spot_img

Μεσογειακές γεύσεις με παριανό αποτύπωμα και θέα το λιμανάκι, στο εστιατόριο Γιαλός, στο Πίσω Λιβάδι

Καθώς ανακαλύπτεις την Πάρο από άκρη σε άκρη, οργώνοντας κάθε όμορφη σπιθαμή της, σίγουρα θα θελήσεις να σταματήσεις στο Πίσω Λιβάδι, ανατολικά του νησιού, για να απολαύσεις τη θέα από το γραφικό λιμάνι αλλά και τις υπέροχες γεύσεις που σερβίρει το εστιατόριο Γιαλός.

Αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση, ο Γιαλός λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία από το 2019 και σε κερδίζει αμέσως τόσο με την ενέργεια του, όσο και με τα πιάτα που τιμούν την παριανή κουζίνα, στη σύγχρονη εκδοχή της. Όταν βολευτείς στα άνετα τραπεζοκαθίσματα, η ματιά σου θα περιπλανηθεί τόσο στη θέα του λιμανιού με τα καταπράσινα νερά, όσο και στις αυθεντικές ρετρό λεπτομέρειες του καταστήματος, όπως η ζυγαριά για την ψαριέρα και το παλιό ψυγείο του παντοπωλείου που στεγάζονταν επί 40 χρόνια εδώ, να μαρτυρούν την ιστορία του χώρου αλλά και της οικογένειας. 

Κάθε πιάτο στον κατάλογο, καλομαγειρεμένο και όμορφα σερβιρισμένο στα προσεγμένα σερβίτσια είναι μια ωδή στις παριανές θαλασσινές και γήινες πρώτες ύλες, ενώ κάθε συνταγή παντρεύει θριαμβευτικά την παράδοση με τη σύγχρονη οπτική, σε ένα άκρως επιτυχημένο αποτέλεσμα, ντελικάτο κι απολαυστικό.

Φρεσκότατα ψάρια που αναδύουν τη θαλασσινή φρεσκάδα της ημερήσιας ψαριάς και τα λαχανικά που καθημερινά μαζεύονται από το οικογενειακό περιβόλι, συγκεντρώνονται στην κουζίνα και μετατρέπονται με μαεστρία σε μικρά γευστικά θαύματα, που ταιριάζουν άψογα με εξαιρετικής ποιότητας κρασί από τα παριανά οινοποιία και τους σημαντικότερους ελληνικούς αμπελώνες, που συμπεριλαμβάνονται στην πολύ ενδιαφέρουσα wine list.

Κάθε πιάτο έχει τη δική του χάρη και ομορφιά που σε κερδίζει σε όλα τα σημεία. Ολόφρεσκα βλήτα στη σχάρα με μαλακό τυρί και κολοκύθι, τραγανή κροκέτα μουσακά και φέτα ψητή με spice sauce, σε κρούστα ψωμιού με μέλι και μαύρο σουσάμι, είναι υπέροχες επιλογές για να ανοίξεις ακόμα παραπάνω την όρεξή σου για τα κυρίως πιάτα. Διαχρονικές αξίες του μενού και αγαπημένα κάθε λάτρη των εκλεπτυσμένων γεύσεων, το φιλέτο τόνου, με μαύρο ρύζι, σάλτσα χελιού και σοτέ λαχανικά και το φιλέτο από φρέσκο ξιφία με πουρέ γλυκιάς κολοκυθάς και καρδιές μαρουλιών στη σχάρα, δεν μπορεί παρά να προκαλέσουν κύματα ικανοποίησης.

Το εστιατόριο Γιαλός δε γίνεται να μη το αγαπήσεις. Είναι η όμορφη ατμόσφαιρα, η υπέροχη θέα, αλλά και οι φιλικοί άνθρωποι που φτιάχνουν τις ιδανικές συνθήκες για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις την ομορφιά του νησιού μέσα από γαστρονομικές δημιουργίες που μένουν αξέχαστες σε γεύση και εμφάνιση. Καθημερινά από τις 12.00 το πρωί ως τις 00.00 το βράδυ δίνει ραντεβού με παλιούς και νέους φίλους και προσφέρει απλόχερα τη φιλοξενία του με κάθε δυνατό τρόπο.

Γιαλός Εστιατόριο
Πίσω Λιβάδι, Πάρος, τηλ. 2284045124
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Specialty Coffee: Handpicked spots in Athens

Τελευταία η νέα τάση στον καφέ είναι αυτός του specialty. Με αυτό τον χαρακτηρισμό αναφερόμαστε στην υψηλότατη ποιότητα του...

Η Αθήνα σε τροχιά καλοκαιριού. Οι πιο cool προορισμοί του κέντρου

Μια πόλη, χιλιάδες διαφορετικές επιλογές. Όσο παράξενος και να’σαι με την έξοδο των ονείρων σου, το βέβαιο είναι πως...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot