spot_img

Ου μπλέξεις: Κομψό, όσο και «ζεστό» μεζεδοπωλείο στην Καλαμάτα

Το «Ου μπλέξεις» από το 2021 που άνοιξε, έχει δημιουργήσει ένα παράδοξο, ένα μεζεδοπωλείο με το οποίο θες πάρα πολύ να μπλέξεις, και να βυθιστείς ξανά και ξανά στις νοστιμιές και την ωραία του, πάντα χαλαρή και ανοιχτόκαρδη ατμόσφαιρα του.

Ο χώρος του φέρνει στο νου όλα αυτά τα ωραία καφενεία του προηγούμενου αιώνα, που ήταν συγχρόνως και μπακάλικα, συγκεντρώνει όλες τις ασπρόμαυρες στιγμές του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και τις κάνει έγχρωμες, με εγκάρδια ζεστασιά, με χαλαρή διάθεση και μια κουζίνα που περιποιείται τους επισκέπτες της με καλομαγειρεμένα καλούδια. 

Το σπετσοφάϊ του για παράδειγμα, έχει μια ωραία ζουμερή σπιρτάδα μέσα στις πιπεριές του και φτιάχνεται με τα ωραιότατα λουκάνικα του Οικονομάκου, το μπουγιουρντί του, πικάντικο και μαστιχωτό με τη φέτα του εξαιρετικό, οι χειροποίητοι κολοκυθοκεφτέδες του ένα έπος. Πολύ νόστιμα και τα μανιτάρια, που «διψάνε» για αποστάγματα, από τα οποία έχει πολλά το γοητευτικό αυτό μαγαζί της Σπάρτης 51, Κρητική ρακή, κρασιά Τσαβολάκη, τσίπουρα και ούζα από κάθε γωνία της Ελλάδας. 

Τα live του γράφουν εποχή. Δεν είναι τυχαίο ότι όποιον Καλαματιανό και να ρωτήσεις θα σου πει πόσο ωραία περνάει ακούγοντας μπουζουκάκι και απολαμβάνοντας βραδιές εκεί. Για όλα τα παραπάνω, και γι’αυτή την ευχάριστη αύρα που βγάζουν οι άνθρωποι που ευχαριστιούνται πραγματικά να σε περιποιούνται, στην επόμενη σου εξόρμηση στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, βάλτο οπωσδήποτε στη λίστα σου!

Ου Μπλέξεις Ρακομεζέ
Σπάρτης 51, Καλαμάτα, τηλ. 6970223386
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Οι καλύτεροι φούρνοι της Αθήνας: Νοστιμιά και ποιότητα καθημερινά, σε κάθε γειτονιά

Κανένα ίσως άλλο τρόφιμο στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν έχει υμνηθεί, δεν έχει λαχταρηθεί και δεν έχει αγαπηθεί όσο...

Οι καλύτερες boulangerie της Αθήνας: 10 σημεία όπου η παράδοση συναντά την εξέλιξη

Ψωμί. Συνοδοιπόρος σε κάθε γεύμα ή δείπνο, σάντουιτς και τσιαπάτα, ο άρτος ο επιούσιος. Το βρίσκεις σε παραλλαγές που...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot