spot_img

Γαρύφαλλο Κανέλλα: Η ελληνική κουζίνα βιώνει την ιδανική εκδοχή της σ’ένα μοναδικό εστιατόριο-μαγειρείο με… πολίτικες ρίζες

Σ’ένα ανέμπνευστο τοπίο εστίασης που κινείται μονότονα στο τρίπτυχο πίτσα-μπέργκερ-σουβλάκι, η ύπαρξη και μόνο μαγειρείων όπως το Γαρύφαλλο Κανέλλα, είναι σαν όαση στην έρημο
 
Μπαίνοντας, το πρώτο πράγμα που αντικρίζεις είναι η μεγάλη βιτρίνα με τα «πολύχρωμα» φαγητά. Κάθε μέρα και διαφορετικό μενού. Κάθε μέρα και μία ή και περισσότερες πολίτικες συνταγές. Βλέπεις ο Δημοσθένης, ο ιδιοκτήτης του Γαρύφαλλο Κανέλλα, έχει ρίζες από την Πόλη και κατ’επέκταση DNA με αλλάθητο κριτήριο στη γεύση, πάντα φιλόξενη διάθεση και χαμόγελο. Συνοδοιπόρος στο όλο εγχείρημα, η μητέρα του κυρία Γαρυφαλλιά, η οποία όχι μόνο βοηθάει αλλά μαγειρεύει και κάποια από τα πιο πεντανόστιμα, μοναδικά πιάτα. Το Γαρύφαλλο Κανέλλα έρχεται σα μάννα εξ ουρανού για όλους εμάς που έχουμε πεθυμήσει σπιτικό φαγητό, που τρέχουμε με δουλειές και το μαγείρεμα για μας φαντάζει “βουνό”, για όσους δουλεύουν στην περιοχή και θέλουν να φάνε υγιεινά, θρεπτικά και σωστά αλλά τέλος για όσους είναι μερακλήδες και κυνηγάνε το καλό φαγητό στα μήκη και πλάτη της Αθήνας. Γιατί αξίζει να μπεις στο αυτοκίνητο και να επισκεφθείς το Γαρύφαλλο Κανέλλα
 
Λατρέψαμε το μοσχαράκι με τα γεμιστά τορτελίνια, το ριζότο με καλαμάρια, τα θεϊκά του γεμιστά, το λεμονάτο αρνάκι του, τα όσπρια του. Εκεί που διαπρέπει ωστόσο, είναι στις γεύσεις από την Πόλη: το μπορανί, μια παραδοσιακή συνταγή με καβουρδισμένο κιμά με σέσκουλα, ρύζι και γιαούρτι – ένα πιατο που αναστατώνει τις αισθήσεις με την εναλλαγή των γεύσεων και τα ισορροπημένα μυρωδικά του ή οι τσιγεροσαρμάδες, που στην κυριολεξία σημαίνουν ντολμάδες με εντόσθια (τζιγέρια ή τζιέρια) και αποτελούν την πιο gourmet λιχουδιά.
 
Οι πιο φρέσκες πρώτες ύλες μετουσιώνονται στα πιο λαχταριστά γεύματα καθημερινά στο Γαρύφαλλο Κανέλλα! Χειμερινό ωράριο εως τις 23.00 – Θερινό εως τις 18.00.
 
Γαρύφαλλο Κανέλλα
Οδ. Ανδρούτσου 35 & Ζαν Μωρεάς 28, Κουκάκι, τηλ. 2109245332

Facebook

.

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

8 εστιατόρια στην Αθήνα που μιλούν… άπταιστα ιταλικά (+8 iconic πιάτα από 8 περιοχές της Ιταλίας)

Όταν ακούς για ιταλική κουζίνα, ο νους σου κατευθείαν πηγαίνει σε πλούσιες μακαρονάδες και πίτσες. Και όχι άδικα, αφού...

Τα καλύτερα κεμπάπ στην Αθήνα: Μια ευλογημένη χαρά με γεύσεις και αρώματα Ανατολής

Το κεμπάπ μάλλον εφευρέθηκε από τους άντρες και προς ιδίαν κατανάλωση. Είναι ένας ύμνος στην κρεατοφαγία, ένα σενάριο με...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot