spot_img

Peek A Bloom: Το στέκι που άνθισε στη στοά της Λέκκα

Peek A Bloom, τρεις λέξεις που θυμίζουν κρυφτό, bloom όπως ο ανθός… αυτός του καφέ, και στην προκειμένη περίπτωση του καλού καφέ. Στη στοά της Λέκκα θα βρεις ένα από τα πιο όμορφα στέκια, με την υπογραφή της ομάδας του Mind the Cup

Ένας χώρος ανεπιτήδευτος, απλός στην αισθητική του αλλά ταυτόχρονα άρτια σχεδιασμένος. Παστέλ χρώματα, μωσαϊκό και ξύλο, συνθέτουν ένα μαγαζί άνετο, ζεστό κι ευχάριστο. Το μακρόστενο μοναστηριακό που φιγουράρει στο χώρο, φτιάχτηκε από τάβλες από σιδηροδρομικές γραμμές, η συρόμενη πόρτα-αντίκα ηλικίας 300 ετών είναι φερμένη από ένα παλιό αρχοντικό της Δημητσάνας, οπότε μιλάμε για δυνατά vibes και φανατική προσοχή στη λεπτομέρεια.

Με δεδομένη την εμπειρία τους από το Mind the Cup, ο Χρήστος Καβράκος, ο Νίκος Γερανάκης και ο Παναγιώτης Αγγελακόπουλος, έρχονται για άλλη μια φορά να καταθέσουν τη δική τους μοναδική πρόταση στον καφέ, τα κοκτέιλ και το ελαφρύ φαγητό. 

Εδώ, καβουρδίζονται οι εκλεκτοί σπόροι καφέ απ’όλα τα μέρη του κόσμου, με πεισματώδη προσοχήστη διατήρηση των χαρακτηριστικών και της ποιότητάς τους. Αυτός ο καφές στη συνέχεια «μεταμορφώνεται» από τους έμπειρους baristas σε εσπρέσο, καπουτσίνο, machiatto, affogato αλλά και σε έξοχο φίλτρου, χρησιμοποιώντας τις μεθόδους V60, Chemex και Shyphon. Ειδική μνεία οφείλουμε να κάνουμε στο φανταστικό cold brew, έναν καφέ που προκύπτει από από πολύωρη διαδικασία εκχύλισης, σταγόνα-σταγόνα με κρύο νερό, αποσπώντας εντελώς διαφορετικούς συνδυασμούς συστατικών του

Την κουζίνα, που προσανατολίζεται στο healthy brunch, έχει αναλάβει ο σεφ Ανδρέας Νικολόπουλος προτείνοντας δυναμωτικές σαλάτες όπως η Mairilyn Candy Monroe, με παντζάρια τριών χρωμάτων, πράσινα λαχανικά, καρύδι, σταφίδες, κατσικίσιο τυρί και μαντζουράνα που αφήνει έντονη αίσθηση και σάντουιτς όπως το ανοιχτό Pablo Escobar με μαύρο ψωμί, μοσχαρίσια λάπα, μαρμελάδα κρεμμυδιού και ρόκα και το Rocky Marciano, επίσης με μαύρο ψωμί, προσούτο, σπανάκι και ντοματίνια. Τις βραδινές ώρες μπορείτε να απολαύσετε πλατώ τυριών και αλλαντικών, μπρουσκέτα με αβοκάντο και chorizo, το Scott Fitzgerald σάντουιτς, με σολομό, καθώς και μοτσαρέλα με κέιλ, σπανάκι και λάδι βασιλικού.

Τη λίστα ποτών έχει επιμεληθεί ο Νίκος Μοσχονάς, εμπνευσμένος από το θρύλο των καταραμένων ποιητών. Δημιούργησε δέκα signature κοκτέιλς που ξεχωρίζουν και σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν!
Λέκκα 14, Σύνταγμα, τηλ. 2103219000
.
.

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Τσάρκα για τυλιχτό: Που θα φας τα καλύτερα σουβλάκια στην Αθήνα

Με τη στάμπα της εθνικής νοστιμιάς, το σουβλάκι δεν φοβάται τον ανταγωνισμό ούτε τα σύγχρονα streetfoodάδικα γιατί ξέρει ότι...

Τα καλύτερα παγωτά στην Αθήνα: Πρωτοπορία, τοπικά προϊόντα και έννοια για την ποιότητα

Το παγωτό είναι ο δημαγωγός του καλοκαιριού: Στο χωνάκι ή το κυπελάκι του, μαζί με γεύση και δροσιά, σερβίρει...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot