spot_img
More

    Μπαϊρακτάρης στο Σύνταγμα: Η παράδοση και η νοστιμιά της ελληνικής κουζίνας, στην Πλατεία Συντάγματος

    Αν υπάρχει ένα όνομα άρρηκτα συνδεδεμένο με την παράδοση και την ελληνική φιλοξενία, αυτό είναι ο Μπαϊρακτάρης. Η παλαιότερη ταβέρνα της Αθήνας, με μια λαμπρή ιστορία που ξεκινάει από το 1879, συνεχίζει μέχρι σήμερα – έξι ολόκληρες γενιές μετά – να προσφέρει ποιοτική κρεατοφαγία και υπέροχες κατανύξεις με πιάτα από την ελληνική κουζίνα που όλοι αγαπάμε, νοσταλγούμε και λαχταρούμε.

    Το Μοναστηράκι, δεκαετίες τώρα αλαλάζει από ευχαρίστηση και νοστιμιά, όπως και η Πλατεία Συντάγματος, στην οποία προστέθηκε πριν μερικά χρόνια άλλο ένα εστιατόριο του Μπαϊρακτάρη, ως άλλος πρέσβης της ασυναγώνιστης γαστρονομίας μας και του πλούτου της ελληνικής κουζίνας.

    Το κεμπάπ του, περίφημο και ζουμερό είναι η απόλυτη σπεσιαλιτέ – συνοδεύεται με ψητή ντομάτα, κρεμμύδι, 2 πίτες και γλυκιά πάπρικα και είναι από τις απολαύσεις που πρέπει οπωσδήποτε κάποιος να έχει δοκιμάσει στη ζωή του. Μετά είναι τα ανυπέρβλητα «κοκοράκια» του Μπαϊρακτάρη, μια μερίδα που αποτελείται από υπέροχα μαριναρισμένο φιλέτο μπούτι, το οποίο προικίζεται με όλα τα οφέλη και τα αρώματα από το ψήσιμο στα κάρβουνα. Συνοδεύεται με τηγανητές πατάτες, ντομάτα και σως λαδολέμονο και τρώγεται απνευστί. Το ίδιο ισχύει για τους χειροποίητους χρυσαφένιους γύρους μερίδα – χοιρινούς ή κοτόπουλου – που στροβιλίζονται στωικά στις σούβλες και καλούν τον επισκέπτη σαν σειρήνες για να τις γευτεί.

    Εδώ όμως θα έρθεις και για πεντανόστιμα ορεκτικά που πλαισιώνουν μοναδικά τα κρέατά του: τα ντολμαδάκια όπως δεν τα έχεις ξαναφάει, τη χωριάτικη με κατακόκκινη, ώριμη ντομάτα, με ωραίο ζουμί, όπως την τρως μόνο στα μποστάνια της ελληνικής γης, με ωραίο κρεμμυδάκι και ακόμα πιο ωραία φέτα. Όλα τα παραπάνω – και πολλά ακόμη – με τα πιο δημοφιλή αποστάγματα της ελληνικής μάζωξης, ούζα, τσίπουρα, κρασί και ρακές.

    Ο χρόνος – λένε – κρατάει αυτά που αξίζουν. Αν αυτό είναι κυριολεξία, τότε ο Μπαϊρακτάρης είναι ακριβώς αυτό: η γέφυρα με το παρελθόν, που όμως ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον, η παράδοση και η αξιοποίηση των καλύτερων πρώτων υλών και των πιο νόστιμων συνταγών, οι ίδιες μας οι ρίζες, που όλοι αναζητάμε κόντρα στη λαίλαπα των άνευ λόγου μοντερνισμών. Είναι αυτό το συναίσθημα που αφήνουν τα πιο αξέχαστα φιλικά τραπεζώματα, οι Κυριακές στο χωριό, το μαγείρεμα της γιαγιάς.

    Μπαϊρακτάρης στο Σύνταγμα
    Ερμού 22, Πλατεία Συντάγματος, τηλ. κρατήσεων 2103222190
    www.bairaktaris.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

    Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

    To honeymoon των social media τελείωσε;

    Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

    Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου κι όχι στον περίγυρο

    Η ζωή μας όλη είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν. Μερικοί κύκλοι σου χαρίζουν μαγικές στιγμές που σου υπενθυμίζουν...

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Εννιά στάσεις στην Αθήνα για τέλειο γλυκό

    Το ζαχαρένιο τοπίο της πόλης αποκαλύπτει μια αλήθεια: ότι το γλυκό για τον Αθηναίο είναι το φως το αληθινό...

    The inside scoop: Τα καλύτερα παγωτά της Αθήνας

    IceRoll Γιαννιτσοπούλου 2, Πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα, τηλ. 2108945009   .  Πρωτοακούσαμε γι'αυτό το φθινόπωρο του 2017 και το πρωτογνωρίσαμε στο φετινό Athens Food...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot