Το φαγητό, απ’ αρχής του πολιτισμού, αποτελεί έναν από τους πιο γερούς συνδετικούς κρίκους ανάμεσα στους ανθρώπους. Τόσο η διαδικασία της παρασκευής, όσο και το μοίρασμα ενός γεύματος που έχει μαγειρευτεί με τη φροντίδα της ομάδας, δημιουργεί δεσμούς, στιγμές χαράς αλλά και αναμνήσεις που δε σβήνουν ποτέ!
Καθώς η κοινωνία μας εξελίσσεται κι αντιλαμβάνεται τη σημαντικότητα του όρου «μηδενικό περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα», η στροφή προς τεχνικές που απέχουν τόσο από τη ζωική ύλη, όσο κι από τη χρήση επεξεργασμένων τροφών, έχει οδηγήσει κάθε ψαγμένο μάγειρα επαγγελματία και μη, προς την αναζήτηση νέων δημιουργικών μονοπατιών, απόλυτα φιλικών προς το περιβάλλον που να εκφράζουν παράλληλα ένα βαθύ νοιάξιμο προς τη φροντίδα και την ευζωία των ζώων κάθε είδους, χωρίς καμία έκπτωση ως προς τη γεύση.
Ακριβώς στηριγμένο πάνω σε αυτή την τάση και βασισμένο πάνω σε eco friendly αρχές, δημιουργήθηκε με πολλή αγάπη και σεβασμό στο περιβάλλον αλλά και σε κάθε έμβιο ον, το Soybird στο Κουκάκι, που μας οδηγεί στην εξερεύνηση ενός νέου κόσμου γεύσεων και τεχνικών, ενισχύοντας τη δημιουργικότητα μας και ανοίγοντας νέους ορίζοντες στις διατροφικές μας συνήθειες, προς κάθε κατεύθυνση.
Η υπέροχη και φιλόξενη κουζίνα του Soybird, άρτια εξοπλισμένη, καθημερινά φέρνει ανθρώπους κοντά, μέσα από τη χαρτογράφηση των πιο ιδιαίτερων διεθνών κουζινών, με θεματολογία όπως Japanese ramen, Thai cuisine, Moroccan cuisine, Mexican cuisine, αλλά και της ελληνικής κουζίνας για τους επισκέπτες του εξωτερικού.
Η διαδικασία βγαίνει όμως έξω από τα όρια της απλής εκμάθησης συνταγών και tips για ιδιαίτερες γαστριμαργικές δημιουργίες, αντίθετα παράλληλα με τη μαγειρική, πλάθεται μια κυψέλη ανταλλαγής απόψεων μεταξύ ανθρώπων που μοιράζονται τις ίδιες ευαισθησίες για ένα καλύτερο αύριο και παράλληλα, χτίζονται κοινωνικοί δεσμοί, μέσα από μια χαλαρή ατμόσφαιρα που προσφέρει αποσυμπίεση και χαλάρωση από την καθημερινότητα!
Ανεξαρτήτως του επιπέδου κάθε συμμετέχοντα, οι έμπειροι chefs παρουσιάζουν τις πιο ιδιαίτερες πρώτες ύλες και τεχνικές, με τρόπο προσιτό προς καθένα που απολαμβάνει τη μαγειρική και το ποιοτικό φαγητό, δίνοντας σε όλους την ευκαιρία να δημιουργήσουν υπέροχα πιάτα αλλά και αξέχαστες αναμνήσεις! Καθώς οι τεχνικές παρασκευών από το μηδέν κι οι κουζίνες του κόσμου δίνουν άπειρες δυνατότητες για νέα μαθήματα, σύντομα στο πρόγραμμα θα ενταχθούν ενότητες Korean cuisine, Vietnamese cuisine αλλά και sushi workshop.
Σημαντική επίσης είναι κι η ενεργή συμμετοχή των παιδιών προς μια φιλική προς το περιβάλλον και cruelty free κουζίνα κι η ενημέρωση τους ώστε να γίνουν περιβαντολλογικά ενσυνείδητα άτομα και για το σκοπό αυτό, το Soybird σύντομα θα ξεκινήσει το τμήμα Kids in the Kitchen που παράλληλα θα βοηθά στο χτίσιμο σχέσης μεταξύ γονέα και παιδιού, με τον πιο διασκεδαστικά δημιουργικό τρόπο!
Σε έναν κόσμο που μεταβάλλεται, το περιβάλλον μας χρειάζεται τώρα περισσότερο από ποτέ για την υγιή του διατήρηση. Μέσα από τη κουζίνα του Soybird, δημιουργούμε τους πιο όμορφους κοινωνικούς δεσμούς μέσα από τη δημιουργικότητα, ανοίγουμε τα φτερά μας προς ένα μέλλον πιο ευοίωνο, ένα πιάτο τη φορά και φτιάχνουμε ένα πιο όμορφο κόσμο για τις μελλοντικές γενιές, μια συνταγή τη φορά. Μια ποδιά περιμένει κι εσένα, μαζί με ένα νέο κόσμο γεύσης κι έμπνευσης!
Soybird Athens
Βεΐκου 75-77, Κουκάκι
soybird.com | Facebook | Instagram