spot_img

Mono Restaurant: Ένα ατμοσφαιρικό wine restaurant που επανεφευρίσκει τη μεσογειακή κουζίνα στην καρδιά της Αθήνας

Υπάρχουν πόλεις που μετρούν την ηλικία τους με τα χρόνια, αλλά υπάρχει κι η Αθήνα, η οποία μπορεί να καταγράψει την ιστορία της σε χιλιετίες. Στην Πλάκα, πολύ κοντά στη Μητρόπολη Αθηνών, σ’ένα από τα πλείστα γραφικά δρομάκια, η ενέργεια των οποίων σε μαγνητίζει, θα βρεις το Mono Wine Restaurant, ένα εστιατόριο με πρωταγωνιστές μοναδικά πιάτα (που πάντα βρίσκονται σε πλήρη σύμπνοια με την εποχικότητα) και μια ενημερωμένη κάβα με 120+ ετικέτες με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα, που θα ικανοποιήσουν όλες τις οινικές σου απαιτήσεις.

Το Mono αποτελείται από 2 υπέροχους χώρους, την κυρίως σάλα με τις έντονες art deco επιρροές και τα φουτουριστικά φωτιστικά, και το φωτεινό αίθριο με τους πέτρινους τοίχους, το vintage bodoir και τις “ανθισμένες” λεπτομέρειες. Τίποτα το κραυγαλέο, τίποτα που να επιζητά απεγνωσμένα την προσοχή σου, τίποτα το επιτηδευμένο – τουναντίον, το περιβάλλον έρχεται να σε αποσυμπιέσει, να σε χαλαρώσει, και να σε βάλει κατευθείαν στο ψητό. Ο σεφ Βασίλης Βασιλείου μετουσιώνει αναμνήσεις, εικόνες και ιδέες σε γεύσεις φυσικές, με γνώμονα τη φανατική προσοχή στην πρώτη ύλη, με αποτέλεσμα πιάτα μεστά, με δουλεμένη σπιρτάδα, που αλλάζουν συχνά-πυκνά κρατώντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών ακμαίο και ακονισμένο. Λατρέψαμε το ριζότο με συκωτάκια πουλιών (το οποίο γευστικά θυμίζει έντονα μαγειρίτσα), τις κροκέτες στη φιλοσοφία arancini (ένα σικελιάνικο piatto unico, δηλαδή πλήρες γεύμα) με ξινόχορτο, τραχανά και τυρί taleggio, την ελληνική σαλάτα που εδώ βιώνει ένα ιδανικό twist και σερβίρεται τώρα το χειμώνα με ζεστά τοματίνια και σταμναγκάθι.

Το Mono είναι η απόδειξη πως, ναι, μπορεί να διακτινιστεί η γεύση, ανάλογα με το πάθος του μάγειρα. Πόσο ζωντανό κρατά μέσα του το κύτταρο της μνήμης, πόσο κόπο βάζει αναζητώντας τα υλικά που θα τη μεταφέρουν ατόφια στον έξω κόσμο. Και θριαμβεύει, με ξένο κι ελληνικό κοινό να σμίγει για να απολαύσει τις γεύσεις του – που “σετάρονται” αρμονικά και μοναδικά με μια μεγάλη και αξιόλογη γκάμα κρασιών που προέρχονται από τον ελληνικό κυρίως αμπελώνα και θα ικανοποιήσουν κάθε οινική σου απαίτηση. Στην επόμενη βόλτα σου στην Πλάκα, ακολούθα τη γευστική σου πυξίδα κι ανακάλυψέ το. Το αποτέλεσμα θα σε δικαίωσει.

Mono Wine Restaurant
Μπενιζέλου Παλαιολόγου 4Γ, Αθήνα, τηλ. 2103226711
www.monorestaurant.gr | Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Αγία Παρασκευή: Η ιστορία της, οι άνθρωποί της κι όλα τα highlights για την έξοδό σου

Δύσκολο να το φανταστεί κανείς αλλά μόλις λίγες δεκαετίες πίσω, η Αγία Παρασκευή ήταν εξοχή. Το όνομα του δήμου...

Octobrunch: Ένας μήνας αφιερωμένος στην αγαπημένη μας συνήθεια

Μια παροιμία λέει «το πρωί φάε σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν πρίγκιπας, και το βράδυ σαν ζητιάνος». Εμείς αρκούμαστε...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot