Κομψή υπερπαραγωγή το ταρατσάτο ιταλικό που στεγάζεται στο κτίριο του V1935 luxury apartments. Με τρεις λέξεις: ποιότητα, φινέτσα, καλοπέραση. Οι θιασώτες της κουζίνας της χώρας των Καισάρων και των μονομάχων, εδώ θα βρουν κομψή art deco διακόσμηση, αναπαυτικές φερφορζέ και σκηνικό υψηλής αισθητικής.
Κυριότερα, θα βρουν όμως ένα μενού που καθηλώνει γευστικά, αποκύημα της εμπειρίας του certified pizzaiolo Λευτέρη Τσαουσάκη. Τα πολλά ταξίδια του στην Ιταλία συντέλεσαν στην εις βάθος γνωριμία του με την ιταλική κουζίνα. Με μεράκι και μαεστρία δημιουργεί μαγικές και να ανεπανάληπτες γεύσεις που μεταφράζονται σε απαράμιλλες εμπειρίες στους ουρανίσκους των επισκεπτών που τις δοκιμάζουν. Για’αυτό άλλωστε έχει και την πρωτιά στις κριτικές του κόσμου στην κατηγορία «ιταλική κουζίνα» εδώ και χρόνια.
Ο Λευτέρης Τσαουσάκης δεν κάνει ούτε την παραμικρή έκπτωση στα υλικά που χρησιμοποιεί στην κουζίνα του! Στο V1935 κάθε συνταγή, κάθε πιάτο που βγαίνει, είναι φτιαγμένο με προσοχή στη λεπτομέρεια και απόλυτη αφοσίωση στην ποιότητα των υλικών. Στόχος; Να αποδοθεί στο έπακρο η γνήσια γεύση και ο χαρακτήρας της κάθε συνταγής. Γι’αυτό τον λόγο και τα περισσότερα υλικά όπως το προσούτο, η Mozzarella di Bufala, οι ντομάτες San Marzano έρχονται απευθείας από την Ιταλία. Όταν μιλάμε για υψηλές προδιαγραφές το εννοούμε.
Η αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα ξεκινά με ζυμάρι που ωριμάζει για πάνω από 48 ώρες, χαρίζοντας ελαφριά και εύπεπτη βάση που δε φουσκώνει. Μετά από ένα γρήγορο πέρασμα από τον σύγχρονό του φούρνο, αποκτά τραγανή κόρα και μοναδική υφή που απογειώνει κάθε γεύση. Ένα πραγματικό ταξίδι στη ναπολιτάνικη παράδοση! Εξαίρετη είναι η Ραγού με το σιγοψημένο μοσχαράκι να λιώνει σαν λουκούμι αλλά και η η pizza με πολπετίνι, με απάκι και κρέμα παρμεζάνας, που δεν μπορεί παρά να σας ενθουσιάσει με την μεστή, γεμάτη γεύση της.
Από τα υπέροχα ζυμαρικά, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την καρμπονάρα που είναι τόσο διάσημη μα τόσο σπάνια μπορούμε την απολαύσουμε μαγειρεμένη με σωστό τρόπο, που να αποδίδει την αυθεντική της γεύση. Εμπνευσμένο και το spaghetti με κολοκύθα, γκοργκονζόλα και κολοκυθόσπορο. To Baccalà mantecato από την άλλη, είναι ένα εκμαυλιστικό νιόκι με γκοργκονζόλα και τρυφερό μπακαλιάρο και καραμελωμένο κρεμμύδι, μια βενετσιάνικη συνταγή που όμοιά της δεν θα βρείτε πουθενά στην πόλη.
Το μενού πλαισιώνεται από μια περιεκτική αλλά εύστοχα συγκροτημένη wine list αλλά και αναζωογονητικά cocktails, ενώ το λαχταριστό τιραμισού με την ανάλαφρη υφή του ή μια βελούδινη πανακότα με καραμέλα ή βύσσινο, θα δώσουν το ιδανικό φινάλε στο δείπνο σας.
Αφήστε τις γεύσεις να σας ταξιδέψουν στην Ιταλία, με πιάτα που μαγεύουν και θέα που κόβει την ανάσα. Εσείς ακόμη δεν κλείσατε τραπέζι;
V1935 Roof Garden
Βουλής 29, Αθήνα, τηλ. 2111821935
Facebook | Instagram