Το ALERÓ Seaside Skyros Resort βρίσκεται στη βορειοανατολική μεριά της Σκύρου, πολύ κοντά στην παραλία Βίνα – μια από τις πιο όμορφες αμμώδεις παραλίες του νησιού. Εδώ η εκλεπτυσμένη φιλοξενία αλλά και το design περιβάλλον εγγυώνται τις πιο όμορφες και ξεκούραστες διακοπές στο νησί – αλλά και τις πιο γευστικές – αφού στον χώρο του ξενοδοχείου φιλοξενείται και το εστιατόριο AMÉRISSA.
Το πετρόκτιστο κτίριο που φιλοξενεί το εστιατόριο – υπέροχα ανακαινισμένο και κομψό – είναι ένα παραδοσιακό σκυριανό σπίτι το οποίο χρονολογείται από τα μέσα του εικοστού αιώνα, τελευταία κάτοικος του οποίου υπήρξε η κυρία Αμέρισσα. Εδώ το παρελθόν συναντά το παρόν και η παράδοση συναντά τη σύγχρονη κουζίνα, με αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις φτιαγμένες με τα καλύτερα βότανα αυτής της γης: το διαπιστώνεις στο carpaccio από ψάρι ημέρας, με την απλότητα του λεμονιού, του μανταρινιού και της πικάντικης πιπεριάς αλλά και στην πεντανόστιμη κολοκυθόπιτα, που κάνουν τον τέλειο πρόλογο ως ορεκτικά.
Μετά είναι η ζουμερή ταλιάτα striploin, με βούτυρο μυρωδικών, τηγανητές πατάτες, ρόκα και γραβιέρα που εκμεταλλεύεται στο έπακρο μέχρι και την τελευταία ίνα του ευειδούς κρέατος ή το παστίτσιο με μοσχαρίσια μάγουλα και αέρινη μπεσαμέλ που πραγματικά είναι μια γευστική αποκάλυψη. Ιθύνων νους και στηλοβάτης των παραπάνω, ο κάτοχος 2 αστεριών Michelin Άγγελος Λάντος που είναι κι Executive Chef του εστιατορίου. Μία δυνατή γαστρονομική υπογραφή, που κατορθώνει να ενσωματώσει στο μενού τόσο το πνεύμα του νησιού και του χώρου, όσο και ένα εύρος επιλογών που καλύπτει κάθε επισκέπτη.
Κάθε πιάτο, βασίζεται σε τοπικά προϊόντα και συνταγές, για παράδειγμα τα σκιουφιχτά με ραγού μανιταριών και κονφί ντομάτας συμπληρώνονται μοναδικά με τη γραβιέρα Σκύρου, ενώ το ψάρι ημέρας φρικασέ καταφθάνει απευθείας από τη ντόπια αλιεία.
Η AMÉRISSA, όμως επιφυλλάσσει κι άλλες εκπλήξεις. Αντλώντας έμπνευση από τη ζωή και το έργο του Άγγλου ποιητή Rupert Brooke, συστήνει μια σειρά signature κοκτέιλ που απηχούν τα λόγια του ποιητή και τον χαριτωμένο λυρισμό τους – άλλωστε οι σκυριανές νύχτες είναι από τη φύση τους ποιητικές… Είναι ανοιχτή από το πρωί, με breakfast και brunch, και επιλογές όπως το καλάθι πρωινού με κέϊκ ημέρας κι άλλα καλούδια ή την diy ομελέτα, την οποία μπορεί ο επισκέπτης να φτιάξει ακριβώς στις προδιαγραφές και με τα υλικά που επιθυμεί.
Για τον πιο γλυκό επίλογο, δοκιμάστε την ανατρεπτική μπουγάτσα με κρέμα σιμιγδάλι, καραμελωμένο φύλλο και παγωτό κανέλα ή το cheesecake με ανθότυρο Σκύρου & εποχιακά φρούτα και θα μας θυμηθείτε.
AMÉRISSA
Βίνα, Σκύρος, τηλ. 2222091040
www.alero.gr/amerissa | Facebook | Instagram