spot_img

Η ταβέρνα Γλαύκος σε ταξιδεύει σε υπέροχες γεύσεις ψαροφαγίας δίπλα στο κύμα, στον Άγιο Δημήτριο Νάουσας

Γλαύκος, ένα όνομα συνδεδεμένο με το γαλάζιο της θάλασσας και το φως που μοναδικά θα συναντήσεις στο κυκλαδίτικο τοπίο. Στην Πάρο και συγκεκριμένα στον Άγιο Δημήτριο της Νάουσας, η ταβέρνα Γλαύκος, εδώ και 24 χρόνια, σε παρασύρει σε αυτή τη μαγική αύρα της θάλασσας και στο πελαγίσιο γαλάζιο που απλώνεται κυριολεκτικά μπροστά στα πόδια σου.

Σε ένα κομψό και φιλόξενο σκηνικό που σε υποδέχεται με απαράμιλλη ηρεμία, τα τραπέζια αγγίζουν πραγματικά το κύμα και σου επιτρέπουν να αισθανθείς την καταπραϋντική ενέργεια της παραλίας. Νικήτας, Ερατώ και τα τελευταία 9 χρόνια μαζί τους, ο chef Ανδρέας Λουκάς, που με μεγάλη δημιουργικότητα έχει εμπνευστεί το μενού, κερδίζουν το “στοίχημα” με μια άκρως επιτυχημένη παρουσία στα εστιατορικά δρώμενα του νησιού.  Ένα κατά κύριο λόγο ψαροφαγικό μενού, που τιμά την παράδοση και την φρεσκότατη πρώτη ύλη, που καταφθάνει καθημερινά σπαρταριστή, από τα δίχτυα, κατευθείαν στη σχάρα.

Εδώ, άλλωστε έχουν ένα πολύ ξεχωριστό τρόπο διαχείρισης του ψαριού, τη λεγόμενη γούνα, που βασίζεται στην ντόπια παράδοση και δίνει μια οπτική και γευστική ιδιαιτερότητα. Το ψάρι φιλετάρεται, ανοίγεται στη μέση κι έπειτα ψήνεται. Έτσι, καταφθάνει ζουμερό και γευστικότατο στο πιάτο σου, με όλα του τα αρώματα. 

Η απολαυστική διαδικασία ενός γεύματος στην ταβέρνα Γλαύκος, ξεκινάει με ολόδροσες σαλάτες κι ορεκτικά που σου ανοίγουν ακόμα περισσότερο την όρεξη για να γευτείς τη μαγεία της παριανής θάλασσας. Σαλάτα με σολομό, σως πορτοκαλιού, φινόκιο και σπαράγγια, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με πολτό ψητής πιπεριάς και κρέμα κατσικίσιου τυριού, συνδυάζουν αρμονικά γεύσεις που αποτυπώνονται με χρυσά γράμματα στον ουρανίσκο σου.

Η τριλογία μανιταριών με λεμόνι, σκόρδο και θυμάρι, φέρνει μια γήινη αρωματική νότα στο τραπέζι, ενώ το τηγανητό καλαμάρι και το ψητό χταπόδι, όπως δεν τα έχεις γευτεί ποτέ, φανερώνουν την ικανότητα της κουζίνας να αξιοποιεί ποιοτικά την πρώτη ύλη. Αν και το μοίρασμα στη μέση μικρών πιάτων είναι μια πολύ όμορφη και διασκεδαστική διαδικασία, το κριθαρότο σφυρίδας, με σάλτσα του ψαρά, είναι ένα πιάτο που οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσεις, αλλά η βαθιά νοστιμιά του δεν θα σου επιτρέψει να το μοιραστείς!

Ένας μικρός γαστρονομικός παράδεισος, η ταβέρνα Γλαύκος, θα σου χαρίσει υπέροχη θέα στη θάλασσα, μέσα σε ένα υπέροχο κλίμα με φιλική προσέγγιση και νοστιμιές που θα αποτελέσουν ιδιαίτερη εμπειρία κι ευχάριστη ανάμνηση. Με ποιοτικό κρασί από την ψαγμένη wine list ή ένα απόσταγμα με πάγο στο ποτήρι, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το γεύμα, απολαμβάνεις τον ήχο από το πάφλασμα των κυμάτων, το παιχνίδισμα των χρωμάτων από το λαμπύρισμα του ήλιου και το απέραντο γαλάζιο. Αν αυτό δεν είναι ευτυχία, τότε τι μπορεί να είναι;

Γλαύκος
Νάουσα, Πάρος, τηλ. 2284052100 
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Αιγάλεω: Η δυτική όχθη της Αθήνας ψιθυρίζει ιστορίες αυθεντικής διασκέδασης

Χιλιοτραγουδισμένο, από τη Mοσχολιού ως τους LocoMondo, με ιστορία που κρατάει από την αρχαιότητα, το Αιγάλεω είναι από αυτές...

The inside scoop: Τα καλύτερα παγωτά της Αθήνας

IceRoll Γιαννιτσοπούλου 2, Πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα, τηλ. 2108945009   .  Πρωτοακούσαμε γι'αυτό το φθινόπωρο του 2017 και το πρωτογνωρίσαμε στο φετινό Athens Food...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot