spot_img

AMÉRISSA: Αέρας υψηλής γαστρονομίας στο εστιατόριο του ALERÓ στην Σκύρο

Το ALERÓ Seaside Skyros Resort βρίσκεται στη βορειοανατολική μεριά της Σκύρου, πολύ κοντά στην παραλία Βίνα – μια από τις πιο όμορφες αμμώδεις παραλίες του νησιού. Εδώ η εκλεπτυσμένη φιλοξενία αλλά και το design περιβάλλον εγγυώνται τις πιο όμορφες και ξεκούραστες διακοπές στο νησί – αλλά και τις πιο γευστικές – αφού στον χώρο του ξενοδοχείου φιλοξενείται και το εστιατόριο AMÉRISSA. 

Το πετρόκτιστο κτίριο που φιλοξενεί το εστιατόριο – υπέροχα ανακαινισμένο και κομψό – είναι ένα παραδοσιακό σκυριανό σπίτι το οποίο χρονολογείται από τα μέσα του εικοστού αιώνα, τελευταία κάτοικος του οποίου υπήρξε η κυρία Αμέρισσα. Εδώ το παρελθόν συναντά το παρόν και η παράδοση συναντά τη σύγχρονη κουζίνα, με αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις φτιαγμένες με τα καλύτερα βότανα αυτής της γης: το διαπιστώνεις στο carpaccio από ψάρι ημέρας, με την απλότητα του λεμονιού, του μανταρινιού και της πικάντικης πιπεριάς αλλά και στην πεντανόστιμη κολοκυθόπιτα, που κάνουν τον τέλειο πρόλογο ως ορεκτικά.

Μετά είναι η ζουμερή ταλιάτα striploin, με βούτυρο μυρωδικών, τηγανητές πατάτες, ρόκα και γραβιέρα που εκμεταλλεύεται στο έπακρο μέχρι και την τελευταία ίνα του ευειδούς κρέατος ή το παστίτσιο με μοσχαρίσια μάγουλα και αέρινη μπεσαμέλ που πραγματικά είναι μια γευστική αποκάλυψη. Ιθύνων νους και στηλοβάτης των παραπάνω, ο κάτοχος 2 αστεριών Michelin Άγγελος Λάντος που είναι κι Executive Chef του εστιατορίου. Μία δυνατή γαστρονομική υπογραφή, που κατορθώνει να ενσωματώσει στο μενού τόσο το πνεύμα του νησιού και του χώρου, όσο και ένα εύρος επιλογών που καλύπτει κάθε επισκέπτη. 

Κάθε πιάτο, βασίζεται σε τοπικά προϊόντα και συνταγές, για παράδειγμα τα σκιουφιχτά με ραγού μανιταριών και κονφί ντομάτας συμπληρώνονται μοναδικά με τη γραβιέρα Σκύρου, ενώ το ψάρι ημέρας φρικασέ καταφθάνει απευθείας από τη ντόπια αλιεία. 

Η AMÉRISSA, όμως επιφυλλάσσει κι άλλες εκπλήξεις. Αντλώντας έμπνευση από τη ζωή και το έργο του Άγγλου ποιητή Rupert Brooke, συστήνει μια σειρά signature κοκτέιλ που απηχούν τα λόγια του ποιητή και τον χαριτωμένο λυρισμό τους – άλλωστε οι σκυριανές νύχτες είναι από τη φύση τους ποιητικές… Είναι ανοιχτή από το πρωί, με breakfast και brunch, και επιλογές όπως το καλάθι πρωινού με κέϊκ ημέρας κι άλλα καλούδια ή την diy ομελέτα, την οποία μπορεί ο επισκέπτης να φτιάξει ακριβώς στις προδιαγραφές και με τα υλικά που επιθυμεί. 

Για τον πιο γλυκό επίλογο, δοκιμάστε την ανατρεπτική μπουγάτσα με κρέμα σιμιγδάλι, καραμελωμένο φύλλο και παγωτό κανέλα ή το cheesecake με ανθότυρο Σκύρου & εποχιακά φρούτα και θα μας θυμηθείτε.

AMÉRISSA
Βίνα, Σκύρος, τηλ. 2222091040
www.alero.gr/amerissa | Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

The inside scoop: Τα καλύτερα παγωτά της Αθήνας (2020 edition)

Είναι γεγονός: Οι καλύτερες καλοκαιρινές νύχτες (και μέρες) είναι αυτές που περνιούνται με ένα παγωτό στο χέρι. Από τα...

Η επανάσταση του street food στην Αθήνα: Γεύσεις απ’όλο τον κόσμο που τρώγονται στο χέρι

Το εστιατόριο σαν θεσμός εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, ωστόσο προϋπήρχε πολύ πριν η Μαρία Αντουανέτα και...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot