Στους καταπράσινους αμπελώνες γύρω από τη Νεμέα, στην Κορινθία, το χωριό Λεόντιον (ή Λιόντι, για τους φίλους) ξεχωρίζει για την οινοποιητική του κληρονομιά και την πλούσια μακραίωνη παράδοση στους αμπελώνες. Σε αυτήν την ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς περιοχή, η οικογένεια Δαρσινού καλλιεργεί με φροντίδα και αφοσίωση την εκλεκτή ποικιλία «Αγιωργίτικο», τιμώντας την κληρονομιά γενεών.
Μύρισες το ευωδιαστό άρωμα που κατακλύζει τις αισθήσεις μόλις πλησιάσεις το ποτήρι κοντά σου; Ταξίδεψες νοερά στους απέραντους αμπελώνες; Από το αμπέλι στην πόλη! Στην καρδιά της Αθήνας, κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης, με γνώμονα την αρμονία ανάμεσα στο εξαιρετικά ποιοτικό κρασί και το υψηλών προδιαγραφών φαγητό, δημιουργήθηκε το εστιατόριο «Λιόντι» (Liondi).
Στο Λιόντι κάθε πιάτο είναι μια ιστορία – ιστορία ελληνική, που σερβίρεται με μεράκι και σεβασμό στην παράδοση. Το τραπέζι γεμίζει με μυρωδιές που θυμίζουν οικογενειακά τραπέζια και γιορτές.Το απόλυτο must-try είναι ο μουσακάς. Αφράτος και μοσχομυριστός, με κάθε στρώση μελιτζάνας, κιμά και συγκλονιστικής, σπιτικής μπεσαμέλ να δένει σε μια μελωδία γεύσεων. Επόμενη πιρουνιά το αρνάκι φούρνου. Αργοψημένο μέχρι το κρέας να είναι τόσο τρυφερό που λιώνει στο στόμα – από αυτά που σε κάνουν να θες να το απολαμβάνεις αργά, μέχρι την τελευταία μπουκιά και στο τέλος να γλύφεις τα δάχτυλά σου.
Μην παραλείψεις να προσθέσεις και το απίθανο σουβλάκι κοτόπουλο. Τρυφερά κομμάτια κοτόπουλου, ροδοψημένα και χυμώδη – απόλαυση χωρίς όρια. Βέβαια, αν με ρωτάτε, που σας το λεω δηλαδή και χωρίς να με ρωτάτε γιατί είναι απλά άχαστο: κόκορας κρασάτος, παιδιά. Δυο λέξεις που περιγράφουν τον παράδεισο. Λουκούμι, άρωμα και γεύση από άλλο σύμπαν. Αν είστε του θαλασσινού, χτυπήστε ένα λαβράκι σχάρας που συνδυάζει τη φρεσκάδα της θάλασσας με την τέχνη του ιδανικού ψησίματος ώστε να φτάνει στο πιάτο με τη σάρκα του ζουμερή και απολαυστική. Άπαιχτη είναι και η πληθωρική γαριδομακαρονάδα μαγειρεμένη μερακλίδικα με το ιώδιο και τη μυρωδάτη της σάλτσα να να σκάει στη μύτη και στον ουρανίσκο.
Για το τι θα συνοδεύσει το γεύμα δεν υπάρχει αμφιβολία. Κρασί από τους αμπελώνες που συνδυάζει παράδοση, τέχνη και γεύση σε κάθε σταγόνα του. Και μετά το πλούσιο γεύμα είναι η ώρα για γλυκάκι. Δοκίμασε σιροπιαστές λιχουδιές που ευωδιάζουν ελληνικό τραπέζι, όπως το εκμέκ ή το ακαταμάχητο βυζαντινό τους και η εμπειρία θα συμπληρωθεί με τον πιο ταιριαστό επίλογο.
Στο «Λιόντι», αναδεικνύεται η ψυχή της ελληνικής κουζίνας, και κάθε μπουκιά είναι μια πρόσκληση σε μια μοναδική γευστική βόλτα. Μήπως ήρθε η στιγμή να ανακαλύψεις αυτή την απόλαυση; Είμαστε σίγουροι ότι η επίσκεψη στο Λιόντι θα γίνει συνήθεια.
LIONDI Traditional Greek Restaurant
Μακρυγιάννη 19-21, Αθήνα, τηλ. 2109219994
www.liondi.com | Facebook | Instagram