Η Gelateria Giovanni ιδρύθηκε το 1983 στην Αθήνα, Πατησίων και Αγίου Μελετίου, στη φιλοσοφία και τον τρόπο κατασκευής του Μπολονέζου Ottelo Cattabrica, που έφερε την επανάσταση στο χώρο του παγωτού με χρήση ηλεκτροκίνητης μηχανής παγωτού και με ύψιστης ποιότητας πρώτες ύλες. Για τα πρώτα χρόνια, έμπειροι Ιταλοί δημιουργοί χειροποίητου παγωτού, μετοίκησαν στην Αθήνα και έφεραν μαζί τους την τεχνογνωσία και τις συνταγές, τα οποία μεταλαμπάδευσαν στην ελληνική ομάδα.
Το 1995 μεταφέρθηκε στη Νέα Ιωνία κάνοντας χονδρική πώληση και διανομή, ενώ από τον Απρίλιο του 2012 λειτουργεί στα Μελίσσια, στα πεδία της λιανικής και χονδρικής, κι έχει κάνει τους επισκέπτες της να παραμιλούν! Για την παρασκευή του κορυφαίου gelato artigiano χρησιμοποιεί πάντα αγνές κλασσικές πρώτες ύλες, φρέσκα φρούτα, γάλα αγελάδας της ημέρας, φρεσκοψημένους ξηρούς καρπούς, και άλλα αγνά υλικά. Το αποτέλεσμα είναι ένα παγωτό που δεν βαραίνει το στομάχι, έχει μοναδική υφή και πήξη, εκπληκτικές γεύσεις, ελάχιστη χημεία και περιορισμένο χρόνο ζωής από την παραγωγή στην κατανάλωση. Έτσι, διαφοροποιούμενο από ημι-έτοιμα μίγματα παγωτού σε σκόνη, το Giovanni προσφέρει ένα από τα καλύτερα παγωτά στην Ελλάδα.