Σε μια εποχή που οι ρυθμοί έχουν αποκτήσει φρενήρεις ταχύτητες, κι όλοι μας είμαστε λίγο πολύ “στο τρέξιμο”, υπάρχει μια σταθερά που έχουμε κοινή – τόσο σαν τόνωση, όσο και σαν ανάπαυλα και απόλαυση. Αυτή δεν είναι άλλη από τον καφέ, τον οποίο βλέπουμε τα τελευταία χρόνια να αποκτά διαστάσεις… μύθου, όσο τον γνωρίζουμε καλύτερα, τον παρατηρούμε, τον εξερευνούμε και κατανοούμε τη διαδικασία συγκομιδής και παρασκευής του. Το Nomad, ανοίγοντας τις πόρτες του πριν 4 χρόνια, προπορεύτηκε συστήνοντάς μας καφέδες μοναδικής προέλευσης από φάρμες από όλο τον κόσμο – των οποίων η δοκιμή έγινε εδώ ιεροτελεστία και γευσιγνωσία – και καθιερώθηκε (όπως ήταν και λογικό) στη συνείδηση του κοινού του Χαλανδρίου ως το απόλυτο hot spot για καφέ στην περιοχή.
Ο καφές είναι σφυριλατημένος στο DNA του Nomad: Τοποθετημένο πίσω από μια μεγάλη τζαμαρία είναι ένα καβουρδιστήρι. Εκεί, ο Κωνσταντίνος Περπινιάς βάζει κάθε βδομαδα μπρος την μηχανή και «ψήνει» τους πράσινους κόκκους (fresh crop) που έρχονται από εξωτικούς παραδείσους όπως η Βραζιλία, η Κολομβία, η Νικαράγουα, η Αιθιοπία. Κάθε τρίμηνο και τρεις φάρμες, που επιλέγονται με σχολαστικότητα και φανατική προσοχή στην ποιότητα της παραγωγής τους. Έτσι, στο Nomad, μπορείς να γευτείς σαν άλλος connoisseur, καφέδες με μοναδικά αρώματα, διαφορετικές οξύτητες, υφές, σώματα… κάθε καφές λέει και μια άλλη ιστορία, έχει κάνει τον δικό του δρόμο, γίνεται όμως κατανοητός και προσιτός, κι εκφράζεται στους γευστικούς σου κάλυκες. «Ακαταμάχητους», είχε χαρακτηρίσει τους νομάδες ο Ηρόδοτος – το ίδιο συνυπογράφουμε κι εμείς για τους καφέδες του Nomad.
Η ιστορία δε τελειώνει εδώ. Με μια κουζίνα εξίσου παθιασμένη και ανήσυχη δημιουργικά, στο Nomad δε θα πιείς τον καφέ “ξεροσφύρι”. Λαχταριστές πίτσες ψημένες σε πετρόφουρνο, (η Ρόκα-Παρμεζάνα με σάλτσα τομάτας και μοτσαρέλα με τη φανταστική λεπτή της ζύμη είναι μια αποκάλυψη), burgers με μοσχάρι ή φιλέτο κοτόπουλο, δροσερές σαλάτες, τορτίλιες και τα πιο νόστιμα club sandwitch, θα σε στείλουν σε γευστικές… νιρβάνες. Το ολοκαίνουριο μενού για brunch έρχεται να προστεθεί στο δυνατό ρόστερ των πιάτων του με προτάσεις όπως η Ομελέτα του Μανάβη (με τυρί gouda, πολύχρωμες πιπεριές, τοματίνια, ψωμάκια brioche και σαλάτα – ευπαρουσίαστη και χορταστική) ή τα Χτυπημένα Αυγά (η scrambled eggs εκδοχή του με gouda, bacon και brioche). Αν πάλι θες κάτι γλυκό – worry not – θα ξετρελαθείς (εγγυημένα!) με τα handmade γλυκά της κυρίας Φλώρας όπως κορμό σοκολάτας, τα βελούδινα cheesecake που σερβίρονται σφραγισμένα σε βαζάκια, την πορτοκαλόπιτα, το banoffee.
Όπως η μέρα δίνει τη σκυτάλη στη νύχτα, έτσι κι ο καφές κάνει πάσα στα cocktails. Και τι cocktails! Ο Bill Kapnil ηγείται μιας μπάρας που στόχο έχει να σου προσφέρει το ποτό που θα σε ενθουσιάσει, με την βάση και τα χαρακτηριστικά της επιλογής σου. Η φετινή cocktail list εμπνέεται και αποτιεί φόρο τιμής – σε ποιούς άλλους; – τους νομάδες. Αυτά τα ελεύθερα πνεύματα που συνεχώς ταξιδεύουν αναζητώντας νέους τόπους και νέες εμπειρίες, έτσι και τα οινο…πνεύματά του έχουν παραστάσεις, γεύσεις και αρώματα από τη Βραζιλία, το Μεξικό, τα Μπαρμπέϊντος, τη Τζαμάϊκα (με ψαγμένα αποστάγματα και παραδοσιακές αλλά και εμπνευσμένες συνταγές).
Nomad
Θουκυδίδου 3, Χαλάνδρι, τηλ. 2106851051
www.nomadcoffee.gr
Facebook | Instagram