Αν θελήσεις να δώσεις το στίγμα μιας πιο σύγχρονης ιστορικότητας στην αθηναϊκή γεύση, μοιραία θα καταλήξεις στη γοητεία του Prosopa στην Κωνσταντινουπόλεως. Κανένα άλλο εστιατόριο από το πρόσφατο παρελθόν δεν έχει υπηρετήσει την comfort, προσιτή γαστρονομία με το πάθος και την περηφάνια του, με συνεχή, διακαή επανεφεύρεση, χέρι-χέρι με τον μικροπαραγωγό και τον οινοποιό, και όλο το συνταγολόγιο της μεσογειακής, δημιουργικής κουζίνας στη φαρέτρα του.
Ελαφρώς γκουρμέ, πολύ προσιτό, καθόλου επιτηδευμένο, το Prosopa συνεχίζει να προσφέρει απλόχερα casual dining σε έναν ωραίο ηλιόλουστο χώρο, στον οποίο αισθάνεσαι καλεσμένος σε σπίτι φίλων. Σε πλήρη σύμπνοια με την εποχικότητα, με κάτι ζεστό και θρεπτικό – σαν αγκαλιά – στις αλκυονίδες μέρες, με ένα δροσερό σεβίτσε ψαριού και ωραίο κρασί το καλοκαίρι στην πλατεία, στο Prosopa ο κλασικισμός επιβιώνει διακριτικά, με την εμπιστοσύνη του κοινού που εκτιμά τη σταθερή αξία, αλλά και τη νοσταλγικότητα μαζί.
Φέτος στις γιορτές, η πυξίδα της έμπνευσης είναι στραμμένη στον κάμπο και τη θάλασσα, στα άψογα χυλωμένα risotti, τα ζυμαρικά, στις σαλάτες που σε κάνουν να αναφωνείς από ευχαρίστηση, σ’ένα στολισμένο περιβάλλον όλο φινέτσα και ομορφιά: Πουθενά αλλού δεν θα φας τα φρέσκα ραβιόλια με μανιτάρια και σαλτσα τρουφας ή την χειροποίητη τάρτα με πράσσο και κολοκύθι, όπως θα τα φας εδώ. Τον τόνο σε κρούστα από σουσάμι με αρωματική φάβα wakame και soy sauce ή τα μοσχαρίσια φιλετάκια με απαλή sauce πιπεριού. Υφές, ιδέες, συνδυασμοί και τεχνικές που μαγεύουν.
Ο ιδιοκτήτης, Γιάννης Γκούμας κι οι συνεργάτες του, αξιοποιούν κάθε σύγχρονη τεχνική και τάση, και με τα υλικά να είναι αδιαπραγμάτευτα από τα καλύτερα, στο Prosopa το φαγητό γίνεται μια ολοκληρωμένη εμπειρία των 5 αισθήσεων. Σε αυτό συντείνει και μια ικανή μπάρα που μιξάρει στα shakers της όλα τα γνωστά αλλά και signature cocktails στην εντέλεια, όπως και η κάβα που φιλοξενεί άνω των 70+ ετικέτών, ελληνικού κυρίως αμπελώνα, αρκετές εκ των οποίων μπορούν να σερβιριστούν και by the glass, για τα απόλυτα food pairings.
To Prosopa, που από το 1998, ήταν το πρώτο που τόλμησε να ανοίξει τις πόρτες του στο Γκάζι πολύ πριν γίνει cool, έχει γίνει το αρχηγείο, το στρατηγείο και η κουζίνα αναφοράς για όποιον αναζητά τη βεριτάμπλ γεύση της έμπνευσης, της ποιότητας, του value for money. Χωρίς κανένα σημάδι επιβράδυνσης. Τόσο οικείο πλέον, που θαρρείς και ξέρεις μια ζωή τη μυρωδιά του.
Prosopa Restaurant
Μεγάλου Βασιλείου 52 & Κωνσταντινουπόλεως, Ρουφ, τηλ. 2103413433
www.prosopa.gr | Facebook | Instagram