spot_img

Broth3rs: Απολαυστική κουζίνα με κρεατοφαγικό προφίλ υψηλού επιπέδου στον Κορυδαλλό

Ο Κορυδαλλός είναι τα εστιατόρια του. Εντάξει, ο Κορυδαλλός είναι άπειρα ακόμα πράγματα, αλλά στο πλαίσιο μεγάλων, συναισθηματικών, γενικευμένων δηλώσεων, λέμε πως ο Κορυδαλλός είναι τα εστιατόρια του. Οι παρέες του που σμίγουν στα τραπέζια του, τα ωραία εγχειρήματα που έχουν να προσθέσουν τη δική τους πινελιά στον γευστικό χάρτη της περιοχής, οι πλατείες-σήμα κατετεθέν μιας γειτονιάς που σφύζει από ζωή.

Το Broth3rs ξεκίνησε την πλεύση του το 2011, μια εποχή που το ένα μαγαζί μετά το άλλο έβαζαν λουκέτο. Η συνέπεια, η ποιότητα και το «υπερατού» του, ο θάλαμος με ξύλο (Josper) – από τους ελάχιστους στην Ελλάδα – που προικίζει τα κρέατα του με το μοναδικό άρωμα του κάρβουνου, το ανέδειξαν πολύ σύντομα στην προτίμηση του κόσμου, κι έκτοτε προσφέρει ανεξίτηλα χαμόγελα ικανοποίησης με ένα μενού που μονίμως ανανεώνεται κι έχει κάτι για όλους.

Εν αρχή το περιβάλλον του, σου βγάζει μια όμορφη οικειότητα και μια αίσθηση παλιάς Αθήνας-γειτονιάς, ζεστό σαν αγκαλιά και εντελώς ανεπιτήδευτο που σημαίνει ότι δεν υπάρχει τίποτα στημένο στην ατμόσφαιρα. Το καλοκαίρι απλώνει τα τραπέζια του στην Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, όπου και γίνεται το αδιαχώρητο. Ωραία, δωρική διακόσμηση κι ακόμα πιο ωραία φιλοξενία, πάντα με χαμόγελο.

Μετά είναι ο κατάλογός του, με την καθοδήγηση του έμπειρου chef Γιώργου Καραγιάννη και πιάτα ημέρας από νωρίς, να λύνουν τα χέρια της νοικοκυράς, του φοιτητή, του επαγγελματία που δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με την κουζίνα. Θα βρεις μοσχάρι γιουβέτσι – υπέροχα χυλωμένο – με ωραία ντοματάδα, σούπες, ζυμαρικά, ψάρια, τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια και μπιφτέκια, όλα φτιαγμένα από την αρχή με ποιοτικές πρώτες ύλες και πολύ ωραίες συνταγές.

Όσο η μέρα προχωράει, το ύφος της κουζίνας αλλάζει, με συγκλονιστικά burgers, αλλά και το αλφαβητάρι του κρέατος από τη χοιρινή σταβλίσια 700 γρ. – κατά τους μερακλήδες Tomahawk – ένα ζουμερό, μοσχαρίσιο Black angus, νοστιμότατο μοσχαρίσιο συκωτάκι, Μοσχαρίσια ρακέτα ωρίμανσης, ψαρονέφρι στη σχάρα κι άλλα λουκούμια, μαζί με λουκάνικα, ποικιλίες κι ό,τι άλλο χωράει ο νους του μυημένου κρεατοφάφου, σε άριστη αναλογία τιμών.

Στα «αδέρφια» η τέχνη της εστίασης είναι ζωντανή και ακμαία. Κάθε Κορυδαλλιώτης αλλά και Αθηναίοι και Πειραιώτες από άλλες γειτονιές ορκίζονται στα μοναδικά κρέατά τους, που δεν λείπουν από καμία αξέχαστη έξοδο κι όλοι αναρωτιούνται πώς τα ψήνουν τόσο νόστιμα. Αν θες να ζήσεις κι εσύ το έπος της απόλαυσης, μαζί με τα πιο σούπερ ορεκτικά, ζυθοποιίες κι αποστάγματα, είναι δίπλα στο Μετρό. Μας ευχαριστείς μετά. 

Broth3rs Family Project
Δ. Διαμαντίδη 37, Κορυδαλλός, τηλ. 2104972341
www.broth3rs.gr | Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Στιλάτη κρεατοφαγία στην Αθήνα: Premium προορισμοί και προτάσεις για DIY καταστάσεις

Η Tσικνοπέμπτη είναι η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου, περίοδος που οι άνθρωποι προετοιμάζονται για την μεγάλη νηστεία...

Τα καλύτερα σουβλάκια στην Αθήνα: Η τριλογία της απόλαυσης

Σουβλάκι. Η μοναδική λέξη που όταν την ακούμε, θέλουμε να φάμε ακόμα και μετά από συμπόσιο στο χωριό του...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot