Ο ιταλικός αθηναϊκός χρόνος μοιράζεται σε δυο ταχύτητες, με τη μία να επιμένει στην παλιά πιτσαρία-ό,τι-να-’ναι- και με τη δεύτερη να βελτιώνει διαρκώς τα ιταλικά της. Στη Νέα Φιλαδέλφεια και στο Pastabar θα ανακαλύψεις το βαθύτερο νόημα της Ιταλίας, με το δικό του, το αληθινό, το παραδοσιακό υλικό, το φρέσκο ζυμαρικό, τη ζύμη που ωριμάζει στωικά για να γίνει η πιο λαχταριστή και γκουρμέ πίτσα.
Άνοιξε το 2011, φέρνοντας όχι μόνο νοστιμιές και αρώματα από τη χώρα των Καισάρων, αλλά κι ένα εστιατόριο που μπορείς να επισκεφθείς κάθε στιγμή της ημέρας, για μεσημεριανό, μετά τη δουλειά ή πριν τη βραδινή εξόρμηση στα τριγύρω μπαράκια, ένα μέρος που τίποτα δεν είναι στημένο, η κουζίνα της απόλυτης διαφάνειας είναι ανοιχτή, και που η ομάδα είναι η πιο φιλόξενη και εγκάρδια που έχεις συναντήσει.
Η κοινωνία στο πνεύμα της cucina italiana ξεκινάει με ορεκτικά βγαλμένα από το γαστρονομικό όνειρο, ζεστά σαν αγκαλιά, και το ιδανικό προϊμιο πριν τα «κυρίως»: Υπέροχες βελουτέ σούπες, όπως αυτή με τη βραστή πατάτα, το τσένταρ και το τραγανό μπέϊκον ή αυτή με το μοσχαράκι ραγού, τραγανές μπρουσκέτες με premium υλικά σε ωραίους συνδυασμούς, αυθεντική pinsa romana και πιαντίνες – οι οποίες είναι ρολά από λεπτό ιταλικό επίπεδο ψωμί με καταγωγή από τη Romagna, που γεμίζονται με κάθε λογής καλούδια και σερβίρονται ψημένα. Το μενού, από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Pastabar, το φροντίζει με εποχικότητα και ενδιαφέροντες νεωτερισμούς όλα αυτά τα χρόνια, ο χαρισματικός chef και ιδιοκτήτης, Στεφανος Σαράντος.
Ασφαλώς έχεις έρθει για τα ζυμαρικά, σε κάθε παραλλαγή που χωράει ο νους – από λιγκουίνι, σπαγγέτι, πέννες, στροτσαπρέτι, μέχρι επιλογές σε ολικής και χωρίς γλουτένη, αλλά και βελούδινα, αέρινα νιόκι, όλα με τη δυνατότητα να τα παντρέψεις με τη σάλτσα της αρεσκείας σου. Μετά βεβαίως είναι οι πίτσες του που κάνουν θραύση, όπως δεν τις έχεις ξαναφάει αλλά και για συνάντηση με την παγκόσμια κοινότητα ενός εκλεκτού κρέατος, όπως θα διαπιστώσεις στη μοσχαρίσια ταλιάτα Black Angus που σερβίρεται ολόσωστα ψημένη με baby πατάτες ή στο τοματένιο κοκκινιστό μοσχαράκι στην γάστρα με κρασί Marsala.
Στο Pastabar η συνοδεία του φαγητού σου με κρασί έχει μελετηθεί ισάξια, με μια ωραία γκάμα ετικετών από τον ιταλικό αμπελώνα και αρκετά αφρώδη, επιμελημένη από τον Στέφανο Καλλιτσάκη, ενώ ο γλυκός επίλογος γίνεται ηδονικός με το αποδομημένο freddo cheesecake, τη μους tiramisu και άλλα γλυκά που ανανεώνονται με τις εποχές.
Pasta Bar
Λ. Δεκελείας 136, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ. 2130055519
www.pastabarathens.com | Facebook | Instagram