spot_img

Parea Local Cuisine: Δημιουργικότητα που τέρπει τις αισθήσεις, στην Πάρο

Ανακαλύψτε έναν κόσμο όπου η παράδοση συναντά το πάθος: Η Ηρώ κι ο Γιώργος, καταξιωμένοι καθηγητές της Σχολής Μαγειρικής ΣΑΕΚ της Πάρου, έχουν δημιουργήσει το Parea Local Cuisine Paros, ένα κρυφό διαμάντι στην Παροικιά, όπου έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε την αυθεντική Παριανή φιλοξενία.

Με εμπειρία 13 και πλέον χρόνων, η Ηρώ κι ο Γιώργος συνεχίζουν το ταξίδι τους με μια αδιάκοπη αγάπη για τις αυθεντικές γεύσεις της Πάρου.

Το μενού είναι εμπνευσμένο από την οικογενειακή παράδοση και αποτελείται από νόστιμα πιάτα δανεισμένα από το Κυριακάτικο τραπέζι όπως μακαρόνια, χταπόδι με τον σπιτικό παραδοσιακό πουρέ πατάτας, τη ξακουστή γούνα Πάρου, το Παριανό χειροποίητο λουκάνικο με προβατίνα που φτιάχνουν οι ίδιοι – πάντα με φρέσκο παραδοσιακό ψωμί από σιτάρι στον ξυλόφουρνο – πιάτα που θα ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. 

Όπως συνηθίζουν να λένε η Ηρώ κι ο Γιώργος, στο μενού θα βρει κανείς τις αγαπημένες τους συνταγές για κάθε πρώτη ύλη. Αν είστε λάτρης του κοτόπουλου, θα γευτείτε την αγαπημένη τους παραδοσιακή συνταγή για κοτόπουλο, όπως έχει περάσει από γενιά σε γενιά αλλά με μια σύγχρονη ματιά. Το ίδιο ισχύει και για όλες τις πρώτες ύλες, όπως το ψάρι, το αρνί κτλ

Το μενού αποτελεί έναν «ύμνο» στην αυθεντική Παριανή κουζίνα, ενώ όλα τα συστατικά είναι ντόπια και πολλά απ’ αυτά προέρχονται από το μποστάνι τους.

Μια Γιορτή για τις Αισθήσεις

Απολαύστε μια γευστική εμπειρία που όχι μόνο στηρίζει την τοπική μας κοινότητα, αλλά κι υπόσχεται να ενθουσιάσει τους γευστικούς σας κάλυκες και να ζεστάνει την καρδιά σας. Κάθε μπουκιά είναι μια γιορτή της Πάρου, σχεδιασμένη να δημιουργήσει αξέχαστες αναμνήσεις με την δική σας “παρέα” – την αγαπημένη σας ομάδα φίλων.

Το Parea Local Cuisine Paros είναι ένα κρυφό διαμάντι, σε μια υπέροχα διακοσμημένη αυλή σε ένα στενάκι στην Παροικιά. Τα τραπέζια για το δείπνο στρώνονται καθημερινά από τις 18:30.

Parea Local Cuisine
Παροικιά, Πάρος, τηλ. 6947188788
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Αφιέρωμα: Τα καλύτερα delicatessen στην Αθήνα

Το gourmet δεν είναι μόνο τροφή, είναι ο συμβολισμός της. Μια λέξη που περιγράφει το φαγητό στην ιδανική του...

Tα καλύτερα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα για γλυκές, αριστουργηματικές δημιουργίες

Το κλασικό γλυκό, εκείνο που μυρίζει σαν φοντανιέρα, σαν τις ονομαστικές εορτές της μαμάς που φώτιζαν το σαλόνι, σαν...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot