spot_img

Αθανασίου 1938: Η αγαπημένη γλυκιά συνήθεια της Καλαμάτας

«Η πολιτιστική, ιστορική και γαστρονομική μας κληρονομιά είναι σαν τις ρίζες του δέντρου. Στις ρίζες του το δέντρο στηρίζεται για να στέκεται όρθιο και από τις ρίζες του αναπτύσσεται και επιβιώνει» είχε πει κάποτε ο Σφακιανός λαογράφος Κανάκης Γερωνυμάκης. Μια εύστοχη παρατήρηση που στην εποχή μας είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. 

Πατώντας σε αυτές τις αξίες και με παρακαταθήκη όλα τα εμβληματικά γλυκά της Καλαμάτας, με σύσσωμη όλη τη σοφία της σύγχρονης ευρωπαϊκής ζαχαροπλαστικής και πολλά χειροποίητα snacks φτιαγμένα με ποιοτικά κι ολόφρεσκα υλικά, ο Αθανασίου είναι η στάση σου κάθε στιγμή της ημέρας, και σίγουρα πριν τον δρόμο της επιστροφής για το απαραίτητο φίλεμα στους οικείους σου. 

Πρόσφατα ανακαινισμένο, και με ένα design που το κατατάσσει επάξια ανάμεσα στο πάνθεον των καλύτερων ζαχαροπλαστείων της χώρας μας, το Ζαχαροπλαστείο Αθανασίου προσφέρει την ουσία της γλυκιάς τοπολαλιάς, με την δίπλα στα καλύτερά της, μελωμένη με ελληνικό μέλι και πασπαλισμένη με μπόλικο τριμμένο καρύδι, το ανυπέρβλητο γλυκό του κουταλιού «συκοκάρυδο» με μαύρη σοκολάτα, τα πιο ξεχωριστά σοκολατένια κεράσματα, όλα σε υπέροχες κασετίνες και συσκευασίες και όλα με σύγχρονο και φρέσκο branding στην οπτική επικοινωνία τους. 

Εννοείται ότι αξίζει να πας για το ολόφρεσκο προφιτερόλ του – που εδώ στήνεται μπροστά στα μάτια σου από το μακρινό 1992 τη στιγμή που θα το παραγγείλεις – με βελούδινη creme pattiserie και τραγανά, φρεσκοψημμένα choux, τα πιο λαχταριστά κέϊκ, τα πιο αέρινα, βουτυρένια κρουασάν, στα οποία ορκίζονται όλες οι Καλαματιανές νοικοκυρές κι όλοι αναρωτιούνται πως τα φτιάχνει τόσο νόστιμα ο Αθανασίου. 

Η απάντηση βρίσκεται στις μονάδες παραγωγής. Που αξιοποιούν τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες παρασκευής και διασφαλίζουν μια απαράμιλλη ποιότητα σε κάθε προϊόν, προσφέροντας ταυτόχρονα πλήθος προτάσεων σε σιροπιαστά, σε καθαρόαιμο αrtigianale παγωτό το καλοκαίρι, σε τούρτες και μπισκότα όπως δεν τα έχεις ξαναφάει ούτε σε επώνυμα ζαχαροπλαστεία μεγαλουπόλεων. 

Η νέα εποχή του Αθανασίου – πέραν του flagship κεντρικού του καταστήματος που αναδεικνύει κάθε προϊόν ξεχωριστά, και της νέας αισθητικής στην εταιρική του ταυτότητα – τον βρίσκει και με πολλές προτάσεις ειδικής διατροφής, χωρίς ζάχαρη και χωρίς ζωικά παράγωγα για τους vegans, με δεύτερο κατάστημα στο λιμάνι στο οποίο ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τα γλυκά σε καθιστικό, αλλά και να γευτεί το παγωτό στο χέρι στην Gelateria. 

Αθανασίου 1938
Φαρών & Πινδάρου, Καλαμάτα, τηλ. 2721093364
www.athanasiou1938.com | Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Το Κουκάκι είναι state of mind*

Πάμε στου Κουκάκη;», έλεγαν οι παλιοί για την όμορφη συνοικία που ξαπλώνει στα πόδια της Ακρόπολης (και το έγραφαν...

Κολωνάκι: Η all-time αγαπημένη, trendsetter συνοικία της Αθήνας & οι hot διευθύνσεις της

Το Κολωνάκι ήταν και παραμένει κλασικό. Πέρα από τη μεγάλη ιστορία του, σήμερα είναι μία από τις γειτονιές της...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot