spot_img

Macelleria: Γκουρμέ κρεατοφαγία με άποψη και σε εκλεπτυσμένο περιβάλλον

Είναι ανεξίτηλα γραμμένη στο DNA μας η παρόρμηση προς την πρωτεΐνη και τη μυρωδιά της. Τα τελευταία χρόνια ενδιαφερόμαστε ολοένα και περισσότερο για την ανώτερη βαθμίδα του κρέατος, και το Macelleria στην Πλατεία Κεφαλαρίου εξελίσσεται στον πιο γνήσιο πρεσβευτή του, ξεκινώντας από ένα περιβάλλον που αναβαθμίζει κάθε έκφανση μιας εστιατορικής εξόδου για να καταλήξουμε στο τελικό προϊόν που δημιουργεί γευστικούς, ζουμερούς κραδασμούς.

Το Macelleria αποτελεί μια εύλογη εξέλιξη και πόνημα του επιχειρηματία Γιώργου Καπνάκη (τον ξέρεις από το κλασικό πλέον Μέλι-Λάδι). Εδώ το εγχείρημα «κρέας» πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, σε ένα σύγχρονο steak house που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα ευρωπαϊκούς ομολόγους του. Περιβάλλον με φινέτσα και χρήση premium υλικών – όπως αρμόζει στην περιοχή – πολύ όμορφο περιβάλλον που ζεσταίνει τη ψυχή και το μάτι με ωραίες καμπύλες, ατμοσφαιρικούς φωτισμούς και αναπαυτικά τραπεζοκαθίσματα. 

Στο πρωταγωνιστικό προσκήνιο οι κοπές και η ωρίμανση, με όλο το αλφαβητάρι τους, striploin, Τ-bone, tomahawk, ribeye που εδώ ζουν τις καλύτερες στιγμές τους, με αριστοτεχνικό ψήσιμο και παρουσίαση στην εντέλεια. Μη σας φοβίσουν όμως αν δεν είστε μυημένοι, καθώς δε λείπει και η ελληνοπρέπεια, με πιάτα όπως παϊδάκια, κεμπάπ και σούβλα, αλλά και υπέροχες επιλογές σε ζυμαρικά και risotti, με αγαπημένο μας το ριζότο μαύρης τρούφας, με ποικιλία άγριων μανιταριών (porcini και portobello), μαύρη τρούφα Τοσκάνης και παλαιωμένη παρμεζάνα.

Ωστόσο, ο χάρτης του μενού του επαναπροσδιορίζεται με δύο ακόμα προσθήκες: πρώτον τα τυλιχτά, στα οποία μπορείς να βουτήξεις αυθορμήτως, αλλά και σε πεντανόστιμα μαγειρευτά, όπως το γιουβέτσι μοσχάρι, θεονόστιμο με τέτοιο γευστικό βάθος κι επίγευση, που σε κάνει να το χειροκροτάς από ενθουσιασμό, σερβιρισμένο με άψογη μανέστρα ή το κοτόπουλο με πατάτες φούρνου, με μια ωραία, μαμαδίσια φροντίδα. 

Η κάβα στο υπόγειο κρύβει τα «best of» της ελληνικής αμπελουργίας, με κρασιά για κάθε βαλάντιο και κάθε οινική προτίμηση – πολύ εύστοχες επιλογές ομολογουμένως – επίσης δε λείπουν τα cocktails, ενώ όλα του τα καλούδια μπορείς να τα παραγγείλεις και σπίτι, για το ιδανικό γιορτινό τραπέζι ή night in με φίλους. 

Macelleria 
Δηληγιάννη 56, Κεφαλάρι, τηλ. 2106231000 
www.macelleria.gr
Facebook
 | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

100 χρόνια σουβλάκια: Που θα φας τα καλύτερα στην Αθήνα

Είναι εδώ κι έναν αιώνα το πιο αγαπημένο street food των Ελλήνων. Όπως διαβάζουμε στο βιβλίο της Μαρίνας Πετρίδου...

Τα Πετράλωνα, με τη δική τους ξεχωριστή κοσμογονία, γαστρονομία και διασκέδαση

Σήμερα, αν ψάχνεις για ένα αστικό τμήμα της πόλης, που όχι μόνο διατηρεί αλλά αναζωοπυρώνει την ατμόσφαιρα της παλιάς...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot