spot_img

Η Θράκα: Η «after» νοστιμιά της Καλλιθέας

Παράδοση, μια διαχρονική αξία

Οι λάτρεις της λένε πως η κίνηση στην Ελευθερίου Βενιζέλου σταματά μόνο όταν τα αμάξια συναντήσουν την φωτεινή καταπράσινη επιγραφή της. Από τα δημοφιλέστερα ψητοπωλεία της Καλλιθέας και με ιστορία από το 1984, η «Θράκα» είναι ένας πραγματικός θεσμός γεύσης. Σε αυτό το πέτρινο κτίσμα που θυμίζει Αράχωβα, ορκίζονται πολλοί καλοφαγάδες, που για χάρη της φτάνουν ως εδώ από κάθε μεριά της Αθήνας. 

Κανένα άλλο σουβλάκι δεν έχει προκαλέσει τόσα σχόλια, κανένα δεν είναι τόσο διάσημο στην Καλλιθέα, για κανένα δεν θα σου μιλήσουν με τόσο πάθος. Οι σημερινοί σαραντάρηδες των νοτείων προαστίων την έχουν συνδυάσει με τα πρώτα τους ξενύχτια και αγαπημένες μνήμες της πρώτης ενηλικίωσης με το νοστιμότερο και πιο χορταστικό τυλιχτό της ζωής τους.

Οι άνθρωποί της Θράκας, πάντα με χαμόγελο κι ωραία διάθεση, που ψήνει, γεμίζει, τυλίγει το τυλιχτό πριν προλάβεις να ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου, αλλά και η ποιότητα στα υλικά και στα κρέατα συνηγορούν όλα σ’ένα άρτιο τελικό προϊόν, είτε αυτό είναι γύρος, είτε καλαμάκι, είτε είναι μερίδα, είτε τεμάχιο.

Γνωστή στους κύκλους των ξενύχτηδων εδώ και χρόνια, η Θράκα φημίζεται για τις… after, μεταμεσονύκτιες κρεατοκατανύξεις της, αφού καθημερινά σερβίρει μέχρι τις 04.00 και τα Π-Σ-Κ μέχρι τις 05.00. Ό,τι βρεις εδώ είναι ολόφρεσκο και παρασκευάζεται εντός του καταστήματος, από τις μαρινάδες μέχρι τους γύρους κι από τα πεντανόστιμα μπιφτέκια μέχρι τα καλαμάκια. Οι άνθρωποί της είναι μαέστροι του κάρβουνου και της φωτιάς, χρόνια σφυριλατημένοι στο σωστό, μερακλίδικο ψήσιμο που κάνει τη διαφορά στην γεύση.

Στην κατηγορία «κεμπάπ» βγαίνει αρχηγόπουλο, αφού καταφέρνει να συνδυάζει παράδοση-νοσταλγία και νοστιμιά στο πιο κομψοφάγωτο, χειροποίητο μπιφτέκι, φτιαγμένο στα εντός με κοτόπουλο. Ελαφρύ και με ωραία ισορροπία, είναι must. Αυθεντική γεύση πάνω στο τρίπτυχο πίτα-ντοματούλα-κρεμμυδάκι με λαχταριστές πατάτες τηγανητές ή και σε τυλιχτό. Ό,τι εξαντλείται στη βάρδια σταματάνε να το σερβίρουν, γιατί τίποτα εδώ δεν είναι κατεψυγμένο.

Η Θράκα της Καλλιθέας
Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 76, Καλλιθέα, τηλ. 2109511194 
Facebook

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

The inside scoop: Τα καλύτερα παγωτά της Αθήνας

IceRoll Γιαννιτσοπούλου 2, Πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα, τηλ. 2108945009   .  Πρωτοακούσαμε γι'αυτό το φθινόπωρο του 2017 και το πρωτογνωρίσαμε στο φετινό Athens Food...

Χολαργός: Τα πιο hot στέκια για φαγητό, ποτό και διασκέδαση

Ο Χολαργός είναι στρατηγικά τοποθετημένος μεταξύ βορείων προαστίων και κέντρου, και χρησιμοποιούμε τον όρο «στρατηγικά» με διπλή σημασία, αφού...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot