spot_img

Καρδερίνα: Δημιουργική ελληνική κουζίνα με φρέσκια άποψη, στα Πετράλωνα

Τα τελευταία 7 χρόνια «κελαηδάει» στις καρδιές των απανταχού Αθηναίων foodies που εδώ βρίσκουν όχι μόνο εκπληκτικές, ιδιαίτερες γεύσεις από την ελληνική κουζίνα, αλλά και τη θαλπωρή και την ωραία ατμόσφαιρα ενός μαγαζιού φτιαγμένου για να προσφέρει αξέχαστες στιγμές σε κάθε έκφανση του.

Η Καρδερίνα έχει άποψη διευρυμένη και δημιουργική, που χωρίς να κάτσει να το φιλοσοφήσει και να το θεωρητικοποιήσει, άνετα βάζει μια μπαλοτίνα κοτόπουλο, σφιχτογεμισμένη με φέτα, λιαστή ντομάτα και σως παρμεζάνας να κάνει παρέα με ένα ισκεντέρ γιαουρτλού ή έναν ωραίο, γενναίο ντάκο. Η Καρδερίνα επίσης είναι κοινωνικότητα, χαλαρή διάθεση, αποφόρτιση, ρυθμός: εδώ τρως για την απόλαυση, αφήνεις σιγά-σιγά την ψημένη Αμοργιανή ρακή να ενθαρρύνει την επικοινωνία, μέχρι να παραγγείλεις το επόμενο πιάτο που θα σου «μιλήσει».

Η μεγάλη της αυλή, στρωμένη με βοτσαλάκι και φωτισμένη ατμοσφαιρικά, το καλοκαίρι ανοίγει για να απολαμβάνεις τον αττικό ουρανό, τον χειμώνα κλείνει σαν φωλιά για να αγκαλιάσει τους θαμώνες και συνδαιτημόνες. Πολύχρωμη, ανοιχτόκαρδη και φιλόξενη, έχει ψυχή, έχει αλήθεια, και πάνω απ’όλα έχει ό,τι καλύτερο και πιο ευφάνταστο για να ευχαριστήσει την πείνα σου.

Ξεχωρίσαμε το κότσι με σάλτσα μελιού, ζουμερό και πεντανόστιμο και σε πληθωρική μερίδα για 2 άτομα, την αέρινη τάρτα με πράσο, μπέϊκον και μιξ τυριών, τα μανιτάρια, σ’ένα φευγαλέο πέρασμα από το τηγάνι με κατσικίσιο τυρί και θυμάρι, τις εκπληκτικές γαρίδες, με σαφράν και ούζο. Ο κατάλογος περιλαμβάνει αμέτρητα ορεκτικά που θα σε βάλουν σε ουσιώδη διλλήματα ποιο να πρωτοδιαλέξεις, με νοστιμιές από ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης και στριφτή τυρόπιτα Σκόπελου με μέλι και σουσάμι, μέχρι αλησμόνητο μπεκρή μεζέ και ωραία πατατοσαλάτα με μπέϊκον και μαγιονέζα.

Δε λείπουν όλα τα αποστάγματα της ελληνικής μεζεδοκουλτούρας, ποιοτικές επιλογές σε κρασιά ελληνικού αμπελώνα και αρκετές μπύρες, ως πρώτο βήμα για την επιτυχία κάθε επίσκεψής σου σε αυτή. Για τον πιο γλυκό επίλογο, «κράτα χώρο» για γλυκό-κέρασμα.

Καρδερίνα
Καλλισθένους 67, Πετράλωνα, τηλ. 2103454000
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Η Κυψέλη είναι cool: 10 μέρη για να την απολαύσεις στο έπακρο

Περισσότερο από άλλες περιοχές στην Αθήνα, η Κυψέλη δείχνει να κερδίζει - έστω αργά κι επίπονα - το στοίχημα...

Αγαπημένα Ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα: Εκεί όπου η τέχνη συναντά τη γεύση

Το καλό γλυκό είναι ένα πάντρεμα φυσικών και μεταφυσικών στοιχείων, μια αλχημία απαιτητική, που προϋποθέτει αρμονία των υλικών, ιδανικές...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot