spot_img

Μαραμπού: Φυσικό παγωτό που βάζει κάτω όλες τις δημιουργικότητες, στο Παγκράτι

Η αλήθεια δεν κρύβεται, είναι διαυγής, είναι νικηφόρα και μεγαλειώδης και στην περίπτωση της γαστρονομίας ουσιώδης. Το ίδιο ισχύει και στο παγωτό, που στην περίπτωση του Μαραμπού μπορεί να «κρύβεται» στα μεταλλικά pozzetti σαν κόσμημα για την αποφυγή διακυμάνσεων της θερμοκρασίας και του φωτός, μπορούμε όμως υπεύθυνα να πούμε ότι είναι το πιο αληθινό, το πιο φυσικό – κι όχι απλά χειροποίητο – το πιο αγνό, αυτό που φτιάχνεται από την αρχή, με φρέσκο γάλα, φρέσκα φρούτα, ποιοτικές πρώτες ύλες και πολλή – μα πολλή! – δημιουργικότητα στις γεύσεις. 

Αυτές τις αξίες υπηρετούν η Βίκυ κι ο Ιγκόρ – οι δημιουργοί του Μαραμπού στο Παγκράτι – αναπιάνοντας τα υλικά τους, αναμοχλεύοντας συνταγές και συνδυασμούς, με αδιαπραγμάτευτο όρο την ολική – και δια ροπάλου – αποφυγή ενισχυτικών γεύσης, χρωστικών και άλλων «ξένων σωμάτων», με προσοχή και μέριμνα στην αναλογία υδατανθράκων. Μιλάμε για ένα τελικό προϊόν σωστά δουλεμένο, που αλλάζει κάθε μέρα – σε αρκετές συνταγές προτιμάται το μέλι αντί της ζάχαρης και τα σορμπέ γίνονται με νερό, αποτυπώνοντας σε κάθε μπουκιά τους μια υπέροχη βελούδινη σύνθεση και μια ακόμα πιο υπέροχη, δροσερή και απολαυστική γεύση. 

Εδώ θα αναθεωρήσεις όσα ήξερες για το παγωτό, θα βρεις όλα τα «οικεία» των παιδικών σου χρόνων αλλά και ιδιαίτερους συνδυασμούς όπως το signature ταχνίνι-μέλι, ο ανανάς με κουρκουμά, το φουντούκι espresso, η καρύδα γιασεμί, η μαύρη σοκολάτα με αλάτι και μαρέγκες. Πειραματίζονται με υφές και ιδέες, διαλέγουν άνθη όπως το γιασεμί, αλλά και μπαχαρικά όπως το τσίλι, βάζουν αβοκάντο στο σορμπέ σοκολάτας, χρησιμοποιούν βούτυρα καρπών. Το ανθόγαλα πρωταγωνιστεί στις δημιουργίες τους: θα το βρεις μόνο του να θριαμβεύει στην απλότητά του, αλλά και με άνθη κερασιάς ή με λεβάντα και μέλι.

Η φροντίδα στο Μαραμπού αναδύεται μέσα από χίλιες μικρές λεπτομέρειες: Οι συσκευασίες είναι οικολογικές, τα χωνάκια μοναδικά, στον μαυροπίνακα γράφονται καθημερινά δροσερές και αναζωογονητικές ιστορίες που σηκώνουν πολλά… scoops και αναστεναγμούς. Πρόσφατα σκαρφιστήκανε και παγωτό για τον τετράποδο «κολλητό» σου, ένα νοστιμότατο ξυλάκι με μπανάνα και φυστικοβούτυρο. 

Maraboo Ice Cream 
Αρχελάου 17, Παγκράτι, τηλ. 2107247037 
www.marabooicecream.gr | Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

«Μαμαδίσιες νοστιμιές»: Πού θα βρεις τα καλύτερα μαγειρευτά στην Αθήνα

Το μαγειρευτό φαγητό ισούται με συναίσθημα. Με μνήμες. Με σωστή και υγιεινή θρέψη. Θρέψη από αυτές που ζεσταίνουν τα...

7 από τα καλύτερα εστιατόρια στις Κυκλάδες: Βάζοντας πλώρη για καλοκαιρινές απολαύσεις

Οι «συστατικές επιστολές» στην γαστρονομία είναι δίκοπο μαχαίρι - πολλές φορές πολώνουν, είναι υποκειμενικές και σίγουρα εξαιρούν και αδικούν...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot