spot_img

Alpino Cucina Italiana: Η ιταλική κουζίνα βιώνει την πιο avant garde και ταυτόχρονα προσιτή εκδοχή της στο Χαλάνδρι

Όπως και στα εστιατόρια της γείτονος (αγαπημένης μας) Ιταλίας, με τις osterias, τις trattorias και τα μεγαλοπρεπή ristorante, έτσι και στα εγχώρια ιταλικά, υπάρχει ποικιλία αλλά και φαινόμενα… “lost in translation”, με τις συνταγές να εξελληνίζονται (τρανταχτό παράδειγμα η θρυλική carobanara την οποία στην Ελλάδα συνηθίζουμε να συναντάμε με κρέμα γάλακτος και μπέϊκον, ενώ η ιταλική παράδοση επιτάσσει τη χρήση κρόκου αυγού και καπνιστής πανσέτας). Οι διαφορές είναι μεγάλες, και το γευστικό τίμημα… εγκληματικό. Υπερβολή; Καθόλου, αν έχεις δοκιμάσει το real deal. Κι εκεί, έρχεται το Alpino Cucina Italiana, το οποίο προσφέρει αυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μοναδικές και πεντανόστιμες, κάνοντάς τις προσιτές και κατανοητές από το 1973, με το πρώτο εστιατόριο στο Παλαιό Φάληρο και πιο πρόσφατα, από το Χαλάνδρι.

Σ’έναν πανέμορφο, προσεγμένο χώρο, που θυμίζει τη φινετσάτη Φλωρεντία, με τις μπαρόκ καρέκλες, τα επιβλητικά σερβάν και τα floral στοιχεία στις ταπετσαρίες και τις κουρτίνες, το γευστικό ταξίδι ξεκινά μ’ένα άριστα εκπαιδευμένο team, που σου εξηγεί τα πάντα σχετικά με τα πιάτα, τα κρασιά που ενδείκνυνται για το κάθε πιάτο, την κοπή των κρεάτων, κ.ο.κ. Ο διευρυμένος κατάλογος, καλύπτει όλα τα γούστα, με φανατικά προσεγμένες πρώτες ύλες και φρέσκα ζυμαρικά καθημερινής παραγωγής in-house που θα σε ενθουσιάσουν. Εδώ θα απολαύσεις ταλιάτα από organic black angus μοσχάρι, με φοκάτσια δενδρολίβανου, φρέσκα chips πατάτας και 2 σως της επιλογής σου, σου σερβίρεται ψημένη medium-rare σε μαντέμι, στο οποίο μπορείς να την ψήσεις περαιτέρω. Carbonara στην καλύτερη υλοποίησή της, σε 2 εκδοχές: de cecco (με αυγό, πανσέτα και παρμεζάνα) ή chitarra (με κρέμα, καπνιστή πανσέτα και 3 είδη τυριών). Integrale ταλιατέλες με ιταλικό κοκκόρι, κολοκυθάκια, καρότο και λάδι τρούφας (ένα γευστικό ποίημα). Από τις premium pizza, λατρέψαμε τη Ferrari, με την legendary λεπτή ζύμη, καπνιστή πανσέτα, λάδι τρούφας, mozarella, φλύδες Parmigiano Reggiano, ανάμεικτα μανιτάρια και σάλτσα με κομματάκια φρέσκιας τομάτας, αλλά και τη Milano, με το ομώνυμο σαλάμι, λάδι τρούφας, mozarella, μανιτάρια porcini, τοματίνια και σάλτσα με κομματάκια φρέσκιας τομάτας. Δεν είναι τυχαίο που τα εστιατόρια Alpino Cucina Italiana, ακολουθώντας με σεβασμό τα πρότυπα της Ιταλικής γαστρονικής κουλτούρας έχουν διακριθεί με την Ospitalità Italiana για την προώθηση της Ιταλικής γαστρονομίας στην Ελλάδα (μια σφραγίδα ποιότητας αναγνωρισμένη από την Ιταλική κυβέρνηση).

Μνεία οφείλει να γίνει και στην λίστα με τα κρασιά του, όπου η πλούσια γκάμα σε ετικέτες ελληνικού αλλά και ιταλικού αμπελώνα (τις οποίες μπορείς να επιλέξεις σε ποτήρι), θα καλύψει όλες τις οινικές σου προτιμήσεις. Το εστιατόριο πραγματοποιεί delivery (με έκπτωση) σε Χαλάνδρι και όμορρους δήμους.

Alpino Cucina Italiana
Παπανικολή 66, Χαλάνδρι, τηλ. 2106815355
www.al-pino.gr
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Εννιά στάσεις στην Αθήνα για τέλειο γλυκό

Το ζαχαρένιο τοπίο της πόλης αποκαλύπτει μια αλήθεια: ότι το γλυκό για τον Αθηναίο είναι το φως το αληθινό...

The Crepa Files: Οι καλύτερες κρέπες στην Αθήνα (Μέρος Α’)

Είναι λεπτή, «ευέλικτη» και πολύ ελαφριά! Η απλούστατη αυτή λεπτή πιτούλα φτιάχνεται στα πυρωμένα μάτια των κρεπερί και είναι...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot