spot_img
More

    Goodhood: Κάθε φορά που θα το επισκεφθείς θα πιεις κι έναν διαφορετικό specialty καφέ

    Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να βρεθείς έξω από το Goodhood στην Γεωργίου Παπανδρέου στην γειτονιά του Ζωγράφου. Το φρέσκο σκανδιναβικό design και η οικειότητα της ατμόσφαιρας είναι κάποιοι από αυτούς. Το άρωμα του καφέ που αναδύεται από την μηχανή του espresso, σε συνδυασμό με ωραίες brunch επιλογές είναι μερικοί ακόμα. «Good» σε όλα του δηλαδή!

    Το Goodhood πέραν αυτών, έχει μια αθηναϊκή «πρώτη» και μια ευφυέστατη ιδιαιτερότητα σαν coffee house. Από πέρισυ τον Σεπτέμβρη που άνοιξε τις πόρτες του στους coffee lovers του κέντρου, δεν προσφέρει σταθερά κανένα σύνηθες brand καφέ. Αντιθέτως μετά από γευσιγνωσίες και δοκιμές, φέρνει καφέδες από ευρωπαϊκά roasteries – τα οποία εναλλάσσει συχνά – σε πλήρη συνάρτηση με τη φιλοσοφία του: να μας συστήσει και να μας γνωρίσει τον κόσμο του specialty καφέ με κάτι καινούργιο στο φλιτζάνι και την κούπα, κάθε μήνα.

    Πέραν του house blend του – που είναι απολαυστικότατο και ισορροπημένο τόσο στη ζεστή όσο και την κρύα του εκδοχή – εδώ θα βρεις εναν κατάλογο απο uncommon, rare και competition καφέδες, κάθε τόσο και μια «έκπληξη» για να κρατάει το ενδιαφέρον σου ακμαίο κι ακονισμένο. Όλοι οι κόκκοι, αλέθονται τη στιγμή της παραγγελίας σου, ενώ τηρούνται ευλαβικά ζυγίσματα, πιέσεις, θερμοκρασίες και τα συναφή για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

    Η «μπάρα» στο Goodhood και οι άνθρωποί του, είναι πάντα διαθέσιμοι να σε καθοδηγήσουν, να σε μυήσουν και ουσιαστικά να σε εκπαιδεύσουν σε οτιδήποτε αφορά τον καφέ με μεγάλο ενθουσιασμό, ενώ το όλο περιβάλλον του είναι μια σύμβαση με το effortless cool, με υπέροχες γήινες τονικές διαβαθμίσεις, άφθονο πράσινο, υπέροχο μαρμάρινο πάτωμα και τζαμαρίες που σε συνδέουν με τον ρυθμό της περιοχής.

    Μετά είναι οι λιχουδιές που φτιάχνονται στην απόλυτη διαφάνεια στην ανοιχτή κουζίνα του, λίγα εκατοστά από τα μάτια σου, scrambled και bacon eggs με προζυμένιο ψωμί, αναζωογονητικές σαλάτες, σάντουιτς όπως αυτό με το παστράμι σε ψωμί καλαμποκιού, που θα σε κάνει να παραμιλάς από γευστική ηδονή. Μαζί με τα γλυκά και τα pastries, όλα είναι χειροποίητα, ολόφρεσκα και με τρομερή προσοχή στους συνδυασμούς και την ποιότητα της πρώτης ύλης.

    Ο καφές στην εποχή μας έχει περάσει από το στάδιο της καθημερινής απόλαυσης σε αυτό του πολιτισμού. Όσο περισσότερο ξετυλίγεται η ιστορία του, οι γεωγραφικές και γευστικές του ιδιότητες, το ταξίδι του μέχρι το φλιτζάνι μας και οι άνθρωποι πίσω από αυτόν, τόσο πιο πολύ τον εκτιμούμε. Κι αν κάποιος είναι ιδανικός συνδοποιπόρος σε αυτό το ταξίδι, με τη μόνιμη εναλλαγή των προτάσεών του στο αγαπημένο μας ρόφημα, αυτός δεν είναι άλλος από το Goodhood.

    Goodhood
    Γεωργίου Παπανδρέου 33, Ζωγράφου, τηλ. 2112109000
    www.goodhood.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Vet Project: Ένα υπερσύγχρονο πολυιατρείο στο Κολωνάκι, αφιερωμένο με στοργή στην υγεία και ευζωία των μικρών ζώων συντροφιάς

    Όποιος από εμάς μοιράζεται τη ζωή του με ένα κατοικίδιο, ξέρει τις άπειρες χαρές που δίνει η συνύπαρξη με...

    To honeymoon των social media τελείωσε;

    Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

    Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου κι όχι στον περίγυρο

    Η ζωή μας όλη είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν. Μερικοί κύκλοι σου χαρίζουν μαγικές στιγμές που σου υπενθυμίζουν...

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Περιστέρι: Μια πόλη που αξίζει να ζεις… και να βγαίνεις. Ό,τι πιο hot θα το βρεις εδώ

    Ο πολυπληθέστερος δήμος της Αθήνας είναι κι ο πιο ζωντανός και δραστήριος. Το Περιστέρι ήταν ένας από τους κύριους...

    Βόλτα στα πιο αγαπημένα μας μαγαζιά στην Καλλιθέα

    Aν την προσεγγίσεις με τα πόδια από τη Συγγρού και παρατηρήσεις λίγο το ανάγλυφό της, θα δεις πώς το...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot