spot_img
More

    AleGio Italian Restaurant & More: Τρώγοντας το τέλειο ραγού στους Θρακομακεδόνες

    Η ιταλική κουζίνα μέχρι τα 80’s κυκλοφορούσε μόνο στις σάλες των μεγάλων ξενοδοχείων και δειλά-δειλά άρχισε να παίρνει και τους δρόμους της πόλης. Σήμερα τους ξεπερνά, με υπέροχα ιταλικά εστιατόρια, που αξίζουν ακόμα και μια «εκδρομή» για να βρεθείς στα τραπέζια τους. Ένα από αυτά είναι το AleGio. 

    Σε κερδίζει με το «καλώς ήρθατε», σ’ένα eco-friendly περιβάλλον που αποτελείται από 3 κοντέϊνερ, συστήνοντάς σε ταυτόχρονα σ’ένα νέο αρχιτεκτονικό trend που έχει αγαπηθεί στο εξωτερικό – το upcycling – την δημιουργική επαναχρησιμοποίηση δηλαδή των υλικών και το όσο γίνεται μικρότερο ενεργειακό και ανθρακικό αποτύπωμα στο περιβάλλον. 

    Στο βάθος μια τεράστια αυλή, κατάφυτη και δροσερή, δημιουργεί όλες τις συνθήκες για να ρουφήξεις καθαρό αέρα κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό και να έρθεις πιο κοντά στο φυσικό τοπίο, που στην πόλη τόσο πολύ στερούμαστε. Τριγύρω design κούνιες, μπιγκόνιες και φωτισμός με ατμόσφαιρα προσφέρουν αποσυμπίεση κι ανάταση, λίγο πριν φτάσει ένα απολαυστικό ποτήρι κρασί «της αρχής».

    Το AleGio είναι το fun εστιατόριο της παρέας, με όλα όσα πόθησε ο λάτρης της ιταλικής κουζίνας: Ο chef Μπάμπης Βάττης τα δίνει όλα στη γεύση, χωρίς να συμβιβάζεται επουδενί στην ποιότητα όλων όσων βγαίνουν από την κουζίνα του, όπως είναι τα χειροποίητα ζυμαρικά, οι ανυπέρβλητες πίτσες που φτιάχνονται από ζυμάρι αργής ωρίμανσης, οι κοπές από premium κρέατα και οι αναζωογονητικές σαλάτες. 

    Η καλή αρχή γίνεται με μια εξαιρετική panzanella con buratta, με μια κατακόκκινα, πλούσια ντοματίνια, αγγούρι, κρεμμύδι, χωριάτικο φρυγανισμένο ψωμί, buratta και λάδι δυόσμου, ενώ υπέροχα για έναν σωστό πρόλογο, είναι επίσης τα crocchetta al formaggio, οι κροκέτες τυριού δηλαδή που σερβίρονται με χειροποίητη μαρμελάδα ντομάτας, του ονείρου.

    Μετά ασφαλώς είναι οι πίτσες και τα ζυμαρικά, θα εκπλαγείς με τη Napoletana που μέσα στην απλότητά της έχει σύσσωμη όλη την σοφία της ιταλικής γαστρονομίας, εξαιρετική και η pinsa με ωραία, τραγανή αίσθηση, όπως και τα risotti, με «δυνατό» Tartufo. Εκεί που αναστενάξαμε από ηδονή, ήταν το ραγού το οποίο έρχεται στις παπαρδέλες του, ένα γαϊτανάκι γεύσεων και υφών, το σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι, τα καρότα, η υπέροχη σάλτσα με μια ελαφριά, ανεπαίσθητη γλύκα. 

    Τα Σάββατα, η διάθεση ανεβαίνει όλο εκπλήξεις και dolce vita, αφού διοργανώνουν jazz βραδιές με live σχήματα που σε κάνουν να ζήσεις αυτό το «κάτι» κάτι πιο συναρπαστικό. Η wine list από ελληνικό αμπελώνα προσφέρει πολλές επιλογές και βy the glass, ενώ δε λείπουν και τα classic cocktails φτιαγμένα στην εντέλεια. Αν βαρέθηκες τα τετριμμένα και θες να βιώσεις μια countryside φινέτσα, όπως μόνο τα βόρεια προάστια ξέρουν, τώρα έχεις όλη την πληροφορία και καμία δικαιολογία! Bon appetit! 

    AleGio Italian Restaurant & More
    Θρακομακεδόνων 159, Θρακομακεδόνες, τηλ. 2102434124
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Vet Project: Ένα υπερσύγχρονο πολυιατρείο στο Κολωνάκι, αφιερωμένο με στοργή στην υγεία και ευζωία των μικρών ζώων συντροφιάς

    Όποιος από εμάς μοιράζεται τη ζωή του με ένα κατοικίδιο, ξέρει τις άπειρες χαρές που δίνει η συνύπαρξη με...

    To honeymoon των social media τελείωσε;

    Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

    Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου κι όχι στον περίγυρο

    Η ζωή μας όλη είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν. Μερικοί κύκλοι σου χαρίζουν μαγικές στιγμές που σου υπενθυμίζουν...

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Νέα Φιλαδέλφεια: Οι πιο… ORIGINAL λόγοι για να πας!

    Εάν έχεις συνδέσει τη Νέα Φιλαδέλφεια μόνο με το Άλσος και την... ΑΕΚ, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις. Η...

    Ψαροφαγία στην Αθήνα: Τα καλύτερα σημεία για φρέσκο ψαράκι στην πόλη

    Τα θαλασσινά είναι εθνικός μας θησαυρός κι ένα είδος φαγητού, του οποίου τα διατροφικά οφέλη αναρίθμητα. Από τις πιο...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot