spot_img
More

    Μια ολιστική καλοκαιρινή εμπειρία, δίπλα στο κύμα, στο πολυαγαπημένο Vassilenas Blue Antiparos 

    Σε κάθε τόπο, υπάρχει και ένας χώρος ορόσημο, που όλοι γνωρίζουν και με ενθουσιασμό συστήνουν ως must visit. Στην Αντίπαρο, το σημείο αναφοράς και ο απόλυτος γαστρονομικός προορισμός, είναι εδώ και χρόνια, το Vassilenas Blue, του Θανάση Βασίλαινα, που δυο φορές βραβευμένο με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, επιφυλάσσει πάντα θαυμαστές εμπειρίες που σαν μια πανέμορφη καρτποστάλ κατακτούν το μνημονικό μας.

    Σε νέο χώρο, ακριβώς δίπλα στο κύμα, αλλά πάντα με την ίδια ποιοτική προσέγγιση, το Vassilenas Blue συνεχίζει για ακόμη ένα καλοκαίρι να καταπλήσσει σε κάθε επίπεδο και κάθε στιγμή της ημέρας. Στεγασμένο στο Kouros Village Hotel, στο πιο όμορφο σημείο της Αντίπαρου, πολύ κοντά στην πόλη αλλά μακριά από τον ήχο της πολυκοσμίας, ακριβώς στο σημείο που η στεριά ακουμπάει τη θάλασσα, το κόσμημα του Θανάση Βασίλαινα παντρεύει την τέχνη της περιποίησης, με αυτή της γαστρονομίας, με καλοδουλεμένες προτάσεις από το χέρι του Chef Βασίλη Παπαδόπουλου που θα αγαπήσεις από την πρώτη ματιά ως και την τελευταία μπουκιά.

     Ένας χώρος όπου μπορείς να είσαι απόλυτα ελεύθερος και παραδομένος στην απόλυτη χαλαρότητα ψυχή τε και σώματι και να απολαμβάνεις σε όλη της την δόξα τη θερινή ραστώνη, θα σου προσφέρει πιάτα όπου θριαμβεύει η ραφιναρισμένη λεπτότητα από τη στιγμή ανατέλουν οι λαμπερές ακτίνες του ήλιου, μέχρι εκείνη που το φεγγάρι κατακτά τον ουρανό.

    Λαχταριστό «χειροποίητο» και αυθεντικό πρωινό δίπλα στο κύμα για το ιδανικότερο ξεκίνημα της μέρας, αλλά και brunch, με γλυκές και αλμυρές επιλογές που τιμούν την εντοπιότητα και την εποχικότητα των ολόφρεσκων υλικών, με τα κυρίαρχα ολόφρεσκα αυγά, να ξεπερνούν τη φαντασία και να συνοδεύονται από πεντανόστιμο προζυμένιο ψωμί ενώ πολλές και είναι και οι gluten free και vegetarian προτάσεις. 

    Στις στιγμές του γεύματος ή του δείπνου η υψηλή τέχνη της μαγειρικής και το ολόφρεσκο ψάρι που αναβλύζει το χαρακτηριστικό θαλασσινό άρωμα φέρνουν στο τραπέζι τα πιο αξιοθαύμαστα πιάτα που αγγίζουν κάθε σου αίσθηση. Με μια ισχυρή zero waste φιλοσοφία που βασίζεται στη Ηead-to-Tail πρακτική, όπου κάθε πολύτιμο κομμάτι του ψαριού αξιοποιείται με κάθε πιθανό τρόπο, το Vassilenas Blue προσφέρει πανδαισία γεύσεων, υφών και αρωμάτων, πρωτοτυπίας, αλλά και το στοιχείο της έκπληξης, καθώς ποτέ δεν ξέρεις με ποιο φρέσκο ψάρι θα καταπιαστούν και πώς ακριβώς θα το διαχειριστούν οι masters του. 

    Δίπλα στο κύμα και καθώς το θαλασσινό αεράκι σε αγκαλιάζει τρυφερά, παρέα με ένα ντελικάτο κρασί, εξαιρετικής ποιότητας εκτός των ψαριών, θα τιμήσεις την ακαταμάχητη ταραμοσαλάτα, το μαγευτικό αυγό, το τραγουδιστό γιουβέτσι γαρίδας, πολλά ακόμη προσεγμένα πιάτα καμωμένα με το πάθος της δημιουργίας και νέες χρωματιστές δροσερές σαλάτες, ενώ τα ιδιαίτερα signature και classic cocktails θα σε συντροφεύουν καθώς απολαμβάνεις τη μαγεία του τοπίου και την μοναδικότητα της εμπειρίας.

    Στο Vassilenas Blue το όνειρο αγγίζει την πραγματικότητα, μια ιδιαίτερη σπίθα δημιουργείται δίπλα το παραδεισένιο αιγαιοπελαγίτικο τοπίο, με μια εκ βαθέων φροντίδα να σε αγκαλιάζει και έτσι μπορείς να νιώσεις την όμορφη πλευρά της ζωής να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια σου. Μέσα σε αυτό το υπέροχο συνονθύλευμα φιλοξενίας, γαστρονομικής δημιουργίας και νησιώτικου ταπεραμέντου νιώθεις τόσο μοναδικός όσο και μέρος μια μεγάλης παρέας.

    Vassilenas Blue
    Χώρα, Αντίπαρος, τηλ. 2284061497
    www.vassilenas.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Για πόσο ακόμα θα μπορέσει να αντέξει η ελληνική θάλασσα την υπεραλίευση;

    Τα τελευταία χρόνια, και καθώς η κλιματική αλλαγή μετατρέπεται σε κλιματική κρίση, παρατηρούμε ολοένα και πιο συχνά τις παράλογες...

    Διατροφή το καλοκαίρι: 3 βασικές συμβουλές

    Το καλοκαίρι, όσο περίεργο κι αν φαίνεται, προσφέρεται για αδυνάτισµα, αρκεί να την εκµεταλλευτείς. Οι καύσεις σου αυξάνονται, η όρεξη µειώνεται και το...

    Έξι αγενή σχόλια που δεν πρέπει να κάνουμε στο τραπέζι

    Δυστυχώς, η συνήθεια του σχολιασμού γύρω από το τι τρώνε οι άλλοι είναι κοινή, εξηγεί η Χίδερ Μπέικερ, κοινωνική...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Αφιέρωμα: Προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας που ξεχωρίζουν

    Ενώ η οικονομία υποφέρει κάτω από το βάρος της ενεργειακής κρίσης, οι εξαγωγές αισθάνονται μια χαρά τώρα τελευταία -...

    Tα καλύτερα οπωροπωλεία της Αθήνας: Η φρεσκάδα της φύσης στο τραπέζι σου

    Το σύγχρονο μανάβικο μπορεί να μην είναι καθεστώς, είναι όμως σίγουρα η ασφαλής επιλογή για έναν άνθρωπο που αντιλαμβάνεται...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot