spot_img

Μια ολιστική καλοκαιρινή εμπειρία, δίπλα στο κύμα, στο πολυαγαπημένο Vassilenas Blue Antiparos 

Σε κάθε τόπο, υπάρχει και ένας χώρος ορόσημο, που όλοι γνωρίζουν και με ενθουσιασμό συστήνουν ως must visit. Στην Αντίπαρο, το σημείο αναφοράς και ο απόλυτος γαστρονομικός προορισμός, είναι εδώ και χρόνια, το Vassilenas Blue, του Θανάση Βασίλαινα, που δυο φορές βραβευμένο με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, επιφυλάσσει πάντα θαυμαστές εμπειρίες που σαν μια πανέμορφη καρτποστάλ κατακτούν το μνημονικό μας.

Σε νέο χώρο, ακριβώς δίπλα στο κύμα, αλλά πάντα με την ίδια ποιοτική προσέγγιση, το Vassilenas Blue συνεχίζει για ακόμη ένα καλοκαίρι να καταπλήσσει σε κάθε επίπεδο και κάθε στιγμή της ημέρας. Στεγασμένο στο Kouros Village Hotel, στο πιο όμορφο σημείο της Αντίπαρου, πολύ κοντά στην πόλη αλλά μακριά από τον ήχο της πολυκοσμίας, ακριβώς στο σημείο που η στεριά ακουμπάει τη θάλασσα, το κόσμημα του Θανάση Βασίλαινα παντρεύει την τέχνη της περιποίησης, με αυτή της γαστρονομίας, με καλοδουλεμένες προτάσεις από το χέρι του Chef Βασίλη Παπαδόπουλου που θα αγαπήσεις από την πρώτη ματιά ως και την τελευταία μπουκιά.

 Ένας χώρος όπου μπορείς να είσαι απόλυτα ελεύθερος και παραδομένος στην απόλυτη χαλαρότητα ψυχή τε και σώματι και να απολαμβάνεις σε όλη της την δόξα τη θερινή ραστώνη, θα σου προσφέρει πιάτα όπου θριαμβεύει η ραφιναρισμένη λεπτότητα από τη στιγμή ανατέλουν οι λαμπερές ακτίνες του ήλιου, μέχρι εκείνη που το φεγγάρι κατακτά τον ουρανό.

Λαχταριστό «χειροποίητο» και αυθεντικό πρωινό δίπλα στο κύμα για το ιδανικότερο ξεκίνημα της μέρας, αλλά και brunch, με γλυκές και αλμυρές επιλογές που τιμούν την εντοπιότητα και την εποχικότητα των ολόφρεσκων υλικών, με τα κυρίαρχα ολόφρεσκα αυγά, να ξεπερνούν τη φαντασία και να συνοδεύονται από πεντανόστιμο προζυμένιο ψωμί ενώ πολλές και είναι και οι gluten free και vegetarian προτάσεις. 

Στις στιγμές του γεύματος ή του δείπνου η υψηλή τέχνη της μαγειρικής και το ολόφρεσκο ψάρι που αναβλύζει το χαρακτηριστικό θαλασσινό άρωμα φέρνουν στο τραπέζι τα πιο αξιοθαύμαστα πιάτα που αγγίζουν κάθε σου αίσθηση. Με μια ισχυρή zero waste φιλοσοφία που βασίζεται στη Ηead-to-Tail πρακτική, όπου κάθε πολύτιμο κομμάτι του ψαριού αξιοποιείται με κάθε πιθανό τρόπο, το Vassilenas Blue προσφέρει πανδαισία γεύσεων, υφών και αρωμάτων, πρωτοτυπίας, αλλά και το στοιχείο της έκπληξης, καθώς ποτέ δεν ξέρεις με ποιο φρέσκο ψάρι θα καταπιαστούν και πώς ακριβώς θα το διαχειριστούν οι masters του. 

Δίπλα στο κύμα και καθώς το θαλασσινό αεράκι σε αγκαλιάζει τρυφερά, παρέα με ένα ντελικάτο κρασί, εξαιρετικής ποιότητας εκτός των ψαριών, θα τιμήσεις την ακαταμάχητη ταραμοσαλάτα, το μαγευτικό αυγό, το τραγουδιστό γιουβέτσι γαρίδας, πολλά ακόμη προσεγμένα πιάτα καμωμένα με το πάθος της δημιουργίας και νέες χρωματιστές δροσερές σαλάτες, ενώ τα ιδιαίτερα signature και classic cocktails θα σε συντροφεύουν καθώς απολαμβάνεις τη μαγεία του τοπίου και την μοναδικότητα της εμπειρίας.

Στο Vassilenas Blue το όνειρο αγγίζει την πραγματικότητα, μια ιδιαίτερη σπίθα δημιουργείται δίπλα το παραδεισένιο αιγαιοπελαγίτικο τοπίο, με μια εκ βαθέων φροντίδα να σε αγκαλιάζει και έτσι μπορείς να νιώσεις την όμορφη πλευρά της ζωής να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια σου. Μέσα σε αυτό το υπέροχο συνονθύλευμα φιλοξενίας, γαστρονομικής δημιουργίας και νησιώτικου ταπεραμέντου νιώθεις τόσο μοναδικός όσο και μέρος μια μεγάλης παρέας.

Vassilenas Blue
Χώρα, Αντίπαρος, τηλ. 2284061497
www.vassilenas.gr | Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Το Κουκάκι είναι state of mind*

Πάμε στου Κουκάκη;», έλεγαν οι παλιοί για την όμορφη συνοικία που ξαπλώνει στα πόδια της Ακρόπολης (και το έγραφαν...

Οι καλύτεροι φούρνοι της Αθήνας: Νοστιμιά και ποιότητα καθημερινά, σε κάθε γειτονιά

Κανένα ίσως άλλο τρόφιμο στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν έχει υμνηθεί, δεν έχει λαχταρηθεί και δεν έχει αγαπηθεί όσο...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot