spot_img
More

    Το Μπαρ στη Μαυρομιχάλη μας υποδέχεται στην υπέροχη αυλή του για τα πιο απολαυστικά cocktails

    photo credits: Νίκος Μαλιάκος - instagram.com/maliakos_nikos | designer: Ιωάννα Μητροπούλου - instagram.com/ioannamit

    Τα Εξάρχεια, η πιο αναγνωρίσιμη, πολυσυζητημένη και underground περιοχή του κέντρου, έχει μπει σε τροχιά ριζικής αλλαγής. Μπορεί η αύρα κι η αισθητική της γειτονιάς να αλλάζει και να αποκτά ένα πιο mainstream αέρα, ωστόσο υπάρχουν ακόμα χώροι που συνεχίζουν να χαρτογραφούν νέες τάσεις, πάντα με μια οικεία αίσθηση που δεν ξεχνιέται και δεν ξεπερνιέται ποτέ.

    Στην οδό Μαυρομιχάλη, ένα δρόμο «των γραμμάτων», όπου παραδοσιακά φιλοξενούνται εκδοτικοί οίκοι και τυπογραφεία, Το Μπαρ δημιουργεί μια αλλιώτικη ιστορία, γραμμένη από fine spirits, θετικές δονήσεις και φυσικά τα καλύτερα cocktails της πόλης. 

    Οι μυημένοι bar hoppers θα αναγνωρίσουν άλλωστε από την πρόσοψη το logo με τις τρεις τελείες και το πλαγιασμένο shaker που συμβολίζει το cocktail Three Dots & a Dash. Ο Αντωνης Μπούκας, μετά από αρκετά χρόνια στην εστίαση ξεκίνησε το δικό του catering project που πλαισιώνει event κάθε είδους. Ο ερχομός του covid οδήγησε στη δημιουργία των Urban Cocktails, εμφιαλωμένα κοκτέιλ που έρχονται στο σπίτι σου και φτιάχνονται την στιγμή της παραγγελίας σου. Το project ολοκληρώθηκε με τον ερχομό του Μπαρ στο νούμερο 111, όπου τα Urban Cocktails βρήκαν το σπίτι τους κι εσυ το τέλειο σημείο για να τα απολαύσεις! 

    Το πρωί, το Μπαρ ξυπνάει στις 10 με τον εξωτερικό χώρο, πολύχρωμο και χαρούμενο, να σε υποδέχεται, σπάζοντας κεφάτα τη μουντίλα του γκρίζου. Ένα ιδανικό σποτ για all day συζητήσεις και κοζερί, παρέα με εξαιρετικό specialty coffee Περουβιανής καταγωγής. Προχωρώντας στα ενδότερα, σε ένα ανάλαφρο urban style χώρο, όλη η μαγεία του bartending ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια σου. Ατμοσφαιρική και άρτια εξοπλισμένη η μπάρα, δημιουργεί και σερβίρει ως τις 2 cocktails ξεχωριστά σε γεύση αλλά και φροντισμένα σε κάθε μικρή τους λεπτομέρεια.

    Η λίστα περιλαμβάνει 13 εξαιρετικά signature cocktails, που δεν μπορεί παρά να σου ξυπνήσουν έντονα το ενδιαφέρον, όπως το ιδιαίτερο Fig Tai (ρούμι infused με σύκο και σταφίδες, λικέρ πορτοκάλι, orgeat, lime, ζάχαρη και bitters), το Ruby’s Heart (παραλλαγή του Negroni) αλλά και Bloody Victory (παραλλαγή του Bloody Mary), ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα, Το Μπαρ, φιλοξενεί guest barmen, από τα καλύτερα bars του λεκανοπεδίου, ώστε να διευρύνονται συνεχώς οι γευστικές μας εμπειρίες.

    Το κρυφό χαρτί του χώρου στο αφήσαμε για το τέλος. Η υπέροχη αυλή στο πίσω μέρος, σχεδόν μυστική, σε βγάζει αμέσως από το αστικό κλίμα, καθώς με τη δροσιά, και την χαλαρότητα της, σου δημιουργεί μια πιο ανάλαφρη αίσθηση και αναμφίβολα θα σκεφτείς ότι βρήκες την αγαπημένη σου γωνιά στο κέντρο. 

    Αρκετές βραδιές διοργανώνονται προβολές ταινιών σε συνεργασία με τη Cinebur κι εσύ μπορείς να απολαύσεις το φιλμ παρέα με το καλοφτιαγμένο σου cocktail, ή με εξαιρετικής ποιότητας κρασί και ένα πλατώ τυριών ή φανταστικό edamame. Αν έχεις όρεξη για εκλεπτυσμένες γευστικές αποδράσεις, στο Μπαρ μπορείς να βρεις εξαιρετικό sushi από το Hachi & Co αλλά και γλυκά του Σουίτ by Babis Zidilis.

    Δεν υπάρχει μαγική συνταγή για να γίνει ένας χώρος αγαπημένο στέκι. Η μαγεία έρχεται από αυτό που εκπέμπει ο χώρος, εκείνη τη χαρακτηριστική θετικότητα που έλκει και άλλη θετικότητα και την ιδιαίτερη ζεστασιά που δημιουργείται στο μέσα σου, όταν νιώθεις πλήρης. Για το λόγο αυτό πάντα επιστρέφεις στα στέκια και τα νιώθεις σπίτι. Αυτό είναι και το Μπαρ. Ένα σπίτι που σερβίρει το αγαπημένο σου cocktail, το ποτό και το κρασί και φροντίζει με κάθε δυνατό τρόπο να περνάς καλά.

    Το Μπαρ
    Μαυρομιχάλη 111, Αθήνα, τηλ. 2103600222
    threedotsandadash.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Για πόσο ακόμα θα μπορέσει να αντέξει η ελληνική θάλασσα την υπεραλίευση;

    Τα τελευταία χρόνια, και καθώς η κλιματική αλλαγή μετατρέπεται σε κλιματική κρίση, παρατηρούμε ολοένα και πιο συχνά τις παράλογες...

    Διατροφή το καλοκαίρι: 3 βασικές συμβουλές

    Το καλοκαίρι, όσο περίεργο κι αν φαίνεται, προσφέρεται για αδυνάτισµα, αρκεί να την εκµεταλλευτείς. Οι καύσεις σου αυξάνονται, η όρεξη µειώνεται και το...

    Έξι αγενή σχόλια που δεν πρέπει να κάνουμε στο τραπέζι

    Δυστυχώς, η συνήθεια του σχολιασμού γύρω από το τι τρώνε οι άλλοι είναι κοινή, εξηγεί η Χίδερ Μπέικερ, κοινωνική...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Χαλάνδρι: Η πιο ενδιαφέρουσα πιάτσα στα βόρεια

    Το Χαλάνδρι είναι ο μεγαλύτερος δήμος των βορείων προαστίων και εκτείνεται από το Μαρούσι μέχρι τα Βριλήσσια, το Ψυχικό, την...

    Εννιά στάσεις στην Αθήνα για τέλειο γλυκό

    Το ζαχαρένιο τοπίο της πόλης αποκαλύπτει μια αλήθεια: ότι το γλυκό για τον Αθηναίο είναι το φως το αληθινό...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot