spot_img

Αdelante: Ωραία all day γαστρονομία με ωραία vibes, στην Καλαμάτα

Η Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου είναι ο πνεύμονας της Καλαμάτας, αποτελώντας προορισμό και σημείο συνάντησης τόσο για κατοίκους όσο και για επισκέπτες της περιοχής. Ακόμα και σε μία κάπως πιο βιαστική βόλτα σου εκεί, δεν υπάρχει περίπτωση να μην σου τραβήξει το βλέμμα το Adelante. Ένας all day θησαυρός του οποίου κάθε πιάτο λέει και μια ιστορία. 

Το όνομα του, είναι ισπανικό και σημαίνει «προς τα εμπρός» και είναι με βεβαιότητα κάτι περισσότερο από ένα απλό όνομα. Είναι μια υπόσχεση για μία γευστική εμπειρία από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Η καλή αρχή γίνεται καθημερινά με φρεσκοψημμένο καφέ και brunch, με βασικό πρωταγωνιστή το νέο τους πιάτο – έναν πύργο από αφράτα pancakes, με τηγανητό αυγό, γαλοπούλα ή ζαμπόν, ντομάτα, τυρί, μαρούλι και sauce.Η μεσημεριανή ζώνη στο Adelante προαναγγέλλει την άφιξη του Chicken BLT wrap τους: Μέσα στο μαλακό, ζεστό περιτύλιγμα από τορτίγια θα βρεις ένα μείγμα από τρυφερό κοτόπουλο, τραγανό μπέικον, φρέσκο μαρούλι και ώριμη ντομάτα, που δένουν όλα μαζί με μια γενναιόδωρη σάλτσα Guinness. Ελαφρύ με μικρά γευστικά twists αλλά γεμάτο υφές που χορεύουν στον ουρανίσκο σου.

Εξαιρετικό και το Pollo Parmesana, ένα πιάτο ζυμαρικών, είναι από μόνο του ένα αστέρι στο μενού. Τα ζυμαρικά, μαγειρεμένα στην τελειότητα al dente, ρίχνονται σε μια πλούσια λευκή σάλτσα και στεφανώνονται με μια γενναιόδωρη μερίδα κοτόπουλου με κρούστα παρμεζάνας. Κάθε μπουκιά είναι ένας αρμονικός συνδυασμός πικάντικων, τόσο-όσο αλμυρό και υπέροχα βελούδινο!

Η σαλάτα Caesar’s Twist είναι το αναζωογονητικό σου διάλλειμα, με twist. Τραγανό μαρούλι, κρουτόν,ταλαγάνι και ζουμερές λωρίδες κοτόπουλου αναμειγνύονται με μια ελαφριά vinaigrette βαλσάμικου. Είναι μια επανεφεύρεση της κλασικής σαλάτας του Καίσαρα, με μια ελληνική πινελιά που την κάνει να ξεχωρίζει. Αν τώρα ανήκεις στους λάτρεις των burger, το Beef Burger είναι κάτι που πρέπει να οπωσδήποτε να δοκιμάσεις. Ένα ζουμερό, τέλεια ψητό μοσχαρίσιο μπιφτέκι ανάμεσα σε δύο ολόφρεσκα μυρωδάτα buns, συνοδευόμενο από τραγανό μαρούλι, ώριμη ντομάτα, αλλά και μια μαγική σάλτσα cocktail που δένει τα πάντα.

Με μια προσεκτικά επιμελημένη επιλογή κρασιών και αποσταγμάτων από την Ελλάδα και όχι μόνο, κάθε γουλιά είναι ένα ταξίδι στους αμπελώνες του κόσμου, που συνδυάζεται τέλεια με τις γεύσεις της κουζίνας. Για το γλυκό φινάλε, προτείνουμε εκμέκ καταϊφι, αλλά και τη βάφλα τους της οποίας η συνταγή είναι μυστική, αλλά διάσημη!

Adelante «πάντα μπροστά» –  δεν είναι απλώς ένα όνομα, αλλά μια φιλοσοφία.

Adelante Cafe Bar
Σιδηροδρομικού Σταθμού 1, Καλαμάτα, τηλ. 2721092772
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Η Αθήνα στα μονοπάτια της ιταλικής κουζίνας: Ο οδηγός με τους πιο νόστιμους προορισμούς

Η ιταλική κουζίνα έχει ως αφετηρία την εντοπιότητα. Οι Ιταλοί επινόησαν το slow food κίνημα που επικεντρώνεται στη χρήση...

Ψαροφαγία στην Αθήνα: Το «detox» της Σαρακοστής με όλα τα οφέλη + 10 κορυφαία μαγαζιά που θα την απολαύσεις στο έπακρο

Αν υπάρχει κάτι στο σαρακοστιανό τραπέζι που περιμένεις για να φας ξανά και με μεγάλη όρεξη είναι τα θαλασσινά,...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot