spot_img
More

    Ένα πολυτελές γαστρονομικό ταξίδι πλάι στη θάλασσα, στο Poseidon Ocean View

    Η έννοια της γαστρονομίας, οδηγεί τη σκέψη σε εικόνες περίπλοκων μενού και αριστοτεχνικών διαδικασιών, εντούτοις υπάρχουν φορές, όπου η αρμονική απλότητα, είναι το σημάδι της τελειότητας. Αυτή είναι και η βασική αρχή πάνω στην οποία αναδύθηκαν οι «Ποσειδώνες» του chef Δημήτρη Πυλιώτη, ο οποίος μέσα από τη δημιουργικό μενού του σε Miami και Καλαμάτα, υμνεί τη φινετσάτη ψαροφαγία.

    Η χρονιά ορόσημο, στάθηκε το 2013, όπου άνοιξε στο Miami Beach, το Poseidon Greek Boutique Restaurant, που έγινε instant hint καθώς έφερε στην αμερικανική ήπειρο την αυθεντικότητα της ελληνικής ψαροφαγίας, κερδίζοντας όχι μόνο εντυπώσεις αλλά και πολλές βραβεύσεις. Το 2020, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου η επιτυχία να μεταφερθεί και στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα, όπου και άνοιξε την αγκαλιά του το Poseidon Ocean View.

    Το Poseidon Ocean View σε κερδίζει αμέσως είτε το επιλέξεις πρωί για βουτιές και ηλιοθεραπεία είτε για το δείπνο σου. Η διακόσμηση, βασισμένη σε φυσικά υλικά, δένει σε πλήρη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον και φυσικά με την θέα στην θάλασσα. Τα πάντα σου δίνουν ένα θερμό καλωσόρισμα, ώστε με ηρεμία και χαλαρούς ρυθμούς να απολαύσεις το ιδιαίτερο μενού, είτε τα πιο εξωτικά cocktails στο καταπληκτικό beach bar, όπως ακριβώς θα σου τα σέρβιραν και στο Poseidon στο Miami.

    Όταν πέφτει το βράδυ, το Poseidon Ocean View, γίνεται ο ναός του fine dining,με εξαιρετικά πιάτα ψαρικών και θαλασσινών που τιμούν τις πιο ποιοτικές πρώτες ύλες. Εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο Μεσσήνης, αρωματικά βότανα από τον Ταΰγετο, χοντρό αλάτι Μανής αλλά και ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, κατά τη φιλοσοφία “fisherman’s boat to the kitchens chef” δημιουργούν με την έμπνευση του chef υπέροχα πιάτα.

    Με δημιουργική ματιά, τα φρεσκότατα raw materials, με επιρροές Fusion cuisine από Περού, Χαβάη, ΗΠΑ κι Ελλάδα σχηματίζουν τους πιο ιδιαίτερους γευστικούς συνδυασμούς. Μέσα από αυτό το πρίσμα, συνδέονται η φρεσκάδα της θάλασσας με φρουτένιες νότες, χαρίζοντας από τα καλύτερα πιάτα με φρέσκο τόνο, ενώ πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ceviche φαγκρί με passion fruit, mango και τσιπς από μπανάνα πλάτανο και τα στρείδια με γρανίτα από αγγούρι.

    Από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα, η Αγιορείτικη μακαρονάδα θαλασσινών, βασισμένη σε αυθεντική συνταγή του Αγίου όρους με sauce από ψητή ντομάτα στα κάρβουνα και φρέσκο μάραθο, και τα  αγαπημένα πλέον νιόκι από μελάνι σουπιάς με θαλασσινά και sauce αχινού. Η τραγανή γαρίδα lollipop, με κρούστα από κέτσαπ μαύρου σκόρδου, macadamia nuts και μαλλί της γριάς από ζάχαρη καρύδας προσφέρει μια ανεπανάληπτη γευστική εμπειρία. Για τον πιο γλυκό επίλογο, μην παραλέιψεις να δοκιμάσεις το frozen yogurt με αλάτι Μανης κι ελαιόλαδο και το σουφλέ σοκολάτας με τρούφα. 

    Τα βράδια στο Poseidon Ocean View κυλάνε ονειρικά όπως ένα κινηματογραφικό εσταντανέ, με τις νότες του σαξόφωνου να συντροφεύουν το κρασί που θα επιλέξεις από την πολύ ενημερωμένη wine list, ενώ απολαμβάνεις την υπέροχη θέα, την απαράμιλλη φιλοξενία και τις πιο φινετσάτες γεύσεις που θα μπορούσε να επιθυμήσει ο ουρανίσκος σου. 

    Poseidon Ocean View
    Ναυαρίνου 19, Καλαμάτα, τηλ. 2721025590
    poseidonkalamata.com | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Vet Project: Ένα υπερσύγχρονο πολυιατρείο στο Κολωνάκι, αφιερωμένο με στοργή στην υγεία και ευζωία των μικρών ζώων συντροφιάς

    Όποιος από εμάς μοιράζεται τη ζωή του με ένα κατοικίδιο, ξέρει τις άπειρες χαρές που δίνει η συνύπαρξη με...

    To honeymoon των social media τελείωσε;

    Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

    Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου κι όχι στον περίγυρο

    Η ζωή μας όλη είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν. Μερικοί κύκλοι σου χαρίζουν μαγικές στιγμές που σου υπενθυμίζουν...

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Beer-ό-τσαρκα στην Αθήνα: 9 διευθύνσεις που πρέπει να γνωρίζεις αν είσαι λάτρης του ζύθου

    Supernova απόλαυσης. Αυτή είναι η εντύπωση που αφήνουν οι νέας γενιάς μπύρες, και οι μπυραρίες και τα taprooms της...

    «Μαμαδίσιες νοστιμιές»: Πού θα βρεις τα καλύτερα μαγειρευτά στην Αθήνα

    Το μαγειρευτό φαγητό ισούται με συναίσθημα. Με μνήμες. Με σωστή και υγιεινή θρέψη. Θρέψη από αυτές που ζεσταίνουν τα...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot