spot_img
More

    Almond Living Well: Ισορροπημένη διατροφή και βιωσιμότητα σε καλοκαιρινό περιτύλιγμα

    Η ιστορία του Almond ξεκινά από τα Ιωάννινα το 2016, όπου η Βάσια, διατροφολόγος, με πάθος για την υγιεινή διατροφή, οραματίστηκε ένα μέρος όπου οι άνθρωποι μπορούν να απολαύσουν νόστιμα γεύματα χωρίς να χρειάζεται να ακολουθούν αυστηρές δίαιτες. Στο πλευρό της, ο Στέφανος, όπου ανέλαβε να υλοποιήσει το όραμά της. 

    Η φιλοσοφία του Almond βασίζεται στην ισορροπημένη διατροφή, με έμφαση στην υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών και την προσεκτική προετοιμασία των πιάτων. Χρησιμοποιούν μόνο αυγά ελευθέρας βοσκής, πιάτα χωρίς κορεσμένα λίπη κι εφαρμόζουν τεχνικές με μηχανήματα ατμού για την παρασκευή των φαγητών τους.

    Πέραν του καφέ, θα βρεις και πολλούς cold pressed χυμούς, όλοι χειροποίητοι, οι οποίοι διατηρούν τα θρεπτικά συστατικά τους για 72 ώρες χωρίς να καταστρέφονται τα ένζυμά τους. Κάθε πιάτο είναι προσαρμοσμένο σε ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες, με επιλογές για vegan αλλά και για άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη.

    Η αγάπη για το περιβάλλον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας τους. Προσφέρουν εκπτώσεις σε επισκέπτες που φέρνουν τα δικά τους σκεύη, χρησιμοποιούν γυάλινα μπουκάλια και προσπαθούν να λειτουργούν με μηδενικά απόβλητα. Όλα τα προϊόντα τους είναι χειροποίητα, χωρίς συντηρητικά κι έτοιμα σκευάσματα, ενώ το ψωμί και τα muffin είναι δικής τους παραγωγής, φτιαγμένα χωρίς γλουτένη.

    Το 2020, το Almond άνοιξε τις πόρτες του και στην Πάρο. Το κατάστημα της Πάρου διαθέτει μια μινιμαλιστική και καλοκαιρινή αισθητική που αποπνέει φρεσκάδα και χαλάρωση, ιδανική για να απολαύσεις τον καφέ και το γεύμα σου.

    Στο μενού τους θα βρεις επιλογές όπως καγιανά, smashed avocado με φέτα, λαχταριστά pancakes, φρέσκα φρούτα και φυσικά πολλές vegan και vegie επιλογές. Όλα προσεγμένα κι επιλεγμένα με μεράκι. Φτιάχνουν το δικό τους γάλα αμυγδάλου και τα δικά τους βούτυρα από ξηρούς καρπούς.

    Οι μακαρονάδες τους είναι φρέσκες και παρασκευασμένες με αγάπη και φροντίδα. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Almond είναι το χαμηλό μπαρ, που δεν αποκαλύπτει την εσπρεσσομηχανή, την οποία έχει κατασκευάσει μόνος του ο Στέφανος, προσφέροντας μια πιο χαλαρή και φιλική ατμόσφαιρα.

    Το Almond δεν είναι απλώς ένα καφέ ή ένα εστιατόριο, είναι ένας τρόπος ζωής. Με σεβασμό στη φύση, την υγεία και την ποιότητα, αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν ισορροπημένη και νόστιμη διατροφή χωρίς να κάνουν συμβιβασμούς. Κι αν βρεθείς στην Πάρο για καλοκαιρινή εξόρμηση, μια επίσκεψη αρκεί για να γίνει η αγαπημένη συνήθεια των διακοπών σου! 

    Almond in Paros
    Πλατεία Νάουσας, Πάρος, τηλ. 2284052999
    www.almondlivingwell.com | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Vet Project: Ένα υπερσύγχρονο πολυιατρείο στο Κολωνάκι, αφιερωμένο με στοργή στην υγεία και ευζωία των μικρών ζώων συντροφιάς

    Όποιος από εμάς μοιράζεται τη ζωή του με ένα κατοικίδιο, ξέρει τις άπειρες χαρές που δίνει η συνύπαρξη με...

    To honeymoon των social media τελείωσε;

    Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

    Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου κι όχι στον περίγυρο

    Η ζωή μας όλη είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν. Μερικοί κύκλοι σου χαρίζουν μαγικές στιγμές που σου υπενθυμίζουν...

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Έξοδος στην Πετρούπολη: Οι must προτάσεις για καφέ, φαγητό και ποτό

    Ο αστικός ιστός της Αττικής ακόμα κρύβει σημεία που μπορεί να μην γνωρίζεις ή να έχεις προσπεράσει βιαστικά. Ένα...

    Οι 15 λόγοι που η δυτική πλευρά της Αθήνας θα κρατάει πάντα τα σκήπτρα της τέλειας εξόδου!

    Το Περιστέρι, το Αιγάλεω, η Πετρούπολη, το Χαϊδάρι έχουν τον δικό τους κώδικα στη διασκέδαση. Εδώ ο κόσμος δεν...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot