spot_img

Byρακί: Ο μεζές – αλλιώς – στη Νέα Φιλαδέλφεια

Η ελληνική χαρά συγκεντρώνει όλα τα πιρούνια στο ίδιο πιάτο, θέλει χρώμα, την πληθωρικότητα που νικά τις σκοτούρες της ζωής, όσο κρατά ακόμη ένα καραφάκι ρακί, φέρε κι ένα πιάτο τηγανητές πατάτες. Αυτή την αποστολή υπηρετεί με ευθύνη και εγκάρδια φιλοξενία το νεανικό μεζεδοπωλείο της Νικολάου Τρυπιά, και όπως και να το πεις – μπαϊράκι ή μπαϊρακί – η ουσία είναι μία: εδώ δεν θα τσιμπολογήσεις απλά, θα φας την ουσία της Ελλάδας, όλη! 

Άνοιξε το 2013, και η αλήθεια είναι πως κρατάει τα σκήπτρα του μεζέ όλα αυτά τα χρόνια αδιάλειπτα, με ευφάνταστες συνταγές και πολλά προϊόντα από μικροπαραγωγούς από κάθε γωνιά της χώρας μας. Πουθενά αλλού δεν πρόκειται να φας για παράδειγμα το ζυμωτό τηγανόψωμο Κύμης που προσφέρει, το οποίο θριαμβεύει στην απλότητα της τριμμένης φέτας, της ντομάτας και της ελιάς, όπως την απολάμβανε από τα βάθη των αιώνων ο Κρητικός στο κολατσιό του.

Έτσι το μενού στο Byρακί χωράει τον αγρό και τον συνεταιρισμό, το ψητό και το μαγειρεμένο, τα μαμαδίστικα μοσχαρίσια μπιφτέκια, το ζουμερό λουκάνικο Τρικάλων με πράσσο και σάλτσα λεμονιού, το απερίγραπτο χοιρινό κότσι με την ωραία πετσούλα. Όλα όσα λαχτάρησε η πείνα του ανθρώπου και η διάθεση της παρέας – «έλα να πάρουμε άλλο ένα».

Το Byρακί, φροντίζει και την ποικιλία του αλκοόλ, φιλοξενεί τα ούζα και τα τσίπουρα της μικρής, ποιοτικής παραγωγής, όπως άλλωστε και τα προϊόντα της. Εδώ ο μεζές προσαρμόζεται σε μια νέα εποχή, που ρωτά, πρωτίστως για την ποιότητα και απαντά με ένα ηχηρό «ναι». Κι όλα αυτά σε ένα κουκλίστικο περιβάλλον, όπου η μοντέρνα αισθητική κυριαρχεί κι αφήνει πίσω της τα πολυφορεμένα και τετριμμένα. 

Byρακί
Νικ. Τρυπιά 39-41 Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ. 2102525259
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

The Beer Guide: 10+2 προορισμοί για ψαγμένη μπύρα στην Αθήνα (+ ένας σύντομος οδηγός για να «παίζεις» τη μπύρα στα δάχτυλα)

Αυτή η ιστορία που λέγεται μπύρα μου θυμίζει το τραγούδι του Χαριτοδιπλωμένου που λέει «Ψηλές, κοντές, ξανθιές, μελαχρινές, αδύνατες,...

Τα καλύτερα κεμπάπ στην Αθήνα: Μια ευλογημένη χαρά με γεύσεις και αρώματα Ανατολής

Το κεμπάπ μάλλον εφευρέθηκε από τους άντρες και προς ιδίαν κατανάλωση. Είναι ένας ύμνος στην κρεατοφαγία, ένα σενάριο με...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot