Η Φαλταΐνα Κυριακοπούλου μας πρωτοσύστησε στα γλυκά της το 1983 και σήμερα οι γιοί της, ο Γιώργος κι ο Βασίλης που κυριολεκτικά μεγάλωσαν μέσα στο εργαστήριο – και δειλά-δειλά τα εγγόνια της – συνεχίζουν επάξια την παράδοση αλλά και τη γλυκιά κληρονομιά της, σαν μια γέφυρα με το παρελθόν που όμως ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και ωραίους νεωτερισμούς.
Δεν είναι λίγο που ο ίδιος ο Λευτέρης Λαζάρου σε διαγωνισμό γαστρονομίας του Επιμελητηρίου Ευβοίας αναφώνησε «Σαρανταπέντε χρόνια κάνω αυτή τη δουλειά, τέτοιο αμυγδαλωτό δεν έχω ξαναφάει», προσφέροντάς τους το πρώτο βραβείο Παραδοσιακού Γλυκού, ούτε που ο Στέλιος Παρλιάρος – ο αδιαμφισβήτητος μετρ του γλυκού – ξεχώρισε τα αμυγδαλωτά τους στην έκδοσή του «Γλυκιές Αλχημείες».
Φτιάχνουν ολόφρεσκο, artigianale παγωτό με φρέσκα φρούτα κι ολόφρεσκο βουβαλίσιο γάλα από τη λίμνη Κερκίνης, φτιάχνουν μια μεγάλη γκάμα σε χειροποίητα γλυκά του κουταλιού και συνεχίζουν να προσφέρουν τα αμυγδαλωτά τους παραδοσιακά – αλλά και σε μια ωραία παραλλαγή, γεμισμένα με πραλίνα κι επικάλυψη καραμέλας – ενώ χρωματίζουν κάθε κοινωνική περίσταση με τις αποχρώσεις της απόλαυσης, με εντυπωσιακές τούρτες και γλυκίσματα.
Η μαύρη σοκολάτα τους, τα δροσερά σορμπέ, το ίδιο το αμυγδαλωτό που προσφέρουν και σε παγωτό είναι μια αποκάλυψη που σε βάζει στα πιο γλυκά διλλήματα για το ποια γεύση να πρωτοεπιλέξεις στο χωνάκι ή το κυπελάκι σου. Η παραγωγή είναι καθημερινή, αφού από τις προθήκες τους τα παγωτά εξαφανίζονται μεμιάς.
Τα Γλυκά της Φαλταΐνας
Αγορά, Σκύρος, τηλ. 2222091005
Αγιά, Σκύρος, τηλ. 2222091912
www.faltaina.com | Facebook | Instagram