spot_img
More

    Rivolini: Ανεπανάληπτη πίτσα και άλλες νοστιμιές, στο Περιστέρι

    Η Αθήνα επιστρέφει στις γειτονιές της, εκεί που όλα είναι μια απόσταση ποδαλιάς, ανάμεσα στις πλατείες και τα δέντρα, κάτω από βουκαμβίλιες, στα πιο γραφικά σοκάκια που ξυπνούν μνήμες παλαιότερων, πιο ρομαντικών και αθώων εποχών. Για το Περιστέρι, το Rivolini υπηρετεί ακριβώς αυτές τις αξίες. Βρίσκεται στην καταπράσινη Πλατεία Πρωτομαγιάς – όπου απλώνει τα τραπέζια του – και σερβίρει μερικές από τις πιο ξεχωριστές νοστιμιές που έχει να προσφέρει η περιοχή. 

    Οι παλιότεροι, θα το θυμούνται από τα τέλη της δεκαετίας του 80’, στα τέλη της νέας χιλιετιρίδας έβαλε λουκέτο όπως πολλές άλλες επιχειρήσεις κάτω από το βάρος της οικονομικής κρίσης. Το 2020, ο χαρισματικός σεφ Άγγελος Φωκάς το ανέλαβε, του έδωσε αγάπη και φροντίδα – όπως αυτή που δίνει στα πιάτα του – και το επανέφερε στο στάτους του «εξαιρετικού». Σήμερα, μιλάμε για τον απόλυτο προορισμό που σέβεται τον επισκέπτη και επενδύει σε έναν ιδανικό συνδυασμό ποιότητας-τιμής, έχοντας μια πρόταση στο μενού του για τον καθένα ξεχωριστά. 

    Δε γίνεται να μην εκτιμήσεις τις πρωτότυπες συνταγές και τους μοναδικούς συνδυασμούς γεύσεων, όπως στην τραγανή μπρουσκέτα «της αρχής», με ντομάτα μαριναρισμένη, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ολόφρεσκη ρόκα και μαγιονέζα τρούφας ή στα μανιτάρια a la creme, που έρχονται ζεστά-ζεστά, μετά από ένα σύντομο πέρασμα στο τηγάνι, απλά πεντανόστιμα. Κάθε τι εδώ, φτιάχνεται a la carte την ώρα της παραγγελίας σου, διασφαλίζοντας τη μέγιστη απόλαυση. 

    Λαμπιόνια που φωτίζουν το πλακόστρωτο, οικογένειες, χαρές, από την κουζίνα καταφθάνουν με χαμόγελο από την ομάδα του τα «κυρίως»: μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα ψημένη στην εντέλεια – ζουμερή και τρυφερή – συγκλονιστική μπολονέζ φούρνου με υπέροχο μοσχαρίσιο κιμά, ωραιότατο μπιφτέκι με μανιτάρια και ροκφόρ. Το εστιατόριο ό,τι κι αν προτείνει, είναι φροντισμένο και καλομαγειρεμένο, από την απλότητα του ζυμωτού χειροποίητου ψωμιού μέχρι το πιο ιντελέξουαλ πιάτο. 

    Ασφαλώς θα έρθεις για την πίτσα american style σε ταψί, που είναι μια εμπειρία από μόνη της, αλλά και για τις αναζωογονητικές σαλάτες, όπως η ομώνυμη Rivolini Chef, με iceberg, μπέικον, κοτόπουλο, ντοματίνια, κρουτόν, αυγά, αγγούρι, flakes παρμεζάνας και λαχταριστή σως, ακόμα και για burgers, που «βάζουν κάτω» πολλά επώνυμα μπεργκεράδικα στην γεύση! Δοκίμασε επίσης τα σκορδοπιτάκια, και θα μας θυμηθείς!

    Rivolini
    Ανθέων 60, Περιστέρι, τηλ. 2105014948
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

    Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

    To honeymoon των social media τελείωσε;

    Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

    Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου κι όχι στον περίγυρο

    Η ζωή μας όλη είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν. Μερικοί κύκλοι σου χαρίζουν μαγικές στιγμές που σου υπενθυμίζουν...

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    The Crepa Files: Οι καλύτερες κρέπες στην Αθήνα (Μέρος Α’)

    Είναι λεπτή, «ευέλικτη» και πολύ ελαφριά! Η απλούστατη αυτή λεπτή πιτούλα φτιάχνεται στα πυρωμένα μάτια των κρεπερί και είναι...

    Καλλιθέα: Η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αθήνας είναι γεμάτη (κρυμμένους) θησαυρούς

    Η Καλλιθέα αποτελεί ένα από τα πολλά προάστια της Αθήνας, το οποίο βρίσκεται νότια των Αθηνών. Ως δήμος ανήκει...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot