spot_img

Κοπερτί: Μεζές-κρασί σημειώσατε Χ στο πιο everyday wine bar των Πετραλώνων

Φτου να μη βασκαθούμε! Η πόλη έχει πλέον αρκετά wine bars, αποδίδοντάς στο κρασί επιτέλους την θέση που του αξίζει στην καθημερινότητα αλλά και την έξοδό μας. Το Κοπερτί, από την άλλη έχει να προσδώσει κάτι ακόμα στον οινικό χάρτη, κι αυτό είναι κάτι νέο, ωραίο και ολοζώντανο, φτιαγμένο με γούστο και μεράκι αλλά και πιάτα που θα σε κάνουν να αναφωνήσεις από ενθουσιασμό. 

Η ιδιοκτήτριά του, Βούλα Δασακλή, κατάγεται από οικογένεια με 5ης γενιάς παράδοση στην αμπελοκαλλιέργεια και οινοποίηση κρασιών, με κτήματα στο Μαλαντρένι Αργολίδας στη ζώνη Νεμέας. Ήταν φυσικό επακόλουθο, κάποια στιγμή, το πάθος της αλλά και τις γνώσεις της να τις αξιοποιήσει αλλά και να τις εξαργυρώσει πιο δημιουργικά, μακριά από την αραχνιασμένη λογική που ήθελε το καλό κρασί απόμακρο και απρόσιτο. Έτσι εγένετο το ωραίο, cozy στέκι της Τριών Ιεραρχών, το οποίο φιλοξενεί άνω των 40 ετικετών σ’ένα mix ξένου κι ελληνικού αμπελώνα – με προτίμηση στον δεύτερο – αλλά και το δικό τους κρασί, ένα απείρως αξιόλογο αγιωργίτικο. 

Με γυάλινες επιφάνειες περιμετρικά, που το συνδέουν με τον ρυθμό του πεζοδρόμου – στον οποίο απλώνει κι εκεί τραπέζια – το Κοπερτί εκπέμπει ζεν vibes που ενισχύονται ασφαλώς κι από ένα ποτηράκι (10-12 για την ακρίβεια επιλογές by the glass). Η μπάρα του μεγαλόπνοη και ανοιχτόκαρδη, αποτελεί το ιδανικό spot για να δεις ιδίοις όμασι όλα τα τεκταινόμενα, να καθοδηγηθείς βάσει των προτιμήσεών σου, να κάνεις sneak peek στην ανοιχτή κουζίνα των μετόπισθεν. 

Η φιλοσοφία του μενού του έχει μεζεκλίδικο αέρα – tapas ξενιστί – αυτόν που σμίγει όλα τα πιρούνια πάνω από ένα πιάτο και μέχρι να προλάβεις να πεις «κιχ» έχεις παραγγείλει το επόμενο γιατί έχεις ξετρελαθεί: υπέροχα χυλωμένο χυλοπιτάκι με χωριάτικο καβουρμά ή γαρίδα, μπρουσκέτες με τόνο Αλόνησσου, τα εξαιρετικά surf n’ turf – τρόπον τινά – ρολάκια με γαρίδα και παστουρμά, τυριά κι αλλαντικά από μικροπαραγωγούς απ’άκρη-σ’άκρη της Ελλάδας, ενδεικτικά Σύρο, Τήνο, Αμοργό, κ.α. Καθημερινά και μ’ένα πιάτο ημέρας, βάσει εποχής, έμπνευσης και του τι καλό θα βρεθεί στην αγορά. 

Τα σενάρια στο Κοπερτί είναι πολλά, με κάθετες δοκιμές σε διάφορες ποικιλίες, ειδικές θεματικές «πτήσεις», σπάνιες σοδειές, ειδικές αρμονίες. «Έλα να γεράσουμε μαζί», τραγουδάει η Λένα Πλάτωνος στο ομώνυμο τραγούδι «Το Κοπερτί». Με την comfort ιδιοσυγκρασία του και τα casual, ανεπιτήδευτα vibes του, το μόνο σίγουρο είναι ευελπιστούμε ότι αυτό θα γίνει ανάμεσα στα τραπέζια του.

Tο Κοπερτί Wine Bar
Τριών Ιεραρχών 188, Πετράλωνα, τηλ. 2117503084
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Οι καλύτερες κρέπες στην Αθήνα

Οι κρέπες - οι κομψές κι ευέλικτες λιχουδιές με τις οποίες μας προίκισε η γαλλική κουζίνα - είναι κάτι...

Οι καλύτερες boulangerie της Αθήνας: 10 σημεία όπου η παράδοση συναντά την εξέλιξη

Ψωμί. Συνοδοιπόρος σε κάθε γεύμα ή δείπνο, σάντουιτς και τσιαπάτα, ο άρτος ο επιούσιος. Το βρίσκεις σε παραλλαγές που...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot