Στον… εστιατορικό ουρανό της Αθήνας, και συγκεκριμένα επί της Πλαταιών στον Κεραμεικό – που μας ξυπνάει μνήμες Αθήνας-γειτονιάς, ανάμεσα στις ακμάζουσες πολυκατοικίες και τα καταπράσινα δέντρα – θα βρεις το Αθήρι. Σ’ένα παλιό νεοκλασικό σπίτι, στο οποίο ο πολυβραβευμένος chef Αλέξανδρος Καρδάσης εμφύσησε νέα ζωή, καθημερινά βιώνονται μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες, με ελληνικό και ξένο κοινό να σμίγει κάτω από την σκέπη του (και την υπέροχη αυλή του) για να απολαύσει τις ξεχωριστές προτάσεις του, με φόντο ένα ανεπιτήδευτο ρουστίκ περιβάλλον.
Ο Αλέξανδρος επανεφευρίσκει την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, κάνοντάς την κατανοητή και απλόχερα προσιτή, χωρίς εξαιρέσεις, έχοντας κυριολεκτικά οργώσει όλη την Ελλάδα για να ανακαλύψει τα συστατικά αυτά, που σαν σύγχρονος μύστης, θα μετουσιώσει σε πιάτα. Εικόνες, αναμνήσεις και ιδέες αποτυπώνονται σ’ένα μενού που εναλλάσσεται με σεβασμό στην εποχικότητα και που βραβεύεται επί 4 συναπτά έτη με την διάκριση Bib Gourmand από τον οδηγό Michelin για την καλή σχέση ποιότητας-τιμής του. Πάντα με ακονισμένη ματιά και ακρίβεια στην τέχνη του, ο ταλαντούχος chef μας γνωρίζει σε νέες τεχνικές και τεχνολογίες (όπως το βαθιά ελληνικό αρνί µπούτι που εδώ µαγειρεύεται σε κενό αέρος µε κοκκινιστό τραχανά Αρκαδίας) ή το δημοφιλές πλέον κριθαρότο που εκείνος πρωτοεισήγαγε στο γαστρονομικό τοπίο.
Μοσχαρίσιο χτένι σιγοµαγειρεµένο µε αγκινάρες Ιερουσαλήµ, χόρτα εποχής, καπαρόφυλλα και πορτοκάλι (μια αποκάλυψη!), ριζότο µε σπανάκι, σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης, δυόσµο και χυµό λεµόνι, µυλοκόπι ψητό σε ζωµό θαλασσινών, µε παραπούλια, καρότο και λάδι άνιθου, όποια κι αν είναι η διάθεσή σου ή η γευστική σου κλίση, το Αθήρι έχει κάτι για όλους, σε πιάτα που βιώνουν ιδανικές εκδοχές, υποδειγματικές παρουσιάσεις και reinvented προσεγγίσεις. Πρωταγωνιστές είναι πάντα τα ελληνικά προϊόντα, τα οποία επιλέγονται με φανατική προσοχή και τα οποία είναι μπολιασμένα στο γαστρονομικό DNA μας.
Το μέτωπο της wine list, σπάνιες γηγενείς ποικιλίες, νέοι παραγωγοί, αλλά και διαχρονικές αξίες από τον ελληνικό αµπελώνα θα ικανοποιήσουν κάθε οινική σου απαίτηση. Το Αθήρι πέραν του κήπου που διαθέτει, και ο οποίος – καιρού επιτρέποντος – είναι ένας από τους ομορφότερους του κέντρου, είναι και ιδανικό meeting point (δεδομένου ότι βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας) για επαγγελµατικά και εταιρικά γεύματα, αλλά και παντός είδους κοινωνικά events που θα ενθουσιάσουν τους συνδαιτημόνες.
Αθήρι
Πλαταιών 15, Κεραμεικός, τηλ. 2103462983
www.athirirestaurant.gr
Facebook | Instagram