συνδυασμούς υλικών, μπρουσκέτες, ποικιλίες αλλαντικών και τυριών από εγχώριους μικροπαραγωγούς, εξαιρετικό χειροποίητο cordon bleu με πάστα τρούφας.

Κάθε μέρα όλα έτοιμα, όπως τα σκηνοθετεί το τοπίο, για ένα γαλήνιο απογευματόβραδο από τις 18.00, με ωραίο κρασί κι ακόμα πιο ωραίο φαγητό, το κοινό λίγο σοφιστικέ, ανεπιτήδευτο, αρκετά γκουρμέ, ξέρει να επιλέγει την άνεσή του. Κι η εποχή που αναζητούσαμε ένα καλό wine bar στη Βουλιαγμένη ως μια νέα χαραυγή στη μονοτονία του all day έχει περάσει ανεπιστρεπτί. 

Monroe Wine Bar (by Louizidis)
Ιάσωνος 20, Βουλιαγμένη, τηλ. 6947888600
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Cafeistas: H νέα, πρωτότυπη και πρακτική συσκευασία καφέδων tin can 250g 

Το τοπίο του καφέ στην Ελλάδα μονίμως ανανεώνεται, αναβαθμίζεται, εξελίσσεται με ρυθμούς πιο γρήγορους κι από το μεσοδιάστημα αφαλάτωσης...

Στέγη: Το «Οξυγόνο» του Ιβάν Βιριπάγιεφ σε 4 καθολικά προσβάσιμες παραστάσεις

Στη Στέγη, η συμπερίληψη, η προσβασιμότητα και η ισότητα είναι αναπόσπαστα στοιχεία του οικοσυστήματός της. Και φέτος, ως ενεργό μέλος...

Ισραήλ και Λίβανος συμφώνησαν για κατάπαυση πυρός

Μιλώντας από τον Rose Garden του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι έχει «καλά νέα»...

Κεραμεικός: Συνελήφθη 65χρονος για ομοφοβική επίθεση σε βάρος 27χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ, στις 24 Νοεμβρίου ένας 65χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας για...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Κολωνάκι: Η all-time αγαπημένη, trendsetter συνοικία της Αθήνας & οι hot διευθύνσεις της

Το Κολωνάκι ήταν και παραμένει κλασικό. Πέρα από τη μεγάλη ιστορία του, σήμερα είναι μία από τις γειτονιές της...

Τα καλύτερα delivery του κέντρου: Η πιο εκρηκτική «λίστα επιβίωσης» για απόλαυση στην πόρτα σου

Υπό τον ξεριζωμό του dining in που έχει προκύψει από τα απανωτά lockdowns, η πόλη ανατρέχει στα delivery apps,...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot