Ένας ξένος στην πόλη μας θα μπορούσε να εντυπωσιαστεί από τον αριθμό των κρεοπωλείων σε κάθε γειτονιά. Μια πραγματικότητα που θα μπορούσε να μεταφραστεί διττά: ή ο Έλληνας είναι αθεράπευτος λάτρης του κρέατος είτε η σύγχρονη Ελληνίδα νοικυρά προτιμά να μαγειρεύει αβίαστα και άνετα και επιλέγει έτοιμα παρασκευάσματα από τον χασάπη της εμπιστοσύνης της. Όπως και να’χει, ως λαός μάλλον είμαστε μερακλής, με τόσο κρέας που κυκλοφορεί ανάμεσά μας. Μέχρι πρότινος, το μπιφτέκι ή μια μοσχαρίσια μπριζόλα ήταν υπόθεση του κλασικού κρεοπωλείου της γωνίας, οι νέες τάσεις στις κοπές, το βιολογικό κρέας και τα συνοδευτικά delicatessen προϊόντα έχουν όμως δημιουργήσει ένα άτυπο χάσμα μεταξύ των σύγχρονων και των «old school».
Αίφνης, το τοπίο της διατροφής μας έχει αλλάξει ολοσχερώς. Οι περισσότεροι πια ρωτάμε για την ποιότητα, ρωτάμε το πόθεν έσχες και δεν αφήνουμε ανεξερεύνητα τα άδυτα ενός εργαστηρίου. Η γενικότερη ανησυχία τα τελευταία χρόνια, καθρεφτίζεται και στο κρεοπωλείο της επιλογής μας. Αφενός οι μόδες αλλάζουν. Τα κρέατά μας τα θέλουμε πια μοσχαναθρεμένα, απαλλαγμένα από ορμόνες και αντιβιωτικά, σε κομψότερες μερίδες, με λιγότερες ενοχές. Κάθε υποψιασμένος ψήστης διανύει την περίοδο του ribeye και της striploin που ήρθε από την Αμερική για να κλέψει τις καρδιές κάθε πάρτυ και κάθε γιορτής.
Παρά τις συγκυρίες, η πόλη έχει γεμίσει από νέας γενιάς κρεοπωλεία, που ανανεώνουν το στυλ τους, βάζουν ντιζάιν και πρωτότυπο χρώμα στα ράφια τους, προσέχουν τους φωτισμούς αλλά και την ποιότητα των κρεάτων και των προτάσεών τους. Επιλέξαμε τα καλύτερα και στα παρουσιάζουμε εδώ.
Τη γνώση και την εμπειρία που προσφέρει τόσο η μεγαλύτερη κρεαταγορά της χώρας, όσο κι η οικογενειακή παράδοση τριών γενιών, πήραν σαν εφόδια τα αδέλφια Αγγελή και μέσα από την ακονισμένη τους ματιά, δημιούργησαν ένα ακόμα σύγχρονο κρεοπωλείο στην Γλυφάδα που κερδίζει τις εντυπώσεις. Οι ίδιοι είναι φοβεροί γνώστες του κρέατος και δη της ελληνικής παραγωγής και πάντα παρόντες, ο Τάσος στην Γλυφάδα και ο Θάνος στην Βαρβάκειο. Το κατάστημα, άρτιο αρχιτεκτονικά και άκρως λειτουργικό, με open χώρους όπου το κρέας κόβεται κατά τη στιγμή της παραγγελίας, έχει καταφέρει σε μια τετραετία λειτουργίας, να αποκτήσει φανατικό κοινό εντός και εκτός των συνόρων των Νοτίων Προαστίων, χτίζοντας καθημερινά σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες! Ο χαρισματικός chef Λάζαρος Ράπτης, με μια ζηλευτή εμπειρία στο μαγικό κόσμο της γαστρονομίας, έχει επιμεληθεί με φινέτσα και μεράκι όλα τα παρασκευάσματα, με στόχο να κάνει αβίαστο και όσο πιο άνετο γίνεται, το μαγείρεμά σου. Κι ενώ στο ισόγειο βρίσκεσαι έκθαμβος με την αισθητική του καταστήματος και την ποιότητα των κρεάτων, στον επάνω όροφο, υπάρχει εργαστήριο με εξειδικευμένους χώρους, όπου τηρώντας κάθε υγειονομική προδιαγραφή, γίνεται η κοπή και επεξεργασία των κρεάτων, των πουλερικών, των λαχανικών και των παρασκευασμάτων! Περισσότερα εδώ
Λίγα κρεοπωλεία στην αγορά καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα της πορείας των προϊόντων παραγωγής τους, από το στάδιο της εκτροφής, ως την πώληση. Στο Litsas Meat – Delicatessen στην Φιλοθέη με μεγάλη ιστορία στον χώρο, καθημερινά φροντίζουν ώστε το κρέας στο τραπέζι σου να είναι αρίστης ποιότητας, ολόφρεσκο, διατηρώντας όλα του τα θρεπτικά συστατικά. Μια σημαντική οικογενειακή παράδοση που ξεκίνησε το 1957 και εξελίχθηκε από γενιά σε γενιά, για να μετουσιωθεί σε ένα σύγχρονο delicatessen-κρεοπωλείο, με μια μεγάλη φάρμα στον Κάλαμο, όπου εκτρέφονται με μεγάλη φροντίδα βοοειδή, αμνοερίφια, αλλά και με ιδιόκτητο σφαγείο για τις ανάγκες της κτηνοτροφικής μονάδας (είναι ένα από τα 3 σφαγεία, που υπάρχουν συνολικά στην Αττική), τηρώντας όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, μυεί τους Αθηναίους στο αγνό και ποιοτικό κρέας. Αν είσαι λάτρης των τοπικών εκτροφών, πραγματικά θα λατρέψεις όλα τα κρέατα από την φάρμα της οικογένειας, καθώς η διατροφή τους είναι τόσο προσεγμένη, χωρίς ενέσιμα και αντιβιοτικά, που η ποιότητα και η διατροφική τους αξία εξισώνεται με αυτή των αντίστοιχων βιολογικών! Το Litsas Meat – Delicatessen, φέρνει την παγκόσμια κτηνοτροφία στην πόρτα σου με εκλεκτά κρέατα από όλο τον κόσμο: Ισπανία, Ιαπωνία, Αυστραλία, Αμερική, ειδικής εκτροφής σε όλες τις σύγχρονες κοπές, Rib eye, Porterhouse, Τomahawk, Τ-bone, για αξέχαστα σπιτικά barbeque που θα γράψουν ιστορία. Περισσότερα εδώ
H νέα δημιουργικότητα και το ψαγμένο φαγητό από τις αρχές του νέου αιώνα καλπάζουν, και τα κρεοπωλεία Μαρτάκης & Τσεκούρας βρίσκονται στην αιχμή των εξελίξεων. Τα ψυγεία τους μοιάζουν με βιτρίνες ζηλευτές μιας μπουτίκ «χασαπολογίας» που ξέρει από καλό κρέας και εξειδικευμένες κοπές. Αυτές που εκμεταλλεύονται με τον νοστιμότερο και πιο ευειδή τρόπο και την τελευταία ίνα ενός πολύτιμου σφάγιου και τα ράφια τους φιλοξενούν μερικά από τα πιο delicatessen σκευάσματα για να μαρινάρεις, να καρυκεύσεις και να μαγειρέψεις την αγορά σου, στις προδιαγραφές που επιθυμείς. Όλα ξεκίνησαν τον τον Απρίλιο του 1986, όταν ο Ιωάννης Μαρτάκης και ο Άγγελος Τσεκούρας – συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση στον χώρο του κρέατος – άνοιξαν το πρώτο τους κατάστημα στα Βριλήσσια επί της Λεωφόρου Πεντέλης όπου στεγάζεται έως και σήμερα η έδρα της εταιρίας. Η άριστη συνεργασία τους και το κοινό τους όραμα τους είχε ως φυσική απόρροια και το δεύτερο κατάστημά τους στο Γαλάτσι επί της Λεωφόρου Βεϊκου το 1997. Εμπλουτίζοντας αδιάκοπα την τεχνογνωσία τους γύρω από το κρέας, ακολουθώντας τις τάσεις της αγοράς και υπηρετώντας τις ανάγκες των πελατών, προέβησαν στο διάβα του χρόνου σε ριζικές ανακαινίσεις των δύο καταστημάτων και του εξοπλισμού πάντα με στόχο την εξέλιξη, ενώ από το 2000 έχουν πιστοποιηθεί με ISO και HACCP και συνεργάζονται αδιάλειπτα με τεχνολόγο τροφίμων, διασφαλίζοντας έτσι τις υψηλές προδιαγραφές στον τομέα της υγιεινής και της ποιότητας. Περισσότερα εδώ
Τα Κρέατα Αλαφούζος δεν είναι ένα απλό κρεοπωλείο. Είναι ένας μικρός παράδεισος για όποιον αγαπάει το σωστό και ποιοτικό κρέας. Με μια ιστορία που μας πηγαίνει πίσω στο 1960 και μια πρότυπη φάρμα εκτροφής ζώων στα Σπάτα, η οικογένεια Αλαφούζου είναι η απόδειξη ότι η σκληρή δουλειά, η έμπνευση και η εφαρμοσμένη δημιουργικότητα θα έχουν πάντα μια θέση στο τραπέζι μας και στις προτιμήσεις μας. Από τους πλέον καταξιωμένους επιχειρηματίες της γενιάς του ο Σπύρος Αλαφούζος είναι συνώνυμος με μια άλλη «όψη» του κρέατος – αυτή που το βρίσκει υπό μορφή μπιφτεκιού, αγκαλιασμένο από 2 ψωμάκια, στα πιο νόστιμα burger house της Αθήνας, στα Butcher’s Burger & Steak House. Ο Σπύρος είναι 4ης γενιάς «συνεχιστής» μιας οικογενειακής παράδοσης που ξέρει από εκλεκτή ποιότητα και που αναδεικνύει σχεδόν υποσυνείδητα μέχρι και την τελευταία ίνα ενός πολύτιμου σφάγιου. Το κρεοπωλείο το διαχειρίζεται καθημερινά ο πατέρας του, ο οποίος παραμένει ακμαίος και ενεργός και τροφοδοτεί και τα 6 εστιατόρια της οικογένειας (αν αυτό δεν είναι απόδειξη της ποιότητας των Butcher’s Burger & Steak House τότε δεν ξέρουμε τι είναι!) Εδώ θα βρεις επιλεγμένες κοπές σε ελληνικό και γαλλικό μοσχάρι, από ελιά μέχρι οσομπούκο κι από χτένι μέχρι ταλιάτα, μια τεράστια ποικιλία σε βιολογικά κρέατα, κοτόπουλα σε σνίτσελ, μπιφτέκι και φιλέτο έως κοντοσούβλι και μαριναρισμένη τηγανιά, χοιρινές μπριζόλες και πανσέτες, μπούτι, κότσι και πολλά πολλά ακόμα, για κάθε γούστο και κάθε ανάγκη. Περισσότερα εδώ
Τα κρεοπωλεία ΣΙΑΚΟΣ, έχουν καταφέρει τα τελευταία 10 χρόνια ανατρέποντας τα δεδομένα, να δημιουργήσουν ένα δίκτυο 30.000+ πελατών σε όλη την Ελλάδα, που απολαμβάνουν την καλύτερη online εξυπηρέτηση για μια τεράστια γκάμα προϊόντων, μέσα από ένα πολύ καλά δομημένο και ενημερωμένο ηλεκτρονικό κατάστημα. Έχεις με τον τρόπο αυτό τη δυνατότητα να ψωνίσεις από το σπίτι, επιλέγοντας την ώρα παράδοσης, αυθημερόν (εντός Αττικής) για την παραγγελία σου! Έτσι πραγματικά ο χασάπης έρχεται στο σπίτι σου αφού στο site θα βρεις συμβουλές για τον τρόπο μαγειρέματος για κάθε κρέας ξεχωριστά αλλά και live chat για την επίλυση κάθε απορίας και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση σου! Εξαιρετικά κρέατα, ελληνικής κυρίως προέλευσης, κάθε τύπου και κάθε κοπής, βρίσκονται πάντα στη διάθεσή σου, καθώς η δημιουργικότητα της εταιρίας δεν εξαντλείται στα τετριμμένα! Έτσι, εκτός από τις κλασικές επιλογές, μπορείς να εμπλουτίσεις τις διατροφικές σου συνήθειες με ότι καλύτερο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά. Black Angus Αμερικής, βούβαλος Σερρών, μοσχάρι και κοτόπουλο βιολογικής εκτροφής, μαύρος χοίρος, αγριογούρουνο αλλά και κυνήγι, dry aged μοσχάρι και ότι άλλο επιθυμείς δεν υπάρχει περίπτωση να μην το βρεις είτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα είτε στα φυσικά καταστήματα. Από παϊδάκια ως rib eye, tomahawk, portehouse και από κιμά ως entercote και t-bone, όλα κόβονται τη στιγμή της παραγγελίας σου για να διατηρούν τους χυμούς και τη φρεσκάδα τους. Περισσότερα εδώ
Aς μη γελιώμαστε: η μαγεία σ’ένα κρεοπωλείο είναι η σχέση που αναπτύσσεις με το άτομο που σε περιποιείται – τον κρεοπώλη σου – του οποίου η επιλογή είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση. Όλα τα παραπάνω – δηλαδή την βαθιά τεχνογνωσία, την ποικιλία στα προϊόντα αλλά και την άψογη, φιλική εξυπηρέτηση που θα σε «κερδίσει», ο Νίκος κι ο Γιώργος Αμερικάνος τα προσφέρουν με μεράκι και αγάπη από το 1997. Ο Αμερικάνος έχει εξελιχθεί σ’ένα σύγχρονο κατάστημα το οποίο πληροί ευρωπαϊκά πρότυπα όσον αφορά τις εγκαταστάσεις, τις συνθήκες υγιεινής και την μοντέρνα σχεδίαση και – αν και συνοικιακός – απαριθμεί πιστούς πελάτες από κάθε γωνιά της Αθήνας. Εδώ θα ανακαλύψεις μια μεγάλη γκάμα κρεάτων από τη Βόνιτσα (εκτροφής), αλλά και πλήθος άλλων ειδών, όπως γαλλικό μοσχάρι γάλακτος, κ.α.. Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι το κατάστημα έχει βραβευτεί για το άριστο φιλετάρισμά του αλλά και για την οικονομική διαχείριση προϊόντος από το περιοδικό Meat Place, όπως και για τα περισσότερα κλικ και σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα. O Αμερικάνος παρέχει στους πελάτες του ό,τι κρέας και κοπή ζητηθεί, αφιερώνοντας χρόνο στην συνεχή ενημέρωση και εξέλιξη του τελικού προϊόντος του. Εδώ θα βρεις κλέφτικο, κοντοσούβλι, χοιρινό με τυρί, ντομάτα και πιπεριά, meatloaf με ρεγγάτο, μπέϊκον και Philadelphia, και πολλά ακόμη, σε ένα «ρόστερ» άνω των 30 επιλογών! Μπόνους, οι σωστές συμβουλές για το ψήσιμο. Περισσότερα εδώ
Ο επιχειρηματίας που έγινε κτηνοτρόφος, το πείσμα που έγινε success story και τα πιο naturally bred κρέατα από τους ανθισμένους αγρούς της Φθιώτιδας που έγιναν talk of the town για τους απανταχού λάτρεις και θιασώτες του καλού κρέατος. Κάπως έτσι συνοψίζεται μια πολύ πιο σύνθετη ιστορία, που περιλαμβάνει αγάπη, μεράκι και φανατική προσοχή στην λεπτομέρεια και την ποιότητα. Το εγχείρημα του Δάμη Πειθή πρωτοζυμώθηκε σαν ιδέα το 2008, ατενίζοντας την καταπληκτική θέα του Μπράλου στην Φθιώτιδα. Έχοντας παραστάσεις και εικόνες από την Αγγλική ύπαιθρο, τα κυνήγια και τις πρότυπες φάρμες με τις αρχές και τις συνήθειες σεβασμού στα ζώα και τη γη, των εκεί γεωργών και κτηνοτρόφων, οραματίστηκε μια μονάδα που με σκληρή δουλειά, τιμιότητα και αγάπη, έγινε πραγματικότητα και αποτελεί σημείο αναφοράς στον κλάδο. Η σοφία της φύσης και η απαράμιλλη αυτή εκτροφή βρίσκουν σημείο διάθεσης σε 2 πρατήρια: στην Τατοΐου 73 & Χαριλάου Τρικούπη, στην Κηφισιά, σ ‘έναν χώρο που ανατρέπει κάθε εικόνα παραδοσιακού κρεοπωλείου και το οποίο στελεχώνεται με ειδήμονες στις περίτεχνες κοπές και στο πολυήμερο σίτεμα των κρεατικών, μια τεχνική που απελευθερώνει umami γεύσεις. Τα ελεύθερης βοσκής ζώα έρχονται ολόκληρα απευθείας από το ιδιωτικό, πρότυπο σφαγείο στη Φθιώτιδα και η επεξεργασία τους γίνεται πίσω από ένα γυάλινες επιφάνειες, μπροστά στον πελάτη. Περισσότερα εδώ
Η σωστή κρεατοφαγία δεν είναι μόδα. Είναι υγεία. Κι αυτό ο Φώτης Μπεκιάρης – δεύτερης γενιάς κρεοπώλης – το γνωρίζει καλά και το τιμά. Για τον λόγο αυτό, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες της εποχής, δημιούργησε το 2017 έναν νέο χώρο στην Φανερωμένης στον Χολαργό, για να μετουσιώσει την εμπειρία, τη γνώση και το μεράκι 35 χρόνων σε υπηρεσίες και προϊόντα που μονίμως αναβαθμίζονται και σου προσφέρουν ό,τι καλύτερο για το καθημερινό σου τραπέζι. Η δημιουργική και φρέσκια προσέγγιση είναι εμφανής, με προσθήκες delicatessen χαρακτήρα και πεντανόστιμα παρασκευάσματα που φιγουράρουν στις βιτρίνες του, όπως τα έχεις δει στα καλύτερα μαγαζιά της Ευρώπης, κομμένα σαν πολύτιμα μπιζού, σε συνταγές πρωτότυπες με άποψη και φαντασία, που πάνε πολύ πιο μπροστά από ένα ρολό κοτόπουλο. Εδώ θα βρεις ντόπια μοσχαράκια ελληνικής κόκκινης φυλής σε σύγχρονες κοπές όπως picanha, tomahawk και rib-eye, αργεντίνικο black angus, ελληνικό μαύρο χοίρο (iberico), βουβάλι Κερκίνης, βιολογικό μοσχάρι και κοτόπουλο αλλά και τις προαναφερθείσες «έτοιμες» προτάσεις, που θα κάνουν το μαγείρεμά σου ξένοιαστο και αβίαστο και φτιάχνονται καθημερινά με φροντίδα και αγνά κρέατα και μπαχαρικά στο εργαστήριό του. Μπιφτέκια (μοσχαρίσια, βουβαλίσια, γαλοπούλας, κοτόπουλου και προβατίνας), black angus burgers, παναρισμένα σνίτσελ, Αμοργιανό μοσχαράκι με σάλτσα μελιτζάνας, μεξικάνικο mix, κότσι χοιρινό σε μαρινάδα μπύρας, και πολλά ακόμα συνθέτουν ένα ρόστερ γεύσεων που θα ενθουσιάσουν και τους πιο απαιτητικούς! Περισσότερα εδώ
Η ανάγκη για βιολογικό, «καθαρό» κρέας είναι μεγαλύτερη από ποτέ, και με αυτή την «αποστολή», η Αλεξάνδρα και η Κωνσταντίνα πραγματοποίησαν το όραμα τους, διεισδύοντας βαθύτερα στον κόσμο της βιολογικής παραγωγής και υποστηρίζοντας τη φυσιολογική και ελεύθερη ανάπτυξη των ζώων, για να προσφέρουν προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας στο Bio Steak Out. Το κρεοπωλείο στις παρυφές της Δημητρίου Γούναρη στη Γλυφάδα, προσφέρει αποκλειστικά ελληνικά, βιολογικά, πιστοποιημένα, νωπά κρέατα. Κρέατα που προέρχονται από ζώα που έχουν μεγαλώσει με σεβασμό στο περιβάλλον αλλά και στο ίδιο το ζώο, με ευημερία και «ορθόδοξη» εκτροφή, στις εύφορες εκτάσεις της ελληνικής γης. Αυτή η φυσική διαβίωση των ζώων αλλά και οι ζωοτροφές που έχουν παραχθεί με βιολογικό τρόπο, είναι και η «δικλείδα» ποιότητας και τεχνογνωσίας που διαφοροποιούν άρδην το Bio Steak Out. Εδώ θα βρεις μοσχάρι, βουβάλι, χοιρινό (ιβηρικό και μαύρο χοίρο) αλλά και αμνοερίφια από φάρμες της Αιτωλοακαρνανίας, όπως και πουλερικά από την Κομοτηνή, όλα αποκλειστικά τρεφόμενα με πρώτες ύλες από το φυσικό τους περιβάλλον και με προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας. Το μαγαζί φιλοξενεί επίσης βιολογικό black angus από το Αγρίνιο, αλλά και αυτόχθονες φυλές. Το Bio Steak Out, με την αυτοπεποίθηση της ειλικρίνειας σε σχέση με τα προϊόντα του, παρέχει μάλιστα πλήρη ιχνηλασιμότητα των ζώων, αφού οι συνεργαζόμενες φάρμες πέραν από πιστοποιημένες, είναι και ανοιχτές και επισκέψιμες. Περισσότερα εδώ
Λένε πως ο χρόνος είναι εκ φύσεως σοφός γιατί εξυψώνει ό,τι αξίζει και αφήνει πίσω του αυτό που περισσεύει. Το κρεοπωλείο του Τάκη Μαγγίνα στην Κηφισιά, ξακουστό για την αδιάλειπτη πορεία ποιότητάς του από το 1987 σαφώς ανήκει στην πρώτη κατηγορία, αφού χρόνο με το χρόνο, δεκαετία με τη δεκαετία, εξελίσσεται, αναβαθμίζεται και προσφέρει όλα αυτά που αναζητά κάποιος σ’ένα σύγχρονο, ενημερωμένο κρεοπωλείο. Σ’έναν από τους πιο busy δρόμους της Κηφισιάς – την Αγίου Τρύφωνος – θα ανακαλύψεις ένα ελληνικό χασάπικο που έχει γυρίσει σελίδα, έχει αποκτήσει ωριμαντήριο, έχει βαθιά γνώση για τη σωστή κοπή και… εμμονή με την ποιότητα, για να ικανοποιεί πάντα τους πιστούς πελάτες του. Στις βιτρίνες του θα βρεις ζηλευτές μοσχίδες γάλακτος από Ολλανδία, black angus από την Ισπανία μέχρι την Ουρουγουάη κι από την Αμερική ως την Αυστραλία, εξαιρετικά rib-eye, tomahawk και flap steak, αλλά και πλήθος ντόπιων επιλογών από καταπράσινα ελληνικά βοσκοτόπια. Πλάι στο κρέας εμφανίζεται μια φρέσκια, ωμή μαγειρική που συντελείται back stage, με πεντανόστιμα παρασκευάσματα που θα διευκολύνουν την καθημερινότητά σου και θα ξετρελάνουν τον ουρανίσκο σου, όπως μπιφτέκια, κεφτεδάκια με σκόρδο και δυόσμο, χειροποίητα λουκάνικα παραγωγής του με φρέσκο μοσχαρίσιο κρέας, κρασί και μπαχαρικά – ελαφριά και αφάνταστα απολαυστικά – ρολά κιμά σε κοτόπουλο ή μοσχάρι αλλά και μοναδικά φρεσκοκομμένα σουβλάκια σε μοσχαρίσιο φιλέτο, κοτόπουλο και χοιρινό. Περισσότερα εδώ